Οι ασυγχώρητοι

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Νέο αίμα έρχεται σ' αυτή τη γη, Και γρήγορα καθυποτάσσεται Μέσα από συνεχή επώδυνο εξευτελισμό Το μικρό αγόρι μαθαίνει τους κανόνες τους. Με τον καιρό το παιδί "κλείνεται" Αυτό το μαστιγωμένο αγόρι κάνει λάθος. Στερημένος από όλες τις σκέψεις του, Ο νεαρός άνδρας συνεχίζει να αγωνίζεται με ό,τι γνωρίζει Έχει δώσει όρκο στον εαυτό του Ότι ποτέ από αυτήν την ημέρα, Τη βούλησή του δε θα του την αφαιρέσουν. Ό,τι έχω αισθάνθει, Ό,τι έχω γνωρίσει, Ποτέ δεν έλαμψε μέσα από αυτό που έχω δείξει. Ποτέ δεν έζησα, Ποτέ δεν είδα, Δεν θα δω τι θα μπορούσα να είχα γίνει. Ό,τι έχω αισθάνθει, Ό,τι έχω γνωρίσει, Ποτέ δεν έλαμψε μέσα από αυτό που έχω δείξει. Ποτέ ελεύθερος, Ποτέ εγώ, Γι 'αυτό και τους απονέμω τον τίτλο "ΟΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ". Αφιερώνουν τη ζωή τους, Για να τον κατατρέχουν. Προσπαθεί να τους ευχαριστήσει όλους, Αυτός ο άνθρωπος που είναι πικρός. Σε όλη του τη ζωή το ίδιο, Αγωνίσθηκε συνεχώς, Στον αγώνα αυτό που δεν μπορεί να νικήσει. Έναν κουρασμένο άνθρωπο βλέπουν που πλέον δεν νοιάζεται. Ο γέρος τότε προετοιμάζεται, Για να πεθάνει δυστυχώς. Αυτός ο γέρος είμαι εγώ. Ό,τι έχω αισθάνθει, Ό,τι έχω γνωρίσει, Ποτέ δεν έλαμψε μέσα από αυτό που έχω δείξει. Ποτέ δεν έζησα, Ποτέ δεν είδα, Δεν θα δουν τι θα μπορούσα να είχα γίνει. Ό,τι έχω αισθάνθει, Ό,τι έχω γνωρίσει, Ποτέ δεν έλαμψε μέσα από αυτό που έχω δείξει. Ποτέ ελεύθερος, Ποτέ εγώ, Γι 'αυτό και τους απονέμω τον τίτλο "ΟΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ" Ποτέ ελεύθερος, Ποτέ εγώ, Γι 'αυτό και τους απονέμω τον τίτλο "ΟΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ" Μου βάζετε ταμπέλα, Σας βάζω ταμπέλα κι εγώ. Γι 'αυτό και σας απονέμω τον τίτλο "ΟΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ" James Hetfield, Lars Ulrich Μετάφραση: Κυριάκος

Σχόλια

Καταπληκτικό

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Καταπληκτικο Κυριακο! Ποσο πολυ μου αρεσε αυτο το ποημα και ποσο πολυ πολυ με κανει να θελω να κλαψω γιατι κλεινει ολους τους φοβους μου και τις αγωνιες μου.
like1

Σ ευχαριστώ ελπίδα

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Κι εμένα κάτι μου έκαναν αυτοί οι στίχοι και ήθελα να τους μεταφράσω. Το καταπληκτικό είναι ότι πρόκειται για το τραγούδι "Unforgiven" των Metallica. Είναι ένα τραγούδι heavy metal με στοιχεία ροκ μπαλάντας. Λίγοι από εδώ θα το γνωρίζουν όμως σας βάζω το link για να δείτε και την οπτικοποίηση (αν αντέχουν τα αυτιά σας) http://www.youtube.com/watch?v=5cGvzApDZKI
like1

Κυριάκο

Εικόνα annag
Ξαφνιάστικα ευχάριστα!!!
like2

Εmo

Εικόνα Panic
Ό,τι έχω αισθάνθει, Ό,τι έχω γνωρίσει, Ποτέ δεν έλαμψε μέσα από αυτό που έχω δείξει. Ποτέ ελεύθερος, Ποτέ εγώ, Γι 'αυτό και τους απονέμω τον τίτλο "ΟΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ" Μου βάζετε ταμπέλα, Σας βάζω ταμπέλα κι εγώ. Γι 'αυτό και σας απονέμω τον τίτλο "ΟΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ" Αφου λοιπον αυτοι ειναι στιχοι απο "χεβιμεταλλαδες" τοτε φαινεται πως και αυτοι νιωθουν οτι παραγκωνιζονται λογω της διαφορετικοτητας τους. Γι αυτο ακριβως το λογο μου φανηκε λαθος το οτι ειπατε καποιοι απο σας οτι δεν καταλαβαινετε τους emo.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.