Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Εικόνα ΠΕΚ ΑΜΕΑ
Το λογότυπο του ΠΕΚ/ΑμεΑ. Κλικ για να πάτε στη σελίδα για το ΠΕΚ/ΑΜεΑ.Το "Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο για ΑμεΑ (ΠΕΚ/ΑΜΕΑ)", Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης για νέους με νοητική υστέρηση παρέχει πλήθος υπηρεσίες, που εκτείνονται από την εκπαίδευση ΑμεΑ σε προστατευμένα Εργαστήρια έως την ημιαυτόνομη διαβίωση. Χρειάζεται άμεσα νέα στέγη!
Ανοιχτή Επιστολή προς όλους τους υποψηφίους Νομάρχες και Δημάρχους Πειραιά.
    Αξιότιμοι Κύριοι, Μέχρι στιγμής δεν είδαμε καμιά προεκλογική αναγγελία σας να περιλαμβάνει μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία του Πειραϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου για ΑμεΑ (ΠΕΚ/ΑμεΑ). Η Πειραϊκή Ένωση Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ τα δύο τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί σ’ έναν αγώνα προς πάσα κατεύθυνση για την εξασφάλιση στέγης για τους ωφελουμένους του ΠΕΚ/ΑμεΑ. Το ΠΕΚ/ΑμεΑ στεγάζεται σήμερα και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2006 σε ενοικιαζόμενο κτίριο στα Καμίνια του Πειραιά. Ο Δήμος, η Νομαρχία, η Εκκλησία, η Πολιτεία του Πειραιά δε στάθηκε ικανή μέχρι σήμερα να στεγάσει μια χούφτα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, 25 άτομα, των οποίων η υγεία, η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια τίθεται σε άμεσο κίνδυνο όταν βρεθούν εκτός πλαισίου στήριξης, όπως το ΠΕΚ/ΑμεΑ, του οποίου το έργο και η συμβολή στον χώρο των ΑμεΑ πανθομολογείται και έχει επισήμως αναγνωρισθεί από την Πολιτεία. Θυμάστε...; Μάθατε...; Τοποθετηθείτε.

Σχόλια

Ευαισθησία... Ώρα μηδέν!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
κα Λυγερή καλησπέρα σας. Με αφορμή το άρθρο σας - του ΠΕΚΑΜΕΑ - βρίσκω τη ευκαιρία να σας ξανααπευθυνθώ και να μιλήσουμε για το κοινό μας πρόβλημα. Το τι κάνει η πολιτεία για τα παιδία με ειδικές ανάγκες. Σίγουρα, τα επιδόματα και οι διευκολύνσεις είναι βοήθημα αλλά μέχρι εκεί. Για όταν οι γονείς και κηδεμόνες φύγουν, τότε τι θα γίνει; Ιδιωτική πρωτοβουλία και μόνο, με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται. Μακάρι να βρεθεί κτίριο να στεγάσει την αγάπη!! Με εκτίμηση, Μαίρη Βελλή
like5

Τό Κόστος

Εικόνα ligeri
Αγαπητή κυρία Βελή αφού σας ευχαριστήσω για την δεδομένη ευαισθησία σας, και σύμπλευση στον αγώνα μου, θα ενώσω για μια ακόμη φορά την φωνή μου με την δική σας για να γίνη βοή στα κλειστά αυτιά των υψηλά ισταμένων που διαχειρίζονται τις τύχες των ΑΜΕΑ. Των δικών μας παιδιών γιατί τα δικά τους φροντίζουν να τα εξασφαλίζουν πρίν γεννηθούν... Γι αυτό δεν μας μένει τίποτα άλλο από το να ενωθούμε όλοι και να παλαίψουμε με οποιοδήποτε κόστος. Για μας και τα παιδιά μας η έλευση μας στη ζωή έχει υψηλό κόστος... βλέπετε και το πληρώνομε ακριβά.
like5

Για ποιό πράγμα μιλάμε;

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Τι λέτε όλοι σας; Ποιος θα σας απαντήσει; Τι περιμένετε; Ακόμα και σε μια τέτοια περίοδο, που οι υποψήφιοι δήμαρχοι περιμένουν με αγωνία να δουν ποιος θα κερδίσει... ποιος θα φάει τα περισσότερα - αχ Πειραιά δύστυχε!! Δεν πρόκειται να φιλοτιμηθούν να απαντήσουν, είναι βαρειά υπόσχεση αυτή. Τι σημασία έχει κυρία Λυγερή μου μία χούφτα άνθρωποι. Σημασία έχει να πάει καλά ο Ολυμπιακός. Αυτή εξάλλου είναι η μοναδική έννοια των αγαπημένων μας υποψηφιων δημάρχων. Ανθρωποι απλοί σαν και σας, σαν και μας, που πραγματικά πονούν, αυτοί μόνο θα βοηθήσουν. Κανείς άλλος. Φιλικά Κατερίνα Ζαρίφη
like4

Σάλπισμα

Εικόνα ligeri
Αγαπητή μοναδική Κατερίνα. Μιλάμε την ίδια γλώσσα. Οι χτύποι της καρδιάς μας έχουν τον ίδιο απόηχο. Ας σμίξουμε λοιπόν, ας τολμήσουμε το μεγάλο βήμα για την δημιουργία ενός ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ χωρίς λάβαρα. Χωρίς χρώματα, χωρίς ευκαμψίες και σκοπιμότητες. Ας γίνουμε όλοι μας μια γροθια στο στομάχι τους και μια φωνή που θα ακουστει μέχρι τον θεό. Πού ξαίρεις, γίνονται και θαύματα. Μέ αγάπη Λυγερή
like4

Δήμαρχος δικάζεται...

Εικόνα Angela Papastavrou
Νομίζω ότι το παρακάτω αρθρο αγαπητή μου φίλοι θα σας δώσει την πλήρη εικόνα της ελληνικής πολιτείας απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες , όπως είναι τα παιδιά μας, τα παιδιά της πολιτείας που αυριο θα κλειθούν να ψηφίσουν!!!!!!!!!!!!!!!ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!! --------------------------------------------------------------------- Δήμαρχος δικάζεται γιατί έφτιαξε ράμπα για αναπήρους ==================================================== ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ σύρεται ο δήμαρχος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, επειδή κατασκεύασε στην Αγία Τριάδα λυόμενη εξέδρα για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες και την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η εξέδρα κατασκευάστηκε βάσει προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά κατεδαφίστηκε από το Λιμενικό Ταμείο με απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Το έργο υλοποιήθηκε το 2003 στα πλαίσια προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορούσε την Αγία Τριάδα, τη Βούλα και τη Ρόδο. Οι εξέδρες ήταν λυόμενες και με προοπτική να αποσύρονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά το Λιμενικό Ταμείο υπέβαλε μήνυση και προχώρησε στην κατεδάφισή τους. Χθες επρόκειτο η υπόθεση να εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενο τον δήμαρχο Θερμαϊκού Αντώνη Μαντζάρη και συγκατηγορουμένους άλλα δύο στελέχη του δήμου, για την καταπάτηση του αιγιαλού. Στο πλευρό του δημάρχου στάθηκε ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στην πολιτική του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Η δίκη δεν έγινε, καθώς το δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο, λόγω ειδικής δωσιδικίας του δημάρχου για να παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο. ΤΑ ΝΕΑ , 21/09/2006 Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο disabled.gr Μπορείτε να βρείτε ανάλογα κείμενα στην διεύθυνση http://www.disabled.gr
like5

Φωνή βωόντος... στην Ελλάδα!!!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Θέλοντας να δώσω συνέχεια στο θέμα αυτό, με αφορμή και το σχόλιο των Κατερίνα και Αντζελα, προχτές σε πρωινή εκπομπή του MEGA και συγγεκριμένα των Δ.Καμπουράκη και Ν.Οικονομέα ¨βγήκε ¨στον αέρα το πρόβλημα παιδιών ξεχασμένων στων Παίδων Αγία Σοφία, περίπου 10 παιδάκια, τα οποία αν και υγιή δεν εδνιαφέρεται κανείς να τα πάρει -αφού οι φυσικοί γονείς και κηδεμόνες αδιαφορούν (φυλακισμένοι, χρήστες κ.λ.π.). Και όταν ο Ν.Οικονομέας είπε ¨καλά, τα παιδάκια τα υγιή θα ..βρουν το δρόμο τους, το ένα παιδάκι που υπάρχει εκεί και πάσχει από σύνδρομο Down, το άλλο από AIDS ποιος θα τα αναλάβει?¨ Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω, πάλι διάκριση στην διάκριση ? Το υγιές παιδάκι να προχωρήσει (αν είναι δυνατόν χωρίς οικογένεια, πώς θα γίνει?) και το παιδάκι με το Down και το Aids να πεταχτούν στα αζήτητα τελείως ? Η πάλι στις ειδήσεις που έδειχνε ένα ρεπορτάζ με κάποιο ίδρυμα όπου ένα κοριτσάκι 14 χρ. με νοητική υστέρηση τριγυρνούσε γυμνό και ένα παλληκαράκι πνίγηκε τελικά από κατάποση του στρώματός του!!! Και έρχεστε τώρα εσείς κα Λυγερή μου ή ο κάθε ευαίσθητος και δακρύζει και απορεί και λέει είναι δυνατόν ? Και όμως είναι. Στην Δ.Αττική που υπάγομαι σας πληροροφώ ότι υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες -κάθε μορφής. Υπάρχουν και σύλλογοι γονέων, και δημόσια ειδικά σχολεία και ΚΔΑΥ και ότι θες. Οταν όμως θέλησα να εντάξω τον Δημητράκη μου, παιδάκι με καθυστέρηση στην εξέλιξή του, όπου απαιτείται σφαιρική δουλειά από πολλές ειδικότητες, τότε ξετυλίχθηκε το τεράστιο πρόβλημα ¨ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ, γιατί δεν υπάρχει κάτι προβλέψιμο από το ΚΡΑΤΟΣ (ΧΑ, ΧΑ,ΧΑ) για το παιδί μου !!!!! τουλάχιστον σε ακτίνα 50 χλμ (και μη μου πείτε η ΕΛΕΠΑΠ ή άλλα ονομαστά γιατί και εκεί πήγαμε και ....φάγαμε πόρτα!!) Και προσέχτε, ως γονείς είμαστε παρόντες και τρέχουμε και πληρώνουμε και συμπάσχουμε. Τα έρημα σπουργίτια τα λαβωμένα ? ποιον έχουν ? Τέλως πάντων. Αυτά όλα τα ανάφερα με αφορμή τα σχόλια που έγιναν, γιατί πραγματικά μου κάνει κακό να τα θυμάμαι. Υπομονή λοιπόν και μακάρι κα Λυγερή να εισακουστείτε γιατί ειδικά και στον Πειραιά αλλά και αλλού μόνο όταν κάποιος μεγάλος πονέσει από την μοίρα κάνει έργα !!!
like5

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.