Προχειρότητα και αναλγησία! Επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ...

Εικόνα manhurs1
Για άλλη μια φορα είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής, της προχειρότητας και ανοργανωσιάς. Πληροφορήθηκαν οι δάσκαλοι της παράλληλης στήριξης ανεπίσημα (επίσημα κανένα έγγραφο ή εγκύκλιος του Υπουργείου δεν έχει κοινοποιηθεί) ότι θα επιμορφωθούν από 1 έως και 15 Απριλίου από τα ΠΕΚ, αφήνοντας τα παιδιά στα οποία παρέχουν στήριξη, ουσιαστικά εκτός σχολείου! Η επιμόρφωση είναι υποχρεωτική και θα υλοποιηθεί εκτός ωραρίου διδασκαλίας (απόγευμα). Οι εκπαιδευτικοί ωστόσο δεν θα πηγαίνουν στα σχολειά τους για να στηρίζουν τους μαθητές τους με απόφαση του Υπουργείου.
NOESI.gr: Αν μπορεί να γίνει κάτι, ας γίνει τώρα!

Σουραμίνη νέο φάρμακο υπό δοκιμή...

Εικόνα manhurs1
Ελπίδα ενάντια στον αυτισμό δίνει η ουσία σουραμίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια, η οποία αναστρέφει τα συμπτώματα του αυτισμού – όπως τουλάχιστον έχουν μέχρι στιγμής δείξει τα πειράματα σε ποντίκια. Αναμένεται το ερχόμενο έτος, για πρώτη φορά, να δοκιμαστεί σε παιδιά με τη διαταραχή.

Disorder of Neuronal Circuits in Autism is Reversible

Εικόνα manhurs1
Το παρακάτω άρθρο έχει δημοσιευτεί στα αγγλικά. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη μετάφραση στα ελληνικά: Η βλάβη νευρικών κυκλωμάτων στον αυτισμό είναι αναστρέψιμη http://www.noesi.gr/node/4488

Ζητείται ειδική /-ός παιδαγωγός

Εικόνα manhurs1
Ζητείται ΕΙΔΙΚΗ -/ΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης για παράλληλη στήριξη παιδιού Γ´ Δημοτικου για τη σχολική χρονιά 2012-2013. Βιογραφικά στο manhurs@gmail.com.

Σπάστε λοιπόν τη σιωπή

Εικόνα manhurs1
του Αλέκου Μάρκελλου Αναζητάς το βλέμμα. Κενό. Υπάρχεις, αλλά «δεν υπάρχεις». Είσαι αόρατος. Μιλάς, απάντηση δεν παίρνεις. Πονάς; Αδιαφορία, παρηγοριά καμία. Δακρύζεις; Σιωπή. Μοιράζεσαι, χαμογελάς, προτρέπεις, σχολιάζεις, αγκαλιάζεις, φιλάς: Τείχος. Ο Αυτισμός περιέχει μέσα του ασύλληπτη σκληρότητα και αδικία. Γονείς και αυτιστικά παιδιά είναι μια κοινή μορφή πόνου που αγγίζει συχνά τον ορισμό των ορίων της απελπισίας. Ενίοτε τα επανακαθορίζει. Καθημερινά. Και δυστυχώς, για πάντα. Μια κόλαση πόνου δίχως τέλος. Και το χειρότερο, δίχως ελπίδα τέλους. Πίσω από τις πόρτες των σπιτιών χιλιάδων συνανθρώπων μας στην Ελλάδα και παντού οι καθημερινές ιστορίες που εκτυλίσσονται μακριά από το δημόσιο χώρο αποτελούν ένα απόστημα στο οποίο η κοινωνία πρέπει να κάνει τη δική της επανάσταση συμπόνιας και αλληλεγγύης για να το αποβάλει.

Τον λένε αυτισμό ή κάπως αλλιώς; Όταν ο αυτισμός είναι στη μέση ποιος χρειάζεται να κάνει το πρώτο βήμα και να «ανοιχτεί»

Εικόνα manhurs1
Πολλές φορές μιλάω με γονείς παιδιών με ιδιαιτερότητες, οι οποίοι αισθάνονται αποξενωμένοι από το κοινωνικό περιβάλλον τους. Αισθάνονται πως δεν τους καταλαβαίνει κανείς γύρω τους, και βλέπουν στα μάτια των άλλων, την αδιαφορία, την κακή κριτική ή τον… κακό οίκτο. Γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν να να βουλιάζουν στην αυτολύπηση και στην αίσθηση της απομόνωσης.

Δε με νοιάζει αν θα "σοκαριστούν" οι γύρω μας

Εικόνα manhurs1
«Σε αγαπώ και σε νοιάζομαι. Κάθε φορά που σε φέρνω στο νου μου αισθάνομαι σύνδεση μαζί σου. Θέλω να είσαι χαρούμενος. Θέλω να σε βοηθήσω όπως μπορώ. Γι’ αυτό και μπαίνω σε διαδικασία να μάθω τη γλώσσα σου. Για να επικοινωνώ μαζί σου και να καλύπτω τις ανάγκες σου. Για να αισθάνεσαι ασφαλής και συνδεδεμένος. Γι’ αυτό σε υποστηρίζω με κάθε τρόπο. Κι αν κάποιες φορές σου φαίνεται βαρύ το πρόγραμμά σου με τους τόσους πολλούς δασκάλους, γιατί σ’ αγαπώ, γι’ αυτό σε σπρώχνω. Για να δεις πόσο δυνατός είσαι και να είσαι έτοιμος να κάνεις ολοένα και πιο μεγάλα άλματα στη ζωή.

Παράλληλη στήριξη - ζητείται ειδικός!

Εικόνα manhurs1
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Ζητείται ειδικός/ή παιδαγωγός, εργοθεραπευτής/τρια ή άλλη σχετική ειδικότητα, με καλή γνώση του αυτισμού, για παράλληλη στήριξη του γιου μου στη Β΄ τάξη δημοτικού σχολείου, από Σεπτέ

Τομογραφία για τον αυτισμό

Εικόνα manhurs1
Σε μια άλλη εξέλιξη, ερευνητές Ψυχιατρικής στο King's College στο Λονδίνο ανέπτυξαν μια μέθοδο ανάλυσης που μπορεί να διαγιγνώσκει τον αυτισμό μέσω μαγνητικής τομογραφίας.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.