Συνέντευξη του καθηγητή Gary Mesibov

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Η ημερίδα για τον αυτισμό εκτός των άλλων ήταν και η αρχή ενός σεμιναρίου για τον αυτισμό στη μέθοδο TEACCH από τον καθηγητή Gary Mesibov. Μια συνέντευξη του, ένα χρόνο πριν έρθει στην Ελλάδα, θα βρείτε στο "Παιδικό Εργαστήρι", στη σελίδα www.paidiko-ergastiri.gr. Συμφωνώ απόλυτα με τη μητέρα Soula στο άρθρο της σε αυτή τη σελίδα. Σε αυτά έχω να προσθέσω ότι ο καθηγητής έχει τονίσει πολλές φορές ότι προσπαθούμε "να κάνουμε τον κόσμο να έχει νόημα για αυτά τα άτομα". Σέβεται πάντα τις δικές τους επιθυμίες και την προσωπικότητά τους. Επίσης, περιγράφει πολλά κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών με αυτισμό αλλά κάθε φορά επισημαίνει το πόσο διαφορετικό και μοναδικό είναι κάθε παιδί, όπως διαφορετικός και μοναδικός είναι ο καθένας μας. Περισσότερα θα σας πω την Κυριακή που κλείνει και ο Β' κύκλος του σεμιναρίου.

Σχόλια

Περιμένω με αγωνία τα νέα

Εικόνα Soula
Περιμενω με αγωνια τα νεοτερα απο το σεμιναριο TEΑCCH που παρακολουθειτε. Με εκτιμηση, Σουλα
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.