Φάσμα, στρες και αλαλίες

Εικόνα Noel
Σας διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό καθώς οι ανησυχίες για τον 3 ετών γιο μου με έκαναν να "μπαινοβγαίνω" εδώ μέσα, να αντλώ πληροφορίες και να μαθαίνω για τις εμπειρίες των γονιών με παιδιά στο φάσμα. Η ανησυχία για το γιο μου ξεκίνησε από την ηλικία των 18 μηνών αφού ο λόγος του δεν είχε αναπτυχθεί καθόλου. Παρόλα αυτά ήταν ένα πολύ χαρούμενο και γελαστό παιδί που ενδιαφερόταν και χαιρόταν με τους ανθρώπους στο οικείο του περιβάλλον, γέλαγε πολύ, εκτελούσε εντολές, έδειχνε, έκανε γεια κατόπιν παροτρυνσης, είχε βλεμματική επαφή, ανταποκρινόταν στο όνομά μου ( όχι πάντα με την πρώτη) αντιστοιχούσε λέξεις με εικόνες. Γενικά έδειχνε ένα φυσιολογικό και ανέμελο παιδί που δε με δυσκόλεψε πουθενά.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.