Στερεοτυπίες

Εικόνα χριστινα-j
Ευχομαι χρονια πολλα σε ολους. Θα ηθελα να ρωτησω τι κανετε με τις στερεοτυπίες, αν προσπαθείτε να τις αντιμετωπίσετε και πώς. Ο Γιάννης μου τον τελευταίο καιρό κάνει προόδους, κανει προοδο ανελπιστη για μένα, κόψαμε και την πανα (επιτελους) αλλα στεναχωριεμαι πολλυ οταν τον βλεπω να ασχολειτε ας πουμε με ενα κομματι χαρτι επι ώρες. Ξερω οτι ολοι θα πειτε πως οταν βαριεται σιγουρα θα το κανει,ομως δεν ασχολειται παραπανω απο 5 λεπτα με οτιδηποτε αλλο προσπαθουμε να τον απασχολησουμε. Οπως καταλαβαινετε ειναι εξουθενωτικο να τον κραταμε συνεχεια απασχολημενο. Δεν περιμενω να εξαφανιστουν, (αν αυτο τον ηρεμει καποιες στιγμες γιατι να μην το κανει) να μειωθει η διαρκεια τους θελω.

Σχόλια

Χριστίνα, δες εδώ

Εικόνα Arntin
Χριστίνα ρίξε μια ματιά στη δημοσίευση Θα ήθελα τα φώτα σας!
like0

Καταρχήν πρέπει να καταλάβουμε

Εικόνα Lenak
Καταρχήν πρέπει να καταλάβουμε γιατί κάνει το παιδι την στερεοτυπια και ποτε. Τις περισσότερες φορές είναι η ανάγκη του για αποφόρτιση απο πολλά ερεθίσματα, άρα κάτι το έχει υπερφορτισει. Έχει ανάγκη τη στερεοτυπια μιας και του δίνει την αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας που έχει τόσο ανάγκη. Δεν είναι ένδειξη ότι βαριεται. Βήμα πρώτο λοιπόν είναι να παρατηρήσουμε τι το ερεθισε και να το απομακρυνουμε, έτσι ώστε να μη διαρκεί πολυ ο χρόνος της στερεοτυπικής πράξης. Αλλά να μη ξεχνάμε ότι έστω και λίγο, το χρειάζεται. Έχει ένα διαφορετικό τροπο σκέψης και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τον ανακαλύψουμε. δεν θα απασχοληθει ποτε με πράγματα που εμείς θεωρούμε ότι θα το διασκεδάσουν. Δεν θα του αρέσουν πχ. τα αυτοκινητάκια ή τα όπλα ή τα στρατιωτάκια. Μπορει να του αρεσει το φως του κεριου που τρεμοπαιζει και φαίνεται να χορεύει αν φυσιξεις ελαφρά. Άφησε τον να σου δείξει εκείνο τι τον κάνει να αισθάνεται καλα. Παρατήρησέ το και θα δεις με τα δικά του ματια. Μπορεί να είναι χαρούμενος με το χαρτί που παίζει όπως ένα άλλο παιδι που ζωγραφίζει πάνω σε αυτο. Γιατί πρέπει να είναι λάθος και να πρέπει να το αλλάξουμε; Με εκτίμηση Λενα
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.