Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Εικόνα Anonymous
Και ο μικρός Σταθούλης (με ΔΑΔ-ΜΠΑ) στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Ποιος το λέει; Η Διοίκηση (το αφεντικό μου δηλαδή), Ν. 3699/2-10-2008, αρ. 2, παρ. 7 και 8. Αλλά το άρθρο 3 με μπερδεύει. Υπάρχουν "μαθητές με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες". Δηλαδή; Δύο κατηγορίες; Και "ιδίως" λέει η παρ. 1 του αρ. 3: 1) Νοητική αναπηρία. 2) Αισθητηριακές αναπηρίες όρασης. 3) Αισθητηριακές αναπηρίες ακοής. 4) Κινητικές αναπηρίες. 5) Χρόνια μη ιάσιμα νοσήματα (ΟΧΙ δε είναι ο αυτισμός εδώ!!!!). 6) Διαταραχές ομιλίας-λόγου. 7) Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. 8) Σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής (με ή χωρίς υπερκινητικότητα). 9) Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (να και ο αυτισμός) 10) Ψυχικές διαταραχές και 11) Πολλαπλές αναπηρίες. Ουφ, τέλος. Να τα βασικά μέλη της Συνομονπονδίας, δηλαδή 11+Χ Ομοσπονδίες. Άρα έχουμε και Ομοσπονδία Συλλόγων Αυτιστικών (όπου θα εντάσσεται και το "γονεϊκό κίνημα"). Η όχι; Και αν όχι, γιατί; Θα μου πείτε ότι υπάρχει η Ε.Ε.Π.Α.Α. - αλλά είναι παντού; Με τη μικρή συνδικαλιστική πείρα που έχω νομίζω ότι αυτά που υπάρχουν σήμερα δεν φτάνουν. Χρειάζεται οργάνωση τουλάχιστον σε επίπεδο Νομού για να φτάσουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια και υποστήριξη. Αν ένας στους 166 Ελληνες είναι σήμερα στο φάσμα του Αυτισμού μιλάμε για τουλάχιστον 67.000 άτομα σήμερα. Είναι λοιπόν στη σημερινή εποχή τόσο δύσκολο να συντονιστούμε; ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ!!! Χρήστος Ρεγγούζας (μπαμπάς του Στάθη και "ψευτοεπαναστάτης" δημόσιος υπάλληλος) Και για τους πραγματικούς επαναστάτες, αυτό το URL εξαιρετικά αφιερωμένο: youtube.com/watch?v=gb_qHP7VaZE .

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.