Ομαδικά προγράμματα για παιδιά και ενηλίκους

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Το 2012, το NOESI.gr έβαλε μπρος πιλοτικά τα ομαδικά προγράμματα! Συνεχίζουμε στο ίδιο πρότυπο το 2013! Ο στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά και ενηλίκους να ενταχθούν σε ομάδες, που θα τους δώσουν την ευκαιρία να συναναστραφούν συνομήλικούς τους, να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα (χόμπι) και τις δεξιότητές τους, να αφιερώσουν χρόνο, βασικά εκτός σπιτιού, σχολείου ή Κέντρου. Οι ομάδες οργανώνονται με βάση:
  • την ηλικία
  • τα ενδιαφέροντα
  • τις ανάγκες
  • τις δυσκολίες
  • τη λειτουργικότητα
Σκοπός των προγραμμάτων είναι να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, με τρόπους που ενισχύεται η κοινωνικοποίηση, η αλληλεπίδραση με άλλα άτομα, η επαφή με κοινότητα. Το αντικείμενο των προγραμμάτων αφορά:
  • αθλητικές δραστηριότητες
  • ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση
  • δεξιότητες καθημερινής ζωής
  • δεξιότητες αυτόνομης διαβίωσης
  • κοινωνική και επαγγελματική ένταξη (για ενηλίκους)
Δείτε τις διαθέσιμα ομαδικά προγράμματα στην κεντρική σελίδα του δικτύου "Ομάδες" από το NOESI.gr | κλικ για περισσότερα εδώ...
Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τα ομαδικά προγράμματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το NOESI.gr μέσω της φόρμας επικοινωνίας, δίνοντας μας λίγες πληροφορίες για τα παιδιά, τα ενδιαφέροντά τους και τομείς που θέλετε να αναπτύξουν ή απλώς να μας ζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό που ...έχουμε κατά νού!

Σε ποιους επαγγελματίες θα αναθέσουμε τα προγράμματα

Το NOESI.gr βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με Κέντρα, επαγγελματίες, και άλλους φορείς που διαθέτουν εγκαταστάσεις, όπου μπορούν να οργανωθούν τα προγράμματα. Η δήλωση συμμετοχής προς το NOESI.gr είναι δωρεάν για όλους τους γονείς. Η συμβολή του NOESI.gr, στην αρχική φάση, αφορά την οργάνωση των ομάδων, δηλαδή τη σύνθεση των μελών (με βάσει τους παραπάνω παράγοντες, βλ. "Οι ομάδες οργανώνονται με βάση") και την ανάθεση της ομάδας σε έναν ή περισσότερους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την ομάδα. Η ανάθεση των ομαδικών προγραμμάτων θα γίνει εντός τους πλαισίου των δικτύων "Specials" και "Προνόησε", που οργανώνει και συντονίζει το NOESI.gr.

Πανελλαδική εμβέλεια με επίκεντρο όπου έχουμε αναπτύξει δίκτυα

Πιλοτικά προγράμματα θα οργανωθούν στην Αττική. Ωστόσο, δεχόμαστε αιτήσεις πανελλαδικά, με επίκεντρο πόλεις όπου διαθέτουμε επαγγελματίες στα δίκτυα "Specials" και "Προνόησε" (δείτε τους χάρτες μας).

Ποιος θα επιβλέπει τα προγράμματα

Οι επαγγελματίες που θα αναλάβουν να εκπονήσουν τα ομαδικά προγράμματα θα βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις οικογένειες. Το NOESI.gr θα συμβάλλει κατά τη βούληση των οικογενειών και των υπευθύνων των προγραμμάτων για τον καλύτερο συντονισμό (π.χ. να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για τις δράσεις του προγράμματος) αλλά και την τακτική αξιολόγηση της πορείας των προγραμμάτων.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.