Συνεχής ενημέρωση για την κρίση στις δομές της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. από το 1988 έχει την επιστημονική και διοικητική ευθύνη λειτουργίας δεκατεσσάρων συνολικά στεγαστικών δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα), δύο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας στις Κυκλάδες και ενός Κέντρου Ημέρας στα Μελίσσια, που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 1.800 άτομα ανά έτος. Σήμερα, προειδοποιεί για κλείσιμο των δομών της, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης από το κράτος. Οι δομές της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., όπως και οι 216 Μονάδες Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν με ευθύνη των ΝΠΙΔ, στα οποία το Υπουργείο Υγείας έχει αναθέσει την υλοποίηση μέρους του Εθνικού Προγράμματος "Ψυχαργώς", αντιμετωπίζουν σήμερα μία τραγική και επικίνδυνη κατάσταση. ¨

Σχόλια

Απίστευτες σπατάλες στην Ψυχική Υγεία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Να και οι σπατάλες στην ψυχική υγεία από την Υφυπουργό Υγείας. Βεβαίως, "...οι άλλοι τα έκαναν έτσι". Και, φυσικά, χωρίς ονόματα και ακριβή στοιχεία τα λεγόμενα. Μόνο αστρονομικά νούμερα περί σπατάλων. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=167234&catid=9
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.