"Παρέα" για κοινωνικοποίηση ατόμου λειτουργικότατου με σύνδρομο Asperger? (41 ετών) - Προς οικογένειες με παρόμοιο πρόβλημα

Εικόνα Ευτυχία Αναγνώστου

Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν οικογένειες με άτομα με σύνδρομο Asperger, λειτουργικά, με θέληση να κοινωνικοποιηθούν αλλά με δυσκολία να το κάνουν λόγω της κατάστασης του. Εν ολίγοις, θέλω να κοινωνικοποιήσω τον αδερφό μου με κοντινά σε αυτόν άτομα ηλικιακά ώστε αν είναι δυνατόν να αναπτύξουν φιλία για να κάνει την κατάσταση τους λίγο, λιγότερο μοναχική.

Δικαίωμα για πρόσληψη στο δημόσιο με δυο μέλη με αναπηρία στην οικογένεια;

Εικόνα Ευτυχία Αναγνώστου

Καλησπέρα σας, ήθελα να  ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς: Είμαι 38 ετών,απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Μουσικών Σπουδών). Έχω δυο μέλη με αναπηρία τον αδερφό μου (80% αναπηρία) και την μητέρα μου (71%αναπηρία).

Ήθελα παρακαλώ να μου πείτε πως και αν μπορώ, λόγω της οικογενειακής μου κατάστασης να διεκδικήσω κάποια θέση στο δημόσιο και πως να κινηθώ.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.