Κυστίτιδες - ουρολοιμώξεις

Εικόνα Ιωάννα

Καλησπέρα σας, απευθύνομαι σε γονείς και ειδικούς. Η κόρη μου 5 ετών τώρα με εγκεφαλικη παράλυση σπαστικη τετραπληγια, ενω πηγαίνει ( οκ την πηγαίνουμε εμείς) τουαλέτα και δεν φοράει πάνες απο τα 3 της , τον περασμένο Οκτώβρη του 2011 παρουσίασε κυστιτιδα με αιματουρια και τα δυσουρικα προβλήματα δλδ συχνόουρια και τσουξιμο κατα την ουρηση, χωρίς πυρετο.. κάναμε καλλιέργεια έδειξε κολοβακτηρηδιο και μετα απο αντιβιογραμμα της έδωσε ο γιατρός ceclor. Όλα πήγαν καλα, έπινε νερά πολλα πέρασε... κάναμε και επαναληπτική έλεγχο και έδειξε ότι το ξεπέρασε... οκ... είπαμε...τυχαίο περιστατικό ίσως μόλις άρχισε το σχολείο κτλ κτλ...αρχές Απρίλη 2012 πάλι τα ίδια το παιδι... Άντε πάλι απ την αρχη καλλιέργειες κτλ κτλ..πάλι κολοβακτηρηδιο...άντε πάλι αντιβιωση πέρασε...μου έλεγαν τα παιδάκια που ειναι δυσκοιλια μπορει να κάνουν πιο συχνά κυστιτιδες... περνάνε 2 μήνες και αρχές Ιούνη πάλι τα ίδια...το παιδι αγχωμένο μου έκανε παράπονα ότι όλο σε γιατρούς το πάω όλο κάτι παθαίνει με τα τσισα του ...με ρωτούσε απεγνωσμένα αν το παθαίνουν κα άλλοι αυτο που έπαθε εκείνη...τι να σας λέω...προσπαθούσε να διαχειριστεί την φοβία του με απίστευτο τροπο ο οποίος με συγκίνησε ομολογω!! Αφου της εξήγησαν ότι όλοι μπορει να το πάθουν αυτο και να μην ανησυχεί ...μετα την εχει πιάσει μια μανία να πηγαίνει συνέχεια τουαλέτα ακόμα κ όταν δεν εχει πολλα ουρα...ακόμα κ όταν δεν εχει πιει νερο ώστε να βγάλει ουρα...και ζοριζεται και κλαίει γιατι δεν κάνει τσισα της...της εξηγώντας ότι δεν πάμε κάθε λίγο κ λιγάκι στην τουαλέτα και μόνο εφόσον έχουμε πιεί πολυ νερο ώστε να γεμίσει η κοιλιτσα μας...μόνο εμένα εμπιστεύεται..με ακούει και ήρεμει..δλδ τι να σας λέω...την εχει πιάσει μια μανία να παει τουαλέτα ακόμα κ όταν δεν εχει ουρα...δεν μπορω βέβαια να καταλάβω ακριβώς αν όντως θέλει τσισα της κ δεν μπορει να τα αφήσει να φύγουν δλδ. Αν κάνει κάτι σαν επισχεση η αν την εχει πιάσει το άγχος της μόνο κ μόνο για να μην πάθει πάλι τίποτα!!! Αποφασίσαμε με τον παιδιατρο να κάνουμε περαιτέρω ουροδυναμικο έλεγχο στην Θεσσαλονίκη και να δούμε τελικα τι τρέχει...ο παιδιατρος πιστεύει ότι μάλλον κάποιο υπόλοιπα ίσως αφήνει μέσα στην κυστη και κάνει την κυστιτιδα ίσως απο την σπαστικοτητα...και εγω έτσι πιστεύω ...προς τα κει μου φαίνεται η κατάσταση αλλα θα ήθελα και την γνώμη σας σαν γονείς αν είχατε παρόμοια εμπειρία και αν γνωρίζετε κάποιον αξιόλογο ορολογο για παιδια ,έναν που να εχει εμπειρία σε παιδια με τέτοιου είδους θέματα. Επίσης θα με ενδιέφερε κ η εμπειρία σας σαν γονείς που ίσως είχατε με τα παιδια σας παρόμοια θέματα... Σας ευχαριστω εκ των προτέρων!!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.