Το δικό μου παιδί το δίκιο του, πού θα το βρεί;

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Λένε ότι είμαστε ρατσιστές,ειδικότερα με τους Αλβανούς, όμως τι γίνεται όταν Αλβανός πατέρας "χτυπάει" το χέρι στο γραφείο του διευθυντή της Α'βάθμιας και απαιτεί να φύγουν τα παιδιά με αναπηρία,από το σχολείο, γιατί δε θέλει να 'ναι με το παιδί του; Πώς λέγεται αυτό; Πού να πάω να "χτυπήσω", ποιό γραφείο, για να βρει και το δικό μου παιδί το δίκιο του;

Σχόλια

Αλβανοι και αλλοι

Εικόνα Ρήνα
δεν εισαι ρατσιστρια Λενα μου,απλα αυτοι οι ανθρωποι μεγαλωσαν και ζουν χωρις Θεο,ζουν μονο για την υλη,προ παντων μη στενοχωριεσαι για τετοια εσυ που αντιμετωπισες απειρως πιο δυσκολες καταστασεις.Θα σου πω κατι που μου συνεβη πριν 25 χρονια.Καποιος με αδικησε πολυ,επειδη ηταν Χριστουγεννα και τα περασα μες τη δυστυχια σκεφτηκα να προσευχηθω.Σε συντομο διαστημα απεκατεσταθη η αδικια και με περιεργο τροπο....Φετος συμπτωματικα τον συναντησα,μετα απο τοσα χρονια μου ειπε τα εξης καταπληκτικα.Θυμασαι τοτε που σε αδικησα;ΚΑΤΙ με εσπρωξε και πηγα και το ειπα σε ενα παπα και με συμβουλευσε να επανορθωσω σε πρωτη ευκαιρια οπως και το εκανα...Απο την εμπειρια μου στη ζωη σου λεω οτι το δικιο μας το βρισκουμε συνηθως οταν ειμαστε μαχητικοι αλλα τη δικαιωση στη πορεια μας γενικωτερα στη ζωη,τη βρισκουμε οταν ειμαστε μεγαλοθυμοι και συγχωρητικοι.
like1

Να πάει να αλλάξει αυτός

Εικόνα arketa
Να πάει να αλλάξει αυτός σχολείο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! έχω εξαγριωθεί τελείως με αυτό που διάβασα. Τι πάει να πει δεν θέλει, ούτε εγώ θέλω να πληρώνω φόρους πες του στο κράτος και να μην έχω επαρκή και ουσιαστική στήριξη παιδείας για το παιδί μου, εσύ για πες του τι πληρώνεις άπό φόρους τι δηλώνεις στην εφορία από που μας ήρθες και βαράς και το χέρι σου στο τραπέζι? Αδύνατον δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, αλλά δεν μας είπες η Δ.νση του σχολείου πως αντέδρασε σε όλη αυτή την απαράδεκτη συμπέριφορά? Δεν το θέτω το θέμα ρατσιστικά και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έλεγα, έλεος πια!!
like1

Τα παιδάκια είναι πρώτα άνθρωποι και έπειτα έχουν δυσκολίες

Εικόνα vilbel
Καλησπέρα, Είμαι φιλόλογος και παράλληλα κάνω εθελοντισμό σε ένα κέντρο κατάρτισης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα παιδάκια μας είναι πρώτα ΆΝΘΡΩΠΟΙ κι έπειτα έχουν κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες. Εφόσον το οποιοδήποτε παιδί συμμετέχει σε μια σχολική τάξη καλείται να αποδεχτεί τις ιδιαιτερότητες των άλλων παιδιών κι εκείνα τις δικές του. Όλα τα άλλα είναι ανοησίες. Ένα παιδάκι με δυσκολίες μπορεί να διδάξει πολλά στα άλλα παιδάκια για αποδοχή, να είναι καλή παρέα κλπ. Μην πτοείστε και μην στεναχωριέστε. Η επιθετικότητα συχνά δεν είναι παρά δείγμα φόβου...
like1

Εξωφρενικο αλλα δυστυχως καθημερινο

Εικόνα irene
Το θεμα δεν ειναι η συμπεριφορα του Αλβανου μονο ,με την εννοια οτι η νοοτροπια ορισμενων απο αυτους εναι πενηντα χρονια πισω.Το λεω με σιγουρια γιατι η κολλητη της κορης μου ειναι απο την Αλβανια και ηταν το πρωτο παιδι που "αγκαλιασε "την κορη μου απο την πρωτη μερα στο σχολειο,και οι γονεις της δεν ειχαν κανενα προβλημα.Την ιδια στιγμη ομως τα πρωτα ξαδερφια αυτου του κοριτσιου ,στην ιδια ηλικια ουτε καν την κοιτανε,ποσο μαλλον να της μιλησουν.Το θεμα ειναι ο διευθυντης του σχολειου πως αντεδρασε γιατι στην ουσια ειναι στο χερι του να επιτρεψει ή οχι τετοιες συμπεριφορες.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.