Θα προσπαθήσω να του προσφέρω την καλύτερη ζωή, που θα μπορούσε να έχει, έχει πάντα στο μυαλό του ο 8χρονος Κόνερ

Εικόνα Λένα Γκαντιά
"Όταν αρχίζει ο αγώνας, σκέφτομαι τον τερματισμό. Δε φοβάμαι ούτε για μία στιγμή. Απλώς είμαι περήφανος που τρέχω μαζί του. Όταν τον βλέπω να γελά και να χαμογελά, σημαίνει πως περνά καλά...". Το Iron Kid διεξήχθη στις 11/9/11. Τερμάτισαν τελευταίοι. Στον αγώνα. Και πρώτοι στη ζωή... http://ow.ly/8bn1i Αγάπη!!! Συγκίνηση!!! Δύναμη!!! Ψυχή!!!

Σχόλια

Ένα σημείο που με προβληματίζει

Εικόνα anna kal
Πράγματι η ιστορία των παιδιών αυτών είναι αξιοθαύμαστη και συγκινητική. Όμως ένα σημείο στη συνέντευξη του 8χρονου Κόνερ με προβληματίζει. Με προβληματίζει για τα δικά μου τα αγόρια. Λέει το αγοράκι: '' Νιώθω άσχημα γι'αυτόν, όταν εγώ τρέχω κι αυτός κάθεται στην άκρη και κοιτάει....'' Κι εμένα γυρίζουν στο μυαλό μου όλα τα θέματα για τα οποία ο γονιός καλείται να βρει μονοπάτια. Να μην απορρίψει τον αδελφό του. Να μην αδιαφορήσει για τον αδελφό του. Να βοηθάει τον αδελφό του, να φροντίζει τον αδελφό του. Αλλά να τον φροντίζει μόνο από αγάπη. Όχι από εξαναγκασμό, όχι από ''υποχρέωση'' με την κακή έννοια, όχι για τη γνώμη των άλλων. Να μην αισθάνεται άσχημα, γιατί αυτός περπατάει και ο αδελφός του δεν μπορεί. Να μάθει να ζει τη δική του ζωή, της οποίας κομμάτι θα είναι ο αδελφός του. Πόσα θέματα, πόσα θέματα.... Φώτιση να μας δίνει ο Θεός, να βρούμε τον τρόπο.
like3

Κάτι τέτοια βλέπω, υποκλίνομαι μπροστά στο μεγαλείο του ανθρώπου

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Λένα μου. Κάτι τέτοια βλέπω και υποκλίνομαι μπροστά στο μεγαλείο του ανθρώπου.
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.