Κολύμβηση και ΔΑΔ

Εικόνα Eva Papadim

Καλημέρα, ο γιος μου έχει διαγνωσει ΔΑΔ και είναι και αρκετά υπερκινητικός. Ο παιδοψυχίατρος που μας βλέπει μου πρότεινε να τον γράψω σε κολυμβητήριο για να εκτονώνεται η υπερκινητικότητα του. Επίσης του αρέσει πάρα πολύ το νερό. Σε ερώτηση μου που να τον πάω, μου είπε πως αν ο δάσκαλος είναι οργανωτικός μπορεί να παρακολουθήση κανονικό πρόγραμμα σε κανονικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης. Εγώ δεν έχω τίποτα κατα νου... Παρεμπιπτόντως, μένουμε Χαλκίδα και θα πρέπει να ερχόμαστε Αθήνα γιατί στην Χαλκίδα δεν λειτουργεί παιδική πισίνα. Έχετε κάτι υπόψιν σας;;

Σχόλια

Παιδική πισίνα, δεν είναι το παν

Εικόνα Almak
Καλησπέρα Εύα. Δεν γνωρίζω πόσο είναι ο γιός σου ( αλλά υποθέτω μικρός 2~4 χρόνων).Σε αυτές τις ηλικίες ξεκινούν όλα τα παιδιά του κόσμου μαθήματα κολύμβησης σε πισίνα. Πρώτα πλατσουρίζουν στην παιδική και μετά αναλόγος τις ικανότητες μπαίνουν στην μεγάλη. Αν είστε σε αυτήν την ηλικία και το παιδί δεν γνωρίζει κολύμπι, θα ήθελα να προσέξεις πάρα πολύ με ποιόν θα ασχοληθείς. Οι απλοί προπονητές που διδάσκουν σε 5~10 παιδάκια συγχρόνος δεν κάνουν. Με το παιδί πρέπει να ασχοληθεί κάποιος προπονητής που να έχει προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή. Είναι καλύτερα να βρεις προπονητή ειδικής αγωγής κι ας μην υπάρχει παιδική πισίνα. Στα παιδιά βάζουν τόσα μαξιλαράκια που επιπλέουν αρχικά θέλουν δεν θέλουν! Για την Αθήνα θα σου έλεγα ........ αλλά για Χαλκίδα δεν! Ρώτα σε όποιο κολυμβητήριο έχετε στην χαλκίδα αν έχουν τμήμα με ειδικές ανάγκες. Σου ξανά λέω πως η παιδική πισίνα δεν είναι το παν , είναι απλά λεπτομέρεια. Καλή τύχη ...... και το κολύμπι είναι ότι καλύτερο γι αυτά τα παιδιά.
like0

Ευχαριστώ

Εικόνα Eva Papadim
Ευχαριστω πολύ, Δικό μου λάθος , ξέχασα να αναφέρω ότι το παιδί μου είναι 5,5 χρονών. Αν έχεις υπ΄όψιν σου κάτι στην Αθήνα θα με ενδιέφεραι ( κι ας τον φέρνω 1 φορά την βδομάδα )γιατι στην Χαλκίδα δεν λειτουργεί κάτι προς το παρόν απ'ότι ξέρω. Έχει πολύ ανάγκη για εκτόνωση και το κολύμπι του αρέσει πολύ.
like1

Για το κολύμπι και ΔΑΔ

Εικόνα Paletacat
Ο γιός μου είναι 11 ετών, με διάγνωση ΔΑΔ, και παρακολουθεί δύο φορές την εβδομάδα κολύμβηση σε κανονικό τμήμα του δημοτικού κολυμβητηρίου στόν Κολωνό. ΄Αρχισε τα μαθήματα τον Οκτώβριο, του αρέσει πάρα πολύ και το μετάνοιωσα που τόσο καιρό δεν τον είχα γράψει. Εγώ τον πήγα για τον αντίθετο λόγο, μιας και η εργοθεραπεύτρια μου είπε ότι η ενέργειά του είναι στα ..... πατώματα. Πρώτη φορά τον είδα να πηγαίνει τρέχοντας σε μια δραστηριότητα ! Δεν είπα σε κανένα τίποτα για την διάγνωση γιατί το πιθανότερο είναι να μη τον επαιρναν. Εκτός από το ότι είναι λίγο πιο αργός από τα άλλα παιδιά και καμμιά φορά χαζεύει το άλλο τμήμα δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα. Ο δάσκαλός του ειναι αυστηρός αλλά εξαιρετικός. Για τους δημότες Αθηναίων είναι 15 Εύρώ για τους υπόλοιπους 30. Βέβαια έπρεπε να περιμένω σε λίστα αναμονής 2 μήνες περίπου.Ελπίζω να σε βοήθησα. Ψάξτο. Αξίζει τον κόπο. Βιβή
like1

Δήμος Φυλής (για κολυμβητήριο)

Εικόνα Almak
Kαλημέρα . Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η Αθήνα (όπως γνωρίζεις) είναι μακριά και η κούραση για 45 λεπτά κολύμπι δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Όμως εσύ αποφασίζεις και αυτό που ξέρω εγώ είναι το ανοιχτό κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων (δήμος Φυλής πλέον). Το τηλέφωνο είναι 2102484453 (της γραμματείας), θα ζητήσεις να μιλήσεις με μία από τις δύο κοπέλες που ασχολούνται με τα ΑΜΕΑ και αυτές θα σου πουν τι μπορεί να γίνει. Επίσης να ξέρεις πως και το δικό μας κολυμβητήριο μια δουλεύει μια δεν δουλεύει (πότε οι απεργίες ,πότε το πετρέλαιο, πότε τα μηχανήματα χάλασαν) τέλος πάντων κάνε μια επικοινωνία και βλέπουμε. Αν δεν βρεις εύκολα άκρη με την γραμματεία επικοινώνησε μαζί μου στο alexismakris@yahoo.gr Καλη τύχη.
like0

Χαλκιδαία προπονήτρια κολύμβησης

Εικόνα γιάννα swim
Καλησπέρα. Είμαι Χαλκιδαία, κολυμβήτρια από τα 4 χρόνια ζώης μου στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας και τώρα πια καθηγήτρια φυσικής Αγωγης, προπονήτρια κολύμβησης, τρεχοντας και ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Υπάρχουν άτομα στην Χαλκίδα με τα οποία μπορούμε να έρθουμε σε επαφή και να κάνουμε το μάθημα του μικρού γιού σας χωρις να χρειαστεί να κάνετε δρομολόγια μέχρι την Αθήνα!
like0

Έτσι μπράβο! Για οργανωθείτε! (γιάννα swim)

Εικόνα Almak
γιάννα swim έτσι μπράβο! Για οργανωθείτε!!!!
like0

Ευχαριστω!!

Εικόνα Eva Papadim
Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για την πρόταση σας!!!Θα σας στείλω στο email σας τα τηλέφωνα μου ή αν θέλετε στείλτε μου τα δικά σας για να έρθουμε σε επαφή. Παράλληλα θα ήθελα να ξέρω πόσο θα κοστίσουν τα μαθήματα αυτά.
like1

Θα είμαι Χαλκίδα...

Εικόνα γιάννα swim
Θα είμαι Χαλκίδα την μεγάλη Πέμπτη έως και την Δευτέρα μετά το Πάσχα. Οπότε, μπορούμε να βρεθούμε μέσα σε αυτές τις μέρες, να γνωρίσω τον μικρό σας και να κάνουμε και ένα ραντεβού με τον προπονητή που θα το αναλάβει. Πήρα τα στοιχεία σας στο mail μου, οπότε θα επικοινωνήσω μαζί σας, θα στείλω και τα δικά μου για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης, σας στέλνω και ενδεικτικά το κόστος από ένα μάθημα στην Αθήνα. Θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά!!!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.