Κοινωνικές παροχές για παιδιά με ΔΑΔ

Εικόνα stakat
Αγαπητοί φίλοι γονείς, πρόσφατα με ενημέρωσαν ότι για τα παιδιά με αυτισμό - ΔΑΔ προβλέπεται η καταβολή επιδόματος. Η αλήθεια είναι πως μέσα στη δύσκολη ρουτίνα μας δεν σκεφθήκαμε καν πως ίσως υπήρχε κάτι τέτοιο. Μήπως κάποιος από σας μπορεί να με ενημερώσει για τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και το ύψος του ποσού αυτού του επιδόματος; Τέλος, υπάρχουν κάποιες άλλες ίσως κοινωνικές παροχές για την περίπτωσή μας (π.χ. ατέλειες στην αγορά αυτοκινήτου, φορολογική ελάφρυνση κ.λπ.); Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Σχόλια

Υπαρχει

Εικόνα χριστινα-j
Ναι, υπαρχει αυτο το επιδομα απο την προνοια. Θα σου πω τι εκανα εγω , πηρα αξιολογηση απο αναπτυξιολογο αλλα και απο παιδοψυχιατρο( αυτο ειναι σημαντικο οπως μας ειπαν), και εκλεισα ραντεβουστην προνοια για να περασουμε απο επιτροπη.Εμας μας εκλεισαν ραντεβου μετα απο 5 μηνες.Δεν χρειαστηκε να παμε το παιδι. Σε 3 λεπτα ειχαμε τελειωσει! Το ποσο ειναι περιπου 480 ετο διμηνο. Οσο για τα υπολοιπα δεν τα εχω ψαξει ακομα.
like5

Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα!

Εικόνα stakat
Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα!
like3

Συμπληρωματικά στη Χριστίνα

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Ακολουθήσαμε πρόσφατα και εμείς αυτή τη διαδικασία και πήραμε ένα έγγραφο που καθορίζει ποσοστό αναπηρίας >67% και δίνει τη δυνατότητα στο γονέα που εργάζεται (στο δημόσιο κυρίως) να λάβει ειδική άδεια 22 ημερών το χρόνο με αποδοχές, όπως προβλέπει ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας του 2007. Δεν ταλαιπωρηθήκαμε πολύ με τη διαδικασία. Απλά θα περιμένουμε γύρω στους 6 μήνες για να λάβουμε την πρώτη επιταγή. Καλή τύχη ! ! !
like1

Αδεια από δημόσιο

Εικόνα Axpan
ρώτησα και μου είπαν από το προσωπικό πως δεν δικαιούμαι άδεια για το παιδί εκτός αν η πάθηση της είναι τέτοια που νοσηλεύεται συχνά. θα ήθελα να ρωτήσω τι διαδικασία ακολούθησες προς την εργασία σου. πχ αν πήγες γνωμάτευση από ποιόν και τι περίπου έγραφε; η μικρη μου έχει περικοιλιακή λευκομαλακία και σπαστική διπληγία και επιληψία . πήρε ποσοστό αναπηρίας 80% και τα΄χω παίξει στην προσπάθεια μου να συνδυάσω την δουλειά και τα ιατρικά της τις φθ, λθ, επιτροπές κλπ κλπ τα ξέρετε... θα προλάβαινα λίγο καλύτερα αν είχα παραπάνω άδεια. ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία!
like2

Axpan για δες την πρώτη περίπτωση...

Εικόνα D.Mariliza
Θεσμικό πλαίσιο: Ν.2527/1997 άρθρο 16 παρ.4 και 5(ΦΕΚ 806Α) ΠΔ/193/1998 άρθρο 5 (ΦΕΚ 84Α), Ν.3528/2007 (ΦΕΚ 26Α΄9/2/07), άρθρο 53 παρ.2. - Οι τακτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία ή σύζυγο με αναπηρία 100% τον οποίο συντηρούν δικαιούνται μειωμένο ωράριο εργα-σίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα με αποδοχές, εφόσον η αναπηρία των παιδιών είναι άνω του 67% και βεβαιώνεται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές. - Οι τυφλοί ή παραπληγικοί – τετραπληγικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, δι-καιούνται μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα με αποδοχές. - Οι τυφλοί τηλεφωνητές του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ δικαιούνται μειωμένο ωράριο κατά δύο (2) ώρες την ημέρα, με αποδοχές. - Υπάλληλοι – γονείς που είναι άγαμοι ή χήροι ή διαζευγμένοι ή έχουν αναπηρία 67% και άνω, το κατά μία ώρα μειωμένο ωράριο για τέκνα από δύο (2) έως τεσσάρων (4) ετών που δικαιούνται το λαμβάνουν προσαυξημένο κατά έξι (6) μήνες ή αν δεν κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου, και χρησιμοποιούν την εννεάμηνη άδεια ανατροφής τότε η άδεια των εννέα (9) μηνών με αποδοχές που δικαιούνται προσαυξάνεται κατά ένα (1) μήνα. Αν η σύζυγος του υπαλλήλου που έχει αναπηρία 67%, δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, ο σύζυγος δεν δικαιούται να κάνει χρήση των ανωτέρω διευκολύνσεων, εκτός αν λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης κριθεί ότι η σύζυγος είναι ανίκανη να αντιμετωπίζει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, σύμφωνα με βεβαίωση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται ο υπάλληλος
like1

dmarilliza thanks!

Εικόνα Axpan
ευχαριστώ και πάλι για την διαφώτηση! θα κάνω αίτηση πιο σίγουρη έχοντας τους νόμους στα χέρια μου.
like2

:)

Εικόνα D.Mariliza
και εσύ να είσαι καλά
like2

Μόλις είδαμε το μήνυμά σου

Εικόνα stakat
Μόλις είδαμε το μήνυμά σου Mike_07.. Ευχαριστούμε!!!
like1

DMariliza, ευχαριστούμε πολύ

Εικόνα stakat
DMariliza, ευχαριστούμε πολύ πολύ! Καλές διακοπές!
like0

:)

Εικόνα D.Mariliza
εδώ είμαστε για να βοηθάμε! Όσο για τις διακοπές σήμερα έλαβαν τέλος. Μία εβδομάδα με το ζόρι :(((((((((
like0

Επίδομα συνόδου για παιδιά με αυτισμό

Εικόνα ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γεια σας, μπορείτε να μου πείτε τι είναι αυτό το επίδομα συνόδου και ποιος το δικαιούται;

like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.