Πληροφορίες για τους όρους στην ειδική αγωγή και ψυχική υγεία

Καλησπέρα σας. Λέγομαι Αναστασία, έχω σπουδασει προσχολική αγωγή και ημερήσια φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες σε ΙΕΚ. Όπως καταλαβαίνετε λόγω της ειδικότητας έχω διδαχθεί δίαφορα μαθήματα ψυχολογίας (εξελικτίκη, γενική, ψυχοπαθολογία, κοινωνική, ανθρώπινες σχέσεις κ επικοινωνία), όπως επίσης και πολλά μαθήματα της ειδικότητας έχουν σχέση με ψυχολογία κ θέματα διαταραχών κ συναφών προβλημάτων (συναισθηματικές διαταραχές, προβλήματα προσαρμογής, κ.λπ.). 

Αυτό το διάστημα μελετάω για να πάρω τη πιστοποιήση μου. Στις ερωτήσεις, λοιπόν, που μας δίνονται για την προετοιμασία μας, ανάφέρονται πολλές φορές οι όροι "νεύρωση" ,"ψύχωση" καθώς κ άλλοι όροι που δεν ισχύουν πλέον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εξής ερώτηση : "Ποιά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά συμπτώματα της παιδικής ψύχωσης; " Συμφωνα με όσα γνωρίζω οι όροι ψύχωση και νεύρωση έχουν αντικατασταθεί μετά το DSM III και πλέον χρησιμοποιείται ο όρος διαταραχή. Συνεπώς μπορούμε να μιλήσουμε για τις αγχώδεις διαταραχές που εμφανίζονται στην παιδική ηλικία; Όπως επίσης υπάρχουν ερωτήσεις που αναφέρονται άλλες σε προβλήματα συμπεριφοράς, άλλες σε διαταραχές συμπεριφοράς (μιλάμε για διαφορετικά πράγματα όταν λεμε διαταραχή συμπεριφοράς και για διαφορετικό όταν λέμε προβληματική συμπεριφορα; ). Οι νευρικές διαταραχές είναι επίσης ένας όρος που δεν χρησιμοποείται πλέον. Για ποια κατηγορία πρόκειται;

Θα αναρωτιέστε πιθανόν γιατί δεν απευθύνομαι στους εκπαιδευτές μου... Δυστυχώς λόγω κανονισμού των δημόσιων IEK δεν υπάρχει συγκεκριμενη βιβλιογραφία και μας παρεχονται μόνον σημειώσεις και απαγορεύεται να μας διδονται στοιχεία, όπως τα τηλέφωνα των εκπαιδευτικών. Βρίσκομαι σε μέγαλη σύγχυση με αρκετά θέματα που αφορούν την ψυχολογία κ ό,τι έχει σχέση με τα θεωρητικά κομμάτια διάφορων κλάδων της. Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν μπορούσατε να με βοήθησετε με κάποιες απαντήσεις σας. Tο Ε-mail μου είναι anastasia23.86@hotmail.com. Όποιος μπορεί να λύσει κάποιες απο τις απορίες μου θα με βοηθούσε πραγματικά παρα πολυ!!!

 

Σχόλια

Προς Αναστασία για πληροφορίες

Εικόνα efi
agapiti anastasia, den anagnorisei to mail sou kai den mporo na sou steilo. to diko mou mail einai markoulakiefiatgmail.com mporeis na mou steileis esu. nomiso oti mporo na se voithiso giati eimai psuchologos kai kano tora to metaptuxiako mou sthn agglia sxetika me tin anaptuxsiaki psuchopathologia kai tis diataraxes ton paidion. xara mou na se voithiso!
like0

Αγαπητή Έφη, προσπάθησα

Εικόνα Mikri
Αγαπητη εφη προσπαθησα να στειλω στο mail σου όπωσ το γραφεις κ δεν το δεχόταν ούτε κ σε μενα...
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.