Kαθυστέρηση (;) στην ομιλία της κόρης μου

Εικόνα betty05
Το ζήτημα που με απασχολεί είναι η καθυστέρηση (;) στην ομιλία της κόρης μου, ηλικίας σήμερα 2 1/2 ετών. Να σας ενημερώσω πως κανείς του οικείου μας περιβάλλοντος (συμπεριλαμβανομένου και του παιδιάτρου μας) δεν θεωρεί πως συντρέχει λόγος ανησυχίας, όμως εγώ προβληματίστηκα μετά από την ανάγνωση ενός άρθρου βάσει του οποίου ένα παιδάκι στην ηλικία των 2 1/2 ετών πρέπει να χρησιμοποιεί λεξιλόγιο περίπου 300 λέξεων. Γνωρίζετε πού μπορώ να απευθυνθώ προκειμένου να ενημερωθώ έγκαιρα για πιθανό πρόβλημά της; Σημειώνω ότι επικοινώνησα με το Νοσοκομείο Παίδων όμως τα διαθέσιμα ραντεβού ξεκινούν από το νέο έτος. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας.

Σχόλια

Απάντηση στις διαταραχές λόγου

Εικόνα info@logopaedia.gr
Αγαπητή Αναγνώστρια και Μητέρα, πολλές φορές οι γονείς τρομοκρατούνται από διάφορες απόψεις και αριθμούς που δημοσιοποιούνται. Οι 300 λέξεις δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες και παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν και αξιολογηθούν,πρίν καταλήξει κανείς σε μία σαφή διάγνωση, αναφορικά με το επίπεδο της γλωσσικής ανάπτυξης της κόρης σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να επισκεφθείτε ένα οργανωμένο κέντρο λογοθεραπείας και να αφήσετε να εκτιμηθούν οι γλωσσικές ικανότητες και δυνατότητες του παιδιού και όποιοι άλλοι παράγοντες,που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την γλωσσική του εξέλιξη. Δημήτρης
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.