Ερώτηση για μη καταβολή επιδόματος

Εικόνα rita ambou

Καλησπερα, κατεθεσα τα χαρτια του παιδου για επιδομα στο κεπα στις 24/11/12/2011 στο ΙΚΑ Φιλαδελφειας. Η υπαλληλος του ΚΕΠΑ μου ειπε επρεπε να καταθέσω, αν τυχον  ειχα χαρτια μαζι που να αποδεικνυαν οτι το παιδι επαιρνε επιδομα πριν την δημιουργια ΚΕΠΑ. Ετσι και εγω μεσα στην αιτηση εβαλα σαν αποδεικτικο στοιχειο το εξωιδρυματικο επιδομα βάσει παραπληγιας που έπαιρνε το παιδί από παλιοτερες επιτροπες του ΙΚΑ. Το παιδι  περασε απο Επιτροπη στις 12/9/2012. Η αποφαση ηταν ακυρωτικη ως προς την παραπληγια αλλα εκρινε οτι το παιδι ειχε νοητικη στερηση 80% και διάχυτη αυτιστικη διαταραχη (το παιδι παει  ειδικο και ειναι 11 ετων) η  χρονικη περιοδος που καλυπτε την γνωματευση ηταν μεχρι τον Μάιο του 2013. Η αναμονη ηταν τεραστια και  η υπομονη μου εξαντληθηκε και κανεις δεν μου ειπε για ποιο λογο δεν εισεπραξε ποτε το παιδι το επιδομα. Μεχρι και μια αιτηση που εκανα  στο αρμοδιο ΙΚΑ δεν ειχε καμια απάντηση, εκ των υστερων εμαθα οτι θα επρεπε να το ειχα καταθεσει  στην προνοια (απο τον Συνήγορο του Πολίτη) οταν πλεον η διαγνωση δεν ηταν σε ισχυ.

Μήπως ομως δεν ειναι ετσι και μπορω ακομα να εισπραξει το παιδι το επιδομα του και με ποιον τροπο;

Επίσης να σας πω οτι οταν ειχα παει στο ΚΕΠΑ να ρωτησω τον Μάρτιο του 2013, ο υπαλληλος του ΚΕΠΑ μου ειπε οτι δεν ειχα στα χερια μου την ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΚΕΠΑ και οτι πρεπει να περιμενω  να έρθει, αλλιως δεν μπορω να καταθεσω  καινουρια  αιτηση και η περιπέτεια  συνεχίζεται... Πρόκειται να καταθέσω καινούρια αίτηση σύντομα, μπορω να αναφερθω στην παλια γνωματευση  και με ποιο τροπο;

Αν  γνωρίζετε κατι  ενημερώστε με... Ευχαριστώ

Σχόλια

Αν δεν βρήκατε άκρη γράψτε μου

Εικόνα Tinajazz

Αν δεν βρηκατε ακρη γραψτε μου στο mail μου, tinatinajazz@gmail.com  μηπως μιλησουμε τηλεφωνικα... δεν ειμαι αρμοδια ειμαι ομως μαμα και παιδευτηκα πολυ και εγω και τα εχω μαθει ολα.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.