Ένα παιδί με σύνδρομο Άσπεργκερ ελαφριάς μορφής

Εικόνα Sunlightshoes

Γειά σας! Είμαι νέο μέλος το όνομα μου είναι Αλεξία Έχω ένα παιδί 24 ετών με διαπιστωμένο σύνδρομο του Άσπεργκερ ελαφριας μορφής Το παιδί μου είναι ένα πολύ καλό παιδί. Φοιτεί στο πανεπιστήμιο εδώ στην Αθήνα. Έχει όμως δυσκολία στο θέμα επικοινωνίας, δεν έχει φιλους, Σας παρακαλώ πολύ αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεσαι για συζήτηση, παρέα. Δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργείτε εδώ η τι πρέπει να κάνω. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Καλωσορίσατε!

Εικόνα NOESI.gr

Καλώς ήρθατε, είστε στο σωστό σημείο! Θα σας στείλουμε σύντομα νεότερα στο e-mail σας με πληροφορίες για την λειτουργία του ιστότοπου και πως μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλα μέλη που ενδιαφέρονται για τα ίδια θέματα που σας αφορούν.

like0

Ο γιος μου είναι 18 χρονών με Άσπεργκερ και θα ήθελε φίλους

Εικόνα Στέλιος Κυριακίδης

Ο γιος μου είναι 18 χρονών και θα ήθελα να κάνει φίλους που έχουν το ίδιο σύνδρομο (Άσπεργκερ).

like1

Φιλία 19 ετών με Άσπεργκερ

Εικόνα Ειρήνη

Καλησπέρα,

Η κόρη μου είναι 19μιση ετών στο φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ Αθήνα και θα ήθελε επίσης παρέα. Έχει άσπεργκερ.

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσει κάποιος.

like0

Γονέας ή συγγενής με ενήλικα Αsperger για ανταλλαγή απόψεων

Εικόνα Γιάννα

Καλησπέρα, είμαι μητέρα ενός νέου 30 χρόνων με σύνδρομο Αsperger. Τόπος κατοικίας η Αθήνα. Όποιος γονέας η συγγενής με ενήλικα Αsperger θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου για ανταλλαγή απόψεων.

like1

Ο αδερφός μου έχει Άσπεργκερ

Εικόνα Annaikaterini

Γεια σας, 

Ειμαι η Αννα. ο αδελφος μου ο Γιαννης εχει το ιδιο θέμα, εχει Ασπεργκερ, ειναι παααρα πολυ καλο παιδι αλλα δεν εχει φιλους διοτι ειναι ντροπαλος (και αντικοινωνικος). 

θα χαρω παρα πολυ να ανταλλαξουνε στοιχεια για να μπορεσουν να γνωριστουν και ισως κανουν παρεα. Θα ηθελα να τον δω να κανει φιλιες η εστω να εχει μια επικοινωνια με καποιον. 

like0

Ναι αμε! Εγώ!

Εικόνα Annaikaterini

Ναι αμε! Εγω! Ειναι για τον αδελφο μου που ειναι 36 ετων.

like1

Νέος 22 ετών με Ασπεργκερ για παρέα

Εικόνα Μαριάννα Πλατυρραχου

Καλησπέρα σας, νέο μέλος κι εγώ εδώ. Με λένε Μαριάννα και έχω ένα γιο 22 χρονων με σύνδρομο Ασπεργκερ με το γνωστό θέμα κοινωνικοποιησης και δημιουργίας φίλων. Ειμαστε στην Αθήνα.

Έχει τελειώσει φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο με μεγάλη προσπάθεια αλλά τελικά του άρεσε πολύ και νιώθει καλά με τον εαυτό του που τα κατάφερε. Τώρα κάνει μαθήματα φωτογραφίας και βίντεο, του αρέσει πολύ ο κινηματογράφος και οι ιστορίες-σενάρια των video games. Το ιδιαίτερο ειναι οτι δεν βλεπει πολλες ταινιες και δεν παιζει video games με τις ωρες. Βλέπει ομως ενημερωτικά βίντεο στο you tube- από you tubers- για τους συντελεστές των ταινιων και τα σεναρια των video games, για τις ιστοριες πισω απο την καμερα, για τους συνετελεστες δημιουργους και για όλα αυτά που τον ενδιαφέρουν.  Έχει απίστευτη μνήμη, θυμάται τα πάντα τα με απίστευτη λεπτομέρεια. 

Αυτήν την περίοδο πρέπει να φωτογραφίζει διαφορα θέματα για τα μαθήματα του φωτογραφίας αλλά δεν αισθάνεται άνετα να βγαίνει μόνος του στην πόλη, θέλει παρέα. Και παρέα γενικώς φυσικά. 

Μηπως να μοιραστούμε εδώ τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των παιδιών μας εδώ και να δούμε αν και πως θα ταιριαζαν;

Είμαι στη διάθεση σας για επικοινωνία!

like2

Κοινωνικοποίηση με άτομα με Άσπεργκερ

Εικόνα Μυρσίνη Καραδούκα

Γειά σας, o γιος μου είναι 23 ετων και διαγνώστηκε με ελαφριάς μορφής του συνδρομου Άσπεργκερ. Μενουμε Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και θα ήθελα πολύ να κάνει φίλους με το ίδιο θέμα.

Είναι πολύ ντροπαλός και εσωστρεφής και δυσκολεύεται να κάνει φίλους.

Αν θέλετε επικοινωνήστε μαζι μου. 

like1

Κοινωνικοποίηση των νέων μας

Εικόνα Μάνος Κ.

Ο γιός μου είναι 22, έχει διάγνωση "γενικευμένων μαθησιακών δυσκολιών", δεν έχει διάγνωση φάσματος, αν και υπάρχουν ενδείξεις. Είναι εξαιρετικά λειτουργικός, έχει τελειώσει ΙΕΚ σκηνοθεσίας, με ενδιαφέροντα στη φωτογραφία, τον κινηματογράφο το θέατρο με ιδιαίτερη αγάπη στη θάλασσα και τα πλοία. Κάνει Montage σε πλάνα που τραβάει στον Πειραιά, παίζει κιθάρα και γενικά είναι εξαιρετικά κοινωνικός. Βέβαια στα μάτια των νέων με μεγάλες ευκολίες, φαίνεται κάπως ιδιόρρυθμός, πράγμα που δυσκολεύει στην κοινωνικοποίησή του. Η συναισθηματική του ωριμότητα αλλά και η αυτογνωσία του, είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους συνομήλικούς του, που δεν είχαν την ευκαιρία να διαχειριστούν τέτοιες δυσκολίες στη ζωή τους.

Στόχος μας είναι η βελτίωση της κοινονικοποίησής του, με τρόπο ενταγμένο στο κοινωνικό ιστό, αλλά με την απαραίτητη συντροφικότητα που όλοι μας αποζητάμε και εκτιμάμε.

like1

Προσφορά για επικοινωνία και γνωριμία

Εικόνα Μαρία-Αικατερίνη

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια σ΄εσάς και στον γιο σας για την θαυμάσια πορεία του!

Κι μένα με απασχολεί να κάνει παρέες ο 19χρονος γιος μου που έχει σύνδρομο Άσπεργκερ.  Μένουμε στην Αθήνα. Ο γιος μου είναι κλειστός σε κοινωνικές επαφές, γενικά ήρεμος, συμπαθής, με μία ιδιαίτερη ωριμότητα. Μου φαίνεται ότι με τόσο ενδιαφέροντες ανθρώπους όσο ο γιος σας θα έδειχνε διάθεση να κάνει παρέα.

Μπορείτε να μου στείλετε αν θέλετε τηλέφωνό σας ή Email σας μέσω του διαχειριστή στο μέιλ μου και να έχουμε κάποια ανταλλαγή στο θέμα μας. 

Μαρία

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.