Νικολέτα από Ορεστιάδα

Εικόνα Athanasios Giantsidhs
Γεια σας. Είμαι ο πατέρας της Νικολέτας από την Ορεστιάδα, που είναι 6 χρονών και πάει σε Ειδικό Σχολείο. Έχουμε πάει σχεδόν σε όλα τα Νοσοκομεία Αθήνας και Σαλονίκης και οι διαγνώσεις ήταν γενικές, αυτιστική διαταραχή - νοητική υστέρηση - ψυχοκινητική καθυστέρηση. Η Νικολέτα τώρα δε μιλάει, βγάζει μόνο κραυγές, φοράει πάμπερς και τρώει το φαγητό της αλεσμένο στο μπλέντερ. Η συμπεριφορά της είναι σαν ενός μικρού 2 χρονών. Πάμε εργοθεραπείες 4 φορές την εβδομάδα. Έχει κάνει κάποια βήματα προόδου αλλά είναι πολύ μικρά. Μας είπαν για Ειδικό Κέντρο στη Γερμανία, Χαϊλεδεμβέργη, αλλά κολλήσαμε στη γραφειοκρατεία του ΙΚΑ, δυστυχώς. Ήθελα, κάποιο γονέας, άμα έχει χαρακτηριστικά σαν της Νικολέτας, αν ήθελε να έρθουμε σε επαφή, να μιλήσουμε. Το τηλ. μου είναι 6944880938 και 2552026846.

Σχόλια

Μπαμπά της Νικολέτας

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Καλώς ορίσατε εδώ στην μεγάλη αγκαλιά-παρέα μας.Να παν όλο και καλύτερα για τη μικρούλα σας και καλές γιορτές να'χετε. Με εκτίμηση, Λένα
like0

εργοθεραπεία...

Εικόνα kate 19
Καλησπέρα... διάβασα ότι κάνετε 4 ε/θ την εβδομάδα κ ότι πηγαίνεται κ ειδικό σχολείο. δεν χρειάζεται ένα χαρτί με μια διάγνωση να έχουν οι ειδικοί για να κάνουν την θεραπεία. τα συμπτώματα κ το κάθε παιδί είναι διαφορετικό... τι άλλο παρουσιάζει η μικρή? αισθητηριακά πως είναι? δηλαδή την ενοχλεί κάτι? (π.χ υφές, θόρυβος - ήχοι, ο Μυικός τόνος στο στόμα της πως είναι?) πως ήταν σαν μωρό? ήταν σε θερμοκοιτίδα? και άλλα πολλά ερωτήματα κ απαντήσεις που βοηθάνε σε μια θεραπεία... για οτιδήποτε θέλετε μπορείτε να μου γράψετε...με ευχαρίστηση να σας βοηθήσω! καλή δύναμη και πολύ αγάπη για το αγγελούδι σας!!
like2

Η Νικολέτα γεννήθηκε φυσιολογικά...

Εικόνα Athanasios Giantsidhs

η νικολετα γεννηθηκε φυσιολογικα.πριν συμπληρωσει τα δυο της χρονια αρχισα να ανησυχω.οι γιατροι ελεγαν αφου ακουει θα μιλησει.μπηκα στη διαδικασια απο μονος μου να ψαχνομε σε αναπτυξιολογους ,παιδοψυχολογους.μας παρακολουθουσε ο κ.Ευαγγελιου που δουλευει στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ της Θεσ/νικης.ειναι καλος σαν ανθρωπος σαν επιστημονα δεν μπορω να τον κρινω εγω.ηταν υπερανω χρηματων αυτο οφειλω να το ομολογησω.αλλα θελοντας να βοηθησει πολλα ατομα καπου δεν μπορει να αντοποκριθει.καναμε ολες τις εξετασεις στο νοσοκομειο.η διαγνωση ηταν γενικη ψυχοκινητικη καθυστερηση.η νικολετα βγαζει μονο κραυγες.κανει πραγματα που αυτοι θελει,ειναι υπερκινητικη.αμα θελει να φαει κανει καποια πραγματα που τις λεμε.πχ να δωσει ενα φιλακι,να σβησει η να αναξει τοφως τετοια πραγματα.δεν ανταποκρινετε στις παραινεσεις μας παντα.ειναι ομως κοινωνικη δεν κλεινετε στον ευατο της,πεζει με παιδια συνηθως πιο μεγαλης ηλικιας,τα μωρα δεν τα δινει σημασια.προσπαθουμε στην οικογενεια και με την μεγαλυτερη αδερφη της να παιξουμε να κανουμε καποια πραγματα.την περιβαλλουμε με απεριοριστη αγαπη.πολλες φορες νοιωθω οτι το καταλαβενει και γινετε χαδιαρα και κουρνιαζει στην αγκαλια μου.ειναι μια κουκλα!!

like1

Βίλλυ

Εικόνα vilbel
Κύριε Αθανάσιε, Από τον λόγο σας φαίνεται ότι έχετε μεγάλη αδυναμία στην κουκλίτσα σας. Νομίζω ότι με ειδική αγωγή και συμβουλές από παιδοψυχολόγο με ειδίκευση στις ειδικές ανάγκες η μικρούλα θα κάνει σταδιακά βήματα προόδου. Φυσικά δεν πρέπει να περιμένουμε από κανένα παιδί να διανύσει τον κόσμο με ένα βήμα. Συχνά ακόμη και με τις στερεοτυπίες του το παιδί προσπαθεί να έμμεσα να επικοινωνήσει. Εύχομαι να μιλήσει σύντομα και να σας ξετρελάνει! Να είστε καλά και να χαίρεστε τα παιδάκια σας!
like2

Κάνουμε όλες τις προσπάθειες από την Ορεστιάδα

Εικόνα Athanasios Giantsidhs

Σας χαιρετω απο τη μακρινη Ορεστιαδα και σας ευχαριστω για το μηνυμα σας. Κανουμε ολες τις προσπαθειες και τις βοηθειες που χρειαζεται η Νικολετα. Παει η Νικολετα σε ειδικο σχολιο και κανει συνεδριες με εργολογοθεραπευτριες 4 φορες την εβδομαδα. Η βελτιωση της ειναι ειναι μικρη. Βλεπω οτι βελτιωνεται σιγα - σιγα αλλαζει το βλεμμα της, η συμπεροφορα της. Προσπαθουμε στο σπιτι ολοι μας και η μεγαλυτερη αδερφη που ειναι 9 χρονων να παιξουμε μαζι της, να τις δειξουμε αγαπη και στοργη που φενεται να το απολαμβανει το βλεπω στα ματια της. Σας ευχαριστω για το μηνυμα και παλι και σας ευχομαι καλες γιορτες και ο,τι το καλυτερο για σας και την οικογενεια σας.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.