"Πόρτα" σε επιβάτη επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν

Εικόνα Roula K
Από τις American Airlines με... αγάπη: "Πόρτα" σε επιβάτη επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν (δημοσίευση στην Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" στις 06/09/2012). Έκπληκτη μια οικογένεια από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, φτάνοντας στο τελικό check-in εισιτηρίων πριν την πτήση, άκουσε εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας American Airlines να της ανακοινώνει ότι ο έφηβος γιος της δεν μπορεί να πετάξει στην πρώτη θέση επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν.

Επίδομα Πρόνοιας και άλλα επιδόματα αναπηρίας 67%

Εικόνα Roula K

Καλησπέρα σε όλους σας. Μτά από 12 χρόνια αποφάσισα να πάρω γνωμάτευση απο την πρωτοβάθμια επιτροπή για το ποσοστό αναπηρίας του Ανδρέα. Αφού μας ήρθε το περιβόητο χαρτί στα χέρια μας (αναπηρία 67% για διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή - αυτισμός) αποφάσισα να διεκδικήσω πράγματα που τόσο καιρό είχα αφήσει στην άκρη (η αλήθεια έιναι ότι κάπου μέσα μου πίστευα ότι δεν θα χρειαζόταν να πάρουμε γνωμάτευση, γιατί θα ξυπνούσα μια μέρα και όλα θα ήταν ένα κακό όνειρο...). Μετά από αρκετή έρευνα ανακάλυψα ότι είναι ελάχιστες οι παροχές που υπάρχουν σχετικά μ'αυτό.

Ψάχνουμε σχολείο!!!!!!

Εικόνα Roula K
Ο γιος μου θα έπρεπε να πηγαίνει στην Α' Γυμνασίου και σε ΤΕΕ (Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια) αλλά επειδή είναι λίγα στην Αττική (3 τον αριθμό) μας κατεύθυναν από τα ΚΕΔΔΥ στα ΕΕΕΕΚ. Στο ΕΕΕΕΚ του Ν. Ηρακλείου, όπου έχουμε κάνει και αίτηση εγγραφής μας έχουν πει ότι δεν έχουν καθηγητές (περιμένουν να τους έρθουν) και επίσης επειδή έχουν πολλά καινούργια παιδιά (23 μέχρι την ημέρα που εγγραφήκαμε εμείς), δεν έχουν τον ανάλογο χώρο και περιμένουν να ευοδώσουν κάποιες ενέργειες που έχουν κάνει για να τον αποκτήσουν.

Ζώντας 11 χρόνια με τον αυτισμό (...η συνέχεια)

Εικόνα Roula K

...σύνδεση με το προηγούμενο επεισόδιο

Η επόμενη αξιολόγηση του Ανδρέα που έγινε περίπου στα 3 του χρόνια μας δυνάμωσε περισσότερο, γιατί η αναπτυξιολόγος μάς εξέφρασε τις ελπίδες της ότι είμασταν στο ποσοστό των παιδιών που εξελίσονται πιο "φυσιολογικά"!! Φανταστείτε τι χαρά και αισιοδοξία μας γέμισε η δήλωση αυτή και τι κουράγιο μας έδωσε να συνεχίσουμε τον αγώνα -ο οποίος δεν είχε ξεκινήσει ακόμα!!

Ζώντας 11 χρόνια με τον αυτισμό

Εικόνα Roula K

Είναι τόσα χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη διάγνωση του Ανδρέα, που πολλές φορές νομίζω ότι θα ξεχάσω καταστάσεις.. αλλά όσο μερικές φορές και να θέλω δεν με αφήνουν αυτές να τις ξεχάσω. Έτσι είναι ο αυτισμός, μαθαίνεις να ζεις μαζί του για πάντα!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.