Ευερέθιστο μωρό

Εικόνα mama2

Γεια σας πάλι. Η κορούλα μου 5 1/2 μηνών τώρα (έχει διαγνωσθεί με ισχαιμική υποξαιμικη εγκεφαλοπαθεια) είναι πολύ ανήσυχη τις τελευταίες βδομάδες (έντονο κλάμα και αέρια). Με τη συμβουλή του παιδιατρού της πίνει γάλα ειδικό για αλλεργίες στο αγελαδινό γάλα χωρίς ιδιατέρο αποτέλεσμα. Μπορεί να κλαίει / να είναι ανήσυχη όλη μέρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει φυσιοθεραπεία και να τρώει πολύ λίγο. Δεν ξέρω αν όντως πονεί ή είναι απλά ευερεθιστή. Είχε έντονους κολικούς μέχρι 4 μηνών - μετά σταμάτησαν και τις τελευταίες 2 βδομάδες ξενίκησε αυτή η ανησυχία. Είχατε παρόμοιες εμπειρίες? Πως το αντιμετωπίσατε? Ευχαριστώ

Σχόλια

Αναρρωτιέμαι μήπως πρόσθεσες κάτι καινούργιο

Εικόνα Axpan
αναρωτιέμαι μήπως πρόσθεσες κάτι καινουργιο στη διατροφή της τώρα τελευταία που μπορεί να την πείραξε; από μωρό έπινε κανονική φόρμουλα χωρίς πρόβλημα; αν ναι δεν μου φαίνεται να έχει πολύ λογική η εξήγηση της αλλεργίας να παρουσιαστεί τώρα, θα είχες ξεκάθαρα δείγματα από νεογέννητο όταν υπήρχε. όμως πιο αρμοδιος γι'αυτά θα ηταν αλλεργιολόγος όχι παιδίατρος. οταν είχε η μια μου μικρή αλλεργίες όλοι μας λεγαν να αποφύγουμε το αγελαδινό και να πίνει γάλατα με βάση ρύζι ή σόγια και τελικά προέκυψε οτι η αλλεργία ήταν στο ρύζι (που είναι βάση για πολλές παιδικές τροφές) και όχι στο αγελαδινό. αποκλείεται ο παιδίατρος αυτό να το σκεφτόταν ποτέ... το άλλο που ίσως παίζει ρόλο είναι πολλά παιδιά με όμοια δίαγνωση έχουν προβλήματα γαστροοισοφαγικής παλλινδρόμησης. ο παιδίατρος είπε κάτι τέτοιο; ίσως ένας παιδογαστρεντερολόγος να ήταν ο πιο αρμόδιος να βοηθήσει; είχαμε και μεις τέτοια θέματα όταν ήταν η άλλη μου κόρη μωράκι και θυμάμαι πόσο δύσκολο είναι να'χεις ένα μωρό που υποφέρει και να μην μπορείς να το καθησυχάσεις. ελπίζω να βρεις τρόπο αν την ανακουφίσεις σύντομα.
like0

Και μένα η μικρη μου ήταν πολύ γκρινιάρα

Εικόνα Ιωάννα
Και μένα η μικρη μου ήταν πολυ γκρινιαρα...κυρίως τα απογεύματα...μας έβγαζαν την πίστη...κλάμα κλάμα κλάμα...ίσως η υπερτονια να είναι αυτη που να την ενοχλεί ...έχει υπερτονια?? κάνετε φυσιοθεραπειες? η όχι? πάντως να το συζητήσεις με τον παιδονευρολογο...να κάνετε ίσως κ ένα εγκεφαλογραφημα...ίσως λέω δεν ξέρω...μήπως κάτι τρέχει που δεν το έχετε εντοπίσει...δεν θέλω να σας ανησυχησω αλλα ρωτήστε τοπαιδονευρολογο και πείτε του ακριβώς τι κάνει το παιδι.επίσης και εμάς δεν έτρωγε τόσο πολυ...ακόμα κ σήμερα είναι πολυ επιλεκτική σε αυτο που θα φάει...έτρωγε λίγο αλλα έβαζε βάρος όπως όλα τα μωρά κυρίως τον πρώτο χρόνο... Φιλικά, Dany d
like0

Εμείς επίσης έχουμε έναν γιο με εγκεφαλοπάθεια

Εικόνα Siber
Εμεις εχουμε επισεις έναν γιο με εγκεφαλοπαθεια. Έκλαιγε για 2 ημερες συνεχως. Εγινε εισαγωγη στο νοσοκομειο τελικα.. τιποτα το αφηναν να κλαιει ωρες ατελειωτες... Τελικα αφου δεν βρηκαν κατι οι γιατροι ειπαν οτι το κλαμα ειναι εκγεφαλικης αιτιολογιας. Εδωσαν λιγο ηρεμιστικο και τελος ηρεμησε το παιδι. Τωρα ισως ηταν και δοντακια... ισως... Μίλα με παιδονευρολογο και παιδογαστρεντερολογο...
like0

Αλλεργία στο γάλα

Εικόνα mama2
Τελικά βρήκαμε την απάντηση μετά από πολλές εξετάσεις. Είναι αλλεργική στο γάλα και μετά από 3 βδομάδες που έπινε το ειδικό γάλα τις πέρασαν οι πόνοι. Ευτυχώς βρήκαμε την απάντηση για να μην ταλαιπωρείται..
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.