Το μικρό ροζ συννεφάκι μου

Εικόνα Soula
Κάποτε ήταν ένα κορίτσι, νευρικό, τσαμπουκαλεμένο, συμπαθητικό, αστείο και αγαπητό στην παρέα. Ένα αγοροκόριτσο με ευαίσθητη καρδιά, όταν μεγάλωσε ήθελε να γίνει παιδαγωγός και τα κατάφερε. Δούλεψε με παιδιά έπαιξε πολύ μαζί τους αφού και η ίδια ήταν και είναι ακόμα παιδί. Έκανε τον κλόουν, τον κουκλοπαίκτη, έως ότου παντρεύτηκε εκείνον που αγαπούσε. Μετά από έναν χρόνο έγγαμου, ανθόσπαρτου βίου ήρθε το καινούργιο μέλος στην οικογένεια τους. Ω, Θεέ μου, πόσο μικρός και αβοήθητος έμοιαζε.
Σχόλιο από NOESI.gr: "Βιολόγιο" που δεν είναι μόνο λόγια!


Ξανθός με κόκκινα μαγούλα και τέλεια φάτσα. Το μικρό κοριτσάκι είχε μεγαλώσει πια και στα 25 του έγινε υπεύθυνη μανούλα με ότι σήμαινε αυτό. Ο μικρός της άγγελος ήταν το τέλειο μωρό, γλυκό, ήσυχο, δεκτικό, παιχνιδιάρικο. Όσο μεγάλωναν μαζί ανακάλυπταν ο ένας τον κόσμο του αλλού. Η μανούλα ανακάλυπτε σιγά-σιγά ότι ο κόσμος του μικρού της αγγέλου κάπου διέφερε. Το ένστικτο της χτυπούσε τον συναγερμό και εκείνη τον άκουγε. Με όση δύναμη της έδινε ο Θεός άρχισε να ψάχνει τι ήταν αυτό. Τι ήταν αυτό που της έλεγε η καρδιά της. Ήταν μια ιδιαιτερότητα που χάρισαν τα γονίδια στον μικρό της άγγελο που θα τον έκαναν διαφορετικό. Ο κόσμος του παλιού αγοροκόριτσου άλλαξε χρώμα, το μικρό συννεφάκι που την ταξίδευε διαλύθηκε. Συνέχιζαν να μεγαλώνουν μαζί με κομμάτια σκορπισμένα παντού που έγραφαν: "Γκρεμίστηκαν όλα, πονάω, γιατί;;". Μάζεψε τα κομμάτια από το πάτωμα της ψυχής της και έφτιαξε όλο το παζλ, σιγά-σιγά. Τα κομμάτια άρχιζαν να αλλάζουν μορφή. Τώρα έγραφαν: "Γιατί όχι και σε μένα, πονάω, φοβάμαι αλλά θα προσπαθήσω να ξαναβρώ το συννεφάκι μου". Ο μικρός άγγελος της έβρισκε εμπόδια που τον έριχναν ξανά και ξανά κάτω αλλά το κορίτσι μανούλα ήταν εκεί σαν το δεκανίκι του πληγωμένου. Ήταν εκεί και φώναζε, σήκω μην φοβάσαι εγώ είμαι εδώ. Το κοριτσάκι μανούλα δεν ήταν πάντα όμως δυνατό έμπαινε το μικρό διαβολάκι του εγωισμού και της "ξερολίασης" μέσα στο μυαλό της και άνοιγε τρύπες στην ψυχή του μικρού αγγέλου. Όταν κατάλαβε τι λάθη έκανε πήρε στα χέρια της τον επίδεσμο της συγνώμης και έκλεισε όσο μπορούσε τις πληγές του. Τώρα ήταν παιδαγωγός μόνο για κείνον. Ήταν ο κλόουν μόνο για το γλυκό του χαμόγελο. Κάπου στον δρόμο σας μπορεί να τους συναντήσετε χωρίς βέβαια να ξέρετε ποιοι είναι. Θα τους δείτε να περπατούν χέρι- χέρι και να σας χαμογελούν γιατί πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Σούλα

Σχόλια

Μια πολύ αληθινή ιστορία

Εικόνα Angela Papastavrou
Μια πολύ αληθινή ιστορία! Αυτό είναι σίγουρα το βιολόγιο καποιανού δίπλα μας...! Να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους και όλοι μαζί μπορούμε να ελαφρύνουμε τον δύσκολο δρόμο της ιδιαίτερης ζωής μας! "Εύγε" φίλη Σούλα!
like0

Ο επίδεσμος της συγνώμης!!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Σούλα, ειλικρινά πιο συμβολική φράση από αυτή δεν έχω ξανακούσει. Θέλω απλά στο υπέροχο αυτό βιολόγιο να προσθέσω ότι όλοι εμείς οι γονείς παιδιών με ΕΑ αλλά και των τυπικής ανάπτυξης παιδιών - μια και έχω κι από τα δύο παιδάκια! - έρχονται στιγμές που σαν άνθρωποι από υπερβολική ευαισθησία ή από άγχος κάνουμε λάθη. Άνθρωποι είμαστε και εμείς οι γονείς! Όμως μέσα από τα λάθη ωριμάζουμε, βελτιωνόμαστε, δυναμώνουμε! Και η ζωή συνεχίζεται με νέα δύναμη και κουράγιο. Και το παιδί ξεχωρίζει την αγάπη και την θυσία και "ανεβαίνει" και εκείνο μαζί! Φιλικά Μαίρη Βελλή
like0

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια

Εικόνα Soula
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Το οτι ειμαστε γονεις - ανθρωποι μας δινει το δικαιωμα, αυτος ο ορος, να κανουμε λαθη. Ειμαστε υποχρεωμενοι οταν τα καταλαβουμε να παραδεχτουμε το λαθος μας και να ζητησουμε συγνωμη οποιος και αν ειναι το "θυμα" ακομα και ενα παιδι. Σουλα
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.