Η φωνή μας έχει δύναμη

Εικόνα Anonymous
Εγώ χαίρομαι ειλικρινά που βρίσκομαι ανάμεσά σας! Αυτός ο τόπος είναι μια όαση για εμάς και ετσι θα μείνει. Φωνάξτε, γκρινιάξετε, βρίστε, χαρείτε, γελάστε αλλά προπάντων να επιμένετε. Μην μένετε βουβοί, μην αφήνεστε, μη σκύβετε το κεφάλι. Η φωνή μας έχει δύναμη. Και για να παραφράσω ένα σύνθημα των ΠΑΟΚτζήδων: "Ναί ρε, αυτιστικός". Θες Ελλάδα να λές το παιδί μου και ανάπηρο; Ο.Κ., στις ταμπέλες θα κολλήσουμε; Ενοχλούμε κανέναν; Χαλάμε τη βιτρίνα; Η΄ απλώς κάνουμε την κοινωνία να καταλάβει οτι δεν έχει καρδιά και μυαλό; Οτι πρέπει να ασχολείται και με κάτι άλλο εκτός απο το χρήμα και το σεξ; Υ.Σ. Αλλά βάζουμε και μείς τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας. Το παιδί (με ΔΑΔ) μιας γνωστής μου σε άλλη πόλη πήγαινε σε τμήμα ένταξης νηπιαγωγείου μαζί με ένα άλλο αγοράκι με παρόμοιο πρόβλημα και ένα παιδάκι με ελαφρά νοητική καθυστέρηση. Μετά απο δύο εβδομάδες η μητέρα του τελευταίου παιδιού ζήτησε απο τις νηπιαγωγούς να μην το ξαναβάλουν στο τμήμα ένταξης γιατι "δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα παιδάκια"!!!!! Και σύ καημένε Κυριάκο, κάθεσαι και γράφεις για το μικρό πρίγκιπα. Ενώ είναι γνωστό οτι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία (ή μάλλον εγωκρατία). Φιλικά και συντροφικά Χρήστος

Σχόλια

Να εισαι καλα.

Εικόνα m-a-ma
MAΡΙΑ.μπραβο χρησταρα,αυτα που εγραψες ειθελα να πω και εγω,αλλα δεν ευρησκα τα λωγια,εση τα βρηκες.θα ειθελα να προσθεσω οτι,αυτω με το ρατσησμο απο αλους γονεις,προς τα παιδια μας ειναι απαραδεκτα.εγω τους σηνανταω πολη συχνα στην παιδικη χαρα,στο σχολιο,στη γητονια,ακομα και απο ανθροπους που ηποτηθετε μας ξερουν και μας σημπαθουν.παραδηγμα,μια μητερα ελεγε στο παιδι της να μην παι κοντα στο χρηστο,γιατι θα κοληση,η θα το χτηπηση,και ενα σορο τετιες μπουρδες.και μετα λεμε εμης οτι τα παιδια μας δεν παιζουν,δεν πλησηαζουν αλα παιδια.πος να τα πλησηασουν,οταν τα αλα παιδια δεν τα αφηνουν.και το πιο προσφατο σηνβαν μας,εκαμνε ο γιος μου ποδιλατο μπροστα στο σπιτι,εγω επλενα το αυτοκινητο μας,και ξαφνηκα βλεπω τα γητονακια μας να πετανε πετρες στο χρηστο,αμεσως πηγα κοντα του και τους εξηγησα την κατασταση του χρηστου με ωραιο τροπο οστε να το καταλαβουν.και απλα μου λενε,αυτος γελουσε οταν του πεταμε πετρες.τελως παντον,σηνεχηζη να κανη βολτες με το ποδιλατο του,και μετα απο δεκα λεπτα μου ερχεται μουσκεμα βρεγμενος απο την κορηφη οσ τα νηχια,ενας περαστηκος εφτηχος ειχε δει το σημβαν και μου το λει,οτι ενας σαρανταρης εργενης γητονας μας του πεταξε ενα κουβα με νερο,γιατι γηρνουσε ο χρηστος γηρο γηρο απο την μηχανη του με το ποδιλατο,χορης ομος να την πηραζη.του ερηξα ενα ξε.....μο,αλα δηστηχος ο κοσμος ειναι πολη σκληρος,αυτος απλα μου ειπε[μαζεψε το βλαμενο σου,μην τον μαζεψω εγω]με σηγχορης αν σε κουρασα,αλα ειχα αναγκη να τα πω σε καποιον,και αυτος ετηχες να εισαι εση.
like2

Μαχαιρι στην καρδια.

Εικόνα Panic
Νιωθω οτι μου μπηγουν μαχαιρι στην καρδια οταν ακουω κατι τετοια περιστατικα ή οταν μου συμβαινουν. Γι αυτο αλλωστε και καποιος κορυφαιος ειπε οτι το μαχαιρι θα πρεπε να γραφετε με ε αντι με αι. Γιατι? Γιατι τις μαχαιριες μας τις μπηγουν τα ανθρωπινα χερια. Δεν εχω να πω τιποτ' αλλο παρα μονο: Εκεινα τα θρανια που ειπαμε να στησουμε στη μεση των δρομων, ποτε θα τα στησουμε? Αυτο και να στε δυνατοι να αντεχετε τις μαχαιριες! Καποτε η Σταρ εβαλε καποια στιγμιοτυπα απο το youtube, τα ειδατε? Τετοια στιγμιοτυπα θα επρεπε να τα δειχνουν και τα δικα μας τηλεοπτικα καναλια να ενημερωθει ο κοσμος να καταλαβει! Να τα δει και ο γειτονας της m-a-ma και ολοι. Οχι μονο εμεις που μας ενδιαφερει αμεσα το θεμα. Δεν εχει καποιον απ ολους εμας που μπορει να διευθετησει κατι τετοιο? Να μιλησει σε καποιον δημοσιογραφο για να προβληθουν αυτα τα στιγμιοτυπα? Τι λένε οι ιδιοι οι Αυτιστικοι - 1 Πως βλεπουν στην Ιαπωνια τον Αυτισμο Διαφημηση απο την Ιαπωνικη τηλεοραση (θετικη εικονα του αυτισμου) Βιντεο που το τραβηξε, το μονταρισε και εκανε τα σχολια η ιδια η αυτιστικη που ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ, με τον υπολογιστη και μια βιντεο καμερα Η θετικη πλευρα του αυτισμου! Οσοι δεν τα ειδατε θα τα βρειτε στο βιολογιο likavgh με τιτλο "Μια εικονα αξιζει χιλιες λεξεις"
like2

Αγαπητή m-a-ma

Εικόνα annag
Όσον αφορά το γείτονα σου μην δίνεις σημασία, τα ίδια θα έκανε για οποιοδήποτε παιδί. Μου έχει τύχει σχεδόν το ίδιο περιστατικό με το μεγάλο μου γιο ο οποίος είναι νευροτυπικός. Οι γελοίοι άνθρωποι καμιά φορά λένε τέτοια λόγια, απλώς κάποιες φορές πονάνε αυτά τα λόγια.
like2

Ίσως τώρα που δεν έχουμε

Εικόνα maria-77
την star να μας μιλάει, τώρα θα καταλάβουμε την αξία όλων όσων μας έχει πει. Φιλίκα, Μαρία
like2

Σας ευχαρηστω ολους.

Εικόνα m-a-ma
MAΡΙΑ.Σας ευχαρηστω για τα ωμορφα λωγια σας,δεν με επηρεαζουν πλεων τα ασχημα λωγια,ειδικα απο ξενους,αλλα τα φαρμακια που ρηχνουν η ανθροποι που ζουν κοντα μας,που μας γνορηζουν,που μπορη αυριο,μεθαυριο να μου χτηπησουν την πορτα,και να μου ζητησουν κατη π.χ.[λεμονη,πατατες.]και να τους δοσω,οπος εχω δοση πολες φορες.οταν αντημετοπηζουμαι τετοιες σημπερηφορες απο τους γνοστους,φανταστητε τη ακουμαι απο τους ξενους.το ξερω οτη σημπερηφερονται καπιοι ανθροποι ασχημα,και στα κανονηκα παιδια,αλλα ειπαρχη μια διαφορα,οτι το παιδι χωρις προβλημα θα παι στη μαμα του και θα το ποι,ενω ενα παιδι σαν τον γιο μου,αλλα και με αλο προβλημα δεν θα το ποι.εκηνη τη στηγμη οταν τον ειδα μουσκεμα,τον ροτησα πιος τον εβρεξε,αλλα δεν πειρα καμια απαντηση,μωνο αρχησε να βγαζη τα ρουχα του στη μεση του δρομου,εμηνε μονο με το μποξερακη του,και δεν ειναι μηκρος πλεων,ειναι 10 ετων.και παλη σας ευχαρηστω για τα καλα σας λωγια.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.