Συμπαράσταση, αγάπη και κατανόηση

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Το Σάββατο ήταν μια κουραστική μέρα. Τα παιδιά ήταν και τα δύο στο σπίτι με αποτέλεσμα οι φασαρίες,οι τσακωμοί και οι φωνές να δίνουν και να παίρνουν. Δεν προλαβαίναμε να σταματήσουνε έναν τσακωμό ξεκινουσε ο επόμενος.Βγήκαμε μια μικρή βόλτα για να ηρεμήσουν. Μόλις επιστρέψαμε ξανά τα ίδια. Πάνω που ήμουν έτοιμη ή να βάλω τις φωνές ή τα κλάμματα (για να εκτονωθώ κάπως) άκουσα τον άντρα μου να λέει με απόγνωση "Σταματήστε λίγο ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ". Τρομοκρατήθηκα. Αν ο άντρας που είναι πιο ήρεμος πιο ψύχραιμος απο εμένα "λυγίσει" τι θα γίνει? Σε δευτερόλεπτα ανασυγκροτήθηκα. Πρέπει να βοηθήσω αυτον που βοηθάει πάντα εμένα όταν το χρειαζομαι. Πήρα πάλι τα παιδια και βγήκαμε βόλτα να του δώσω λίγο χρόνο να ηρεμήσει. Όταν επιστρέψαμε, είχε ηρεμήσει. Όταν ξεκίνησε να διαβάζει ένα βιβλίο με εικόνες με την μικρή και εκεινη να του επαναλαμβάνει κάποιες λέξεις είδα ότι είχε ξεχάσει όλη την προηγούμενη ένταση. "Ολα καλά θα πάνε. Θα την βρουμε την άκρη με όλα" μου είπε και αμέσως ξαναβρήκα το κουράγιο μου. Τα μικρά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν να συνεχίζουμε τον αγώνα, την προσπάθεια. Μια όμορφη χειρονομία, μια μικρή λέξη της μικρής, λίγο χαμόγελο και άφθονη αισιοδοξία και κατανόηση.

Σχόλια

Καταλαβαίνω

Εικόνα Μαριαλεξ
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ!ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ?ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΟΥ,ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ.ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ?ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ.ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΝΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ,ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ,ΝΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΩΣ.ΠΟΙΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ?ΚΑΝΕΝΑ!ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΔΑΚΡΥ,ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ?ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ,ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΝΙΩΣΕΙ.
like0

Συγχαρητηρια και στις δυο σας

Εικόνα Ρήνα
Συγχαρητηρια και στις δυο σας για τον τροπο που σκεφτεστε... Να θυμαστε οτι οι αντρες δεν εκτονωνονται ευκολα και αυτο τους επιβαρυνει πιο πολυ απο μας τις γυναικες που ακομα κι ενα δακρυ μας εκτονωνει. Ο αγωνας συνεχιζεται με τη βοηθεια του Θεου.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.