Κοινωνικοποίηση ατόμων στο φάσμα

Εικόνα Vi.mak.

Καλησπέρα σας,

είμαι μητέρα ενός νεαρού 21ος χρονών που είναι στο φάσμα του αυτισμού (Αυτισμός Υψηλής Λειτουργικότητας). Ο γιος μου, αν και πρόκειται για ένα φιλικό και ευχάριστο άτομο, αντιμετώπιζε ανέκαθεν δυσκολία στη διαμόρφωση και διατήρηση φιλικών σχέσεων και κοινωνικών συναναστροφών. Αυτό έχει οδηγήσει κατά κάποιο τρόπο στην απομόνωσή του , αν λάβουμε υπόψη και το πόσο δυσκολότερο είναι το να βρει ένα άτομο φίλους/ φίλες μετά την ενηλικίωση και την αποφοίτησή του από το σχολείο.

Δυστυχώς, ζούμε σε μία κοινωνία που δεν έχει μεριμνήσει για την κοινωνική ένταξη ατόμων σαν τον γιο μου, διαδικασία που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και να συμβαίνει οργανικά, αλλά που από ότι φαίνεται μόνο αυτονόητη δεν είναι για την ώρα. Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο αισθανθήκαμε μία ανακούφιση όταν ανακαλύψαμε τη σελίδα του noesi.gr και είδαμε πόσα πολλά ενεργά μέλη υπάρχουν εδώ με παρόμοιες ανησυχίες και που είναι ανοιχτά στο να τις μοιραστούν  και στο να στηρίξουν πρωτοβουλίες.

Όποιος / όποια είναι άτομο στο φάσμα ή είναι γονέας ατόμου με αυτισμό που επιζητά κοινωνικοποίηση ή επικοινωνία, θα χαρώ πολύ να έρθουμε σε επαφή.

Ευχαριστώ!

Σχόλια

Είμαι 19 χρονών έχω και εγώ Άσπεργκερ

Εικόνα Γιώργος Κοκολογιαννάκης

Γεια σας, εγώ είμαι 19 χρονών και ψάχνω και εγώ παρέα, μένω Πειραιά, εσείς που μένετε; (έχω και εγώ Άσπεργκερ)

like0

Κοινωνικοποίηση ατόμων στο φάσμα (Άσπεργκερ)

Εικόνα Thanos Zarkadoylas

Ειμαι γονεας νεου 21 ετων με Ασπεργκερ. Ο γιος μου ειναι ενα ησυχο καλο και φιλικο ατομο. Στο σχολειο και στο ΙΕΚ ειχε δυσκολια στην ευρεση και διατηρηση φιλων. Στη διαρκεια των χρονων αυτων συμμετειχε σε δραστηριοτητες (μπασκετ, μουσικη, χορευτικο) και εκει υπηρχε ελλειψη φιλων. Σημερα, εχει ταση απομονωσης και ελλειψη ενδιαφεροντων. Η ανησυχια μας ειναι για την κοινωνικοποιηση και την αυτονομηση του.

Στη σελιδα του noesi.gr ειδαμε οτι υπαρχουν ενεργα μελη, με τις ιδιες ανησυχιες και προβληματισμους. Eυχομαι σε ολους ο,τι καλυτερο για τα παιδια μας.

Ευχαριστω όποιο γονεα ερθει σε επαφη με στοχο την επικοινωνια και γνωριμια των παιδιων μας.                              

like1

Κοινωνικοποίηση ατομων με σύνδρομο Άσπεργκερ στην Καλαμαριά

Εικόνα Μυρσίνη Καραδούκα

Καλησπέρα σας! Έχω έναν γιο 22 ετών που διαγνώστηκε με ελαφριά μορφή του συνδρόμου. Είναι ένα πολύ ήσυχο και εσωστρεφές άτομο και δυστυχώς δεν έχει φίλους. Θα ήθελα πολύ να επικοινωνήσω με γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα κοινωνικοποίησης των παιδιών τους. Μενουμε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Θα χαρώ πάρα πολύ αν μου στείλετε, για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας...

like0

Γνωριμία φιλική (Άσπεργκερ)

Εικόνα Thanos Zarkadoylas

Ο γιος μου εχει Άσπεργκερ, μενουμε Κερατσινι, ειναι 21 ετων ενδιαφερεται για φιλικη γνωριμια. Στο Facebook ειναι Aris Zafeiris μπορειτε να γνωριστειτε με αιτημα εκει.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.