Καθυστέρηση ομιλίας στο μεγαλύτερο παιδάκι μας (5 ετών κοριτσάκι)

Εικόνα sonia2
Το μεγαλύτερο παιδάκι μας είναι 5 ετών κοριτσάκι, το οποίο μίλησε πριν το χρόνο και από τότε δε σταματάει με τίποτα. Ο παιδίατρος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα λόγω του ότι είναι πολύ κοινωνικός και καταλαβαίνει τα πάντα, εκτελεί περίπλοκες εντολές όμως αρνείτε πεισματικά να μιλήσει. Εμείς ανησυχούμε αρκετά και σκεφτόμαστε ότι πρέπει να απευθυνθούμε κάπου αλλού. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Η ακοή του έχει ελεγχθεί και είναι εντάξει.

Σχόλια

Καθυστέρηση ομιλίας

Εικόνα ΠΟΠΗ
Γεια σου Σόνια, είμαι λογοθεραπεύτρια, διάβασα το μήνυμά σου και θα σε συμβούλευα να κλείσετε ραντεβού, προληπτικά, με κάποια αναπτυξιολόγο. Αυτή θα μπορέσει να σας κατευθύνει σωστά αν το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα. Η αναπτυξιολόγος είναι παιδίατρος με εξειδίκευση στην ανάπτυξη του παιδιού.
like2

Περάσαμε τα ίδια

Εικόνα ανώνυμο
Ο γιός μου που τώρα είναι 9 ετών έκανε ακριβώς τα ίδια στην ηλικία των 2. Επειδή δεν είχε αδέλφια δεν έδειχνε ιδιαίτερα κοινωνικός με τα παιδιά. Η παιδίατρος δεν ανησυχούσε αλλά εμείς αποφασίσαμε να τον δει αναπτυξιολόγος ο οποίος μας μίλησε πρώτος για "αυτιστικά στοιχεία". Σε ηλικία 3 ετών πήραμε διάγνωση για Asperger. Σήμερα και αφού έκανε χρόνια λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγισης, φοιτά σε κανονικό σχολείο και το μόνο πρόβλημα είναι οι κοινωνικές σχέσεις. Πιστεύω πολύ στην πρώιμη παρέμβαση γι αυτό νομίζω ότι δεν έχετε τίποτα να χάσετε αν τον δει ειδικός. Μόνο κέρδος θα έχετε. Σας εύχομαι καλά αποτελέσματα.
like2

Ο Γιαννης μιλησε 27 μηνων.

Εικόνα Grace Under Pressure
Ο Γιαννης μιλησε 27 μηνων. Πριν απο αυτο ηταν εντελως μα εντελως αλλαλος. Υποψιαζομουνα οτι "κατι" συμβαινει αλλα ακουγα τους γυρω που μου λεγανε τις γνωστες ιστοριες (πχ. ο πατερας του μιλησε στα 3.. και εσυ στις μυτες περπαταγες κτλ) ... Οταν τελικα το εψαξα, βρεθηκε η εγκεφαλικη βλαβη και αργοτερα πηραμε και την διαγνωση του PDD-Nos. Ο Κωστης, διδυμος του Γιαννη, ενω μιλαγε μεν, δεν ειχε λεξιλογιο, δεν εκανε προτασεις και ειχε (εχει) μεγαλο προβλημα στην αρθρωση. Και τα δυο παιδια τα πηγα κατευθειαν σε αναπτυξιολογο γιατι ο παιδιατρος με εβγαζε τρελλη.ΟΜΩΣ εχουμε μεγαλο και μακρυ ιστορικο δυσλεξιας στην οικογενεια. Ο μικροτερος αδελφος μου εχει πολυ, πολυ σοβαρου βαθμου δυσλεξια και εκανε χρονια ολοκληρα λογοθεραπεια στον Δοξιαδη για να φτασει εκει που ειναι σημερα (διπλωματουχος Σεφ και υπευθυνος για 2 μαγαζια!). Ετσι "βουτηξα" τα παιδια και τα πηγα αμεσως και κανουμε θεραπεια απο τα 2.5. Εχουμε δει ΦΟΒΕΡΑ αποτελεσματα σε 6 μονο μηνες... Δεν εχεις να χασεις κατι ... το πολυ πολυ να σε πουνε τρελλη ;) Ετσι ελεγα και εγω στον εαυτο μου. Τουλαχιστον θα ειμουνα σιγουρη και ας με λεγανε τρελλη. Που μενεις? Για Αθηνα εχω να σου προτεινω καποιους παρα παρα πολυ καλους και πανω απο ολα ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ :) Φιλικα Τινα
like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.