Θεραπεία με βλαστοκύτταρα - Σεπτέμβριος 2011 - Ραφαέλα!

Εικόνα Έ. Πεσιριδου

Μετά από 2 χρόνια συνεχών ερευνών, προσπαθώντας να βρω κάτι που θα καλυτερέψει την καθημερινότητα της μικρής μου Ραφαέλας πήραμε την απόφαση με τον συζυγό μου και πήγαμε για θεραπεία με βλαστοκύτταρα στην Κίνα. Είμασταν οι πρώτοι Έλληνες που πήγαμε εκεί ενώ συγκλονίστηκα με το πόσοι Αμερικάνοι, Γερμανοι, Πολωνοί και γενικά ανθρωποι από όλων τον κόσμο έχουν πάει εκεί και έχουν δει βελτίωση σε προβλήματα που απασχολούν τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Θέλω να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μαζί σας αλλά είμαι σίγουρη πως οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν όλα αυτά που έγιναν εκεί και όλα αυτά που ζήσαμε. Το πιο σημαντικό φυσικά είναι η εξέλιξη της μικρής!

Πριν κάνουμε την θεραπεία η Ραφαέλα λόγω της έλλειψης της όρασης είχε μείνει πίσω σε κάποιους τομείς, σε σχέση με τα παιδακια της ηλικίας της δηλαδή δεν μιλουσε καλά, η ισορροπίας δεν ήταν και τόσο καλή, έκανε τυφλισμό(μια κίνηση του σώματος που την κανουν οι τυφλοί), είχε έντονο νυσταγμό στα μάτια ,είχε μια υπερτονία και τα χεράκια της ήταν σφιγμέμα μη μπορώντας να πιάσει παραμόνο την πιπίλα της.Όλα αυτά ξέρετε μεγένθυναν το πρόβλημά μας. Φτάνοντας εκεί και κάνοντας την πρώτη έκχυση βλαστοκυττάρων ξεκινήσαμε να βλέπουμε σημάδια βελτίωσης, η μικρή άρχισε να παπαγαλίζει και να επαναλαμβάνει ότι άκουγε, στεκόταν όρθια χωρίς να κρατιέται από πουθενά και ξεκίνησε να κάνει και βηματάκια μόνη της χωρίς να κρατάει το χέρι κανενός. Το αριστερό της ματάκι ξεκίνησε να παρακολουθει αντικείμενα που περνάνε από μπροστά, έγινε πολύ ζωηρή και έχει ένα τέλειο συντονισμό στα χεράκια της με αποτέλεσμα να πίνει το γάλα της με το μπιμπερό μόνη της.

Είναι τόσα πολλά που έχει να ξεκινήσει να κάνει που έχουμε τρελλαθει!!

Ξέρετε πριν πάω εκεί ήμουν πολύ αγχωμένη για το τι θα γίνει και πιό πολύ μήπως θέτω το παιδί σε κάποιο κίνδυνο χωρίς να το ξέρω, αλλά δόξα το Θεό όλα πήγαν πολύ καλά λαι ευελπιστούμε στους επόμενους 6 μήνες που θα συνεχιζουν να δρουν τα βλαστοκυτταρα να δούμε και περισσότερες εξελίξεις. Ολα αυτά δεν τα γράφω για να επηρεάσω κανέναν απλά και μόνο για να καταθέσω την προσωπικη μου εμπειρία από όλο αυτό το ταξίδι.. γιατί η θεραπεία μπορεί να είχε διάρκεια ένα μήνα, για μένα όμως έχει ξεκινήσει αυτο το ταξίδι εδώ και 2 χρόνια που κάνω όλες αυτές τις έρευνες για να πάρω την απόφαση να πάμε εκέι.

Ραφαηλακο μου η μαμά και ο μπαμπάς έκανα και θα κάνουν τα πάντα για να εισαι ευτυχισμένο και να μην φύγει ποτέ από το γλυκο σου προσωπακι αυτο το υπέροχο χαμόγελο!!! Είσαι όλη μας η ζωή.. εσύ δεν μπορείς να μας δεις ακομα αλλά μας έκανες εμάς να δούμε την ζωή μας με άλλο μάτι!!!

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο νοσοκομείο στο Qingdao (China) που μας φιλοξένησε και σε όλο το προσωπικο από γιατρούς, νοσοκόμες μέχρι και τους μεταφραστές για την πολύτιμη βοήθειά τους!!!

Σχόλια

melli

Εικόνα Λένα Γκαντιά
...εύχομαι και οι υπόλοιποι μήνες που περιμένετε, να φέρνουν όλο και καλύτερα στη Ραφαέλα σας! Σας βλέπει με την καρδιά της... Με εκτίμηση, Λένα
like0

"κάπου"

Εικόνα Almak
Δεν μπορείτε - απλά δεν μπορείτε - να φανταστείτε την συγκίνηση που νιώθουμε όταν ακούμε και διαβάζουμε τόσο ελπιδοφόρα νέα. Όλοι εμείς που ελπίζουμε "κάπου" χαιρόμαστε μαζί σας και δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυα. Να είστε πάντα να καλά να την καμαρώσετε όπως αυτή χαράξει το μέλλον της!!!!
like0

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους

Εικόνα Έ. Πεσιριδου
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους επικοινωνουν μαζί μου και μοιράζονται την χαρά μου..και έυχομαι για όλα τα παιδιά του κοσμου ένα καλύτερο αυριο!!!
like1

Προς meli, ελπίζω το παιδάκι σας να ειναι ακόμη πιο καλά

Εικόνα mama2
Καλημέρα, Ελπίζω το παιδάκι σας να ειναι ακόμη πιο καλά. Μπορείτε να μας δώσετε λεπτομερείες για την επέμβαση που κάνατε με τα βλαστοκύτταρα; Σε ποιο νοσοκομείο; Έχετε στοιχεία επικοινωνίας; Πόσα κόστησε; Είχατε το αίμα του ομφάλιου λώρου του παιδιού ή ήταν από δότη ή από λιπώδη ιστό; Ευχαριστώ
like1

Την θεραπεία την κάναμε μέσω της Beike Biotech

Εικόνα Έ. Πεσιριδου
Την θεραπεία την κάναμε μέσω της Beike Biotech ειναι εταιρει βιοτεχνολογίας, η οποία μας έδωσε τα βλαστοκυτταρα επεξεργασμένα και πιστοποιημένα για την κάθε περίπτωση... μέσω της εταιρειας τα κανονισαμε όλα... πήγαμε στο Qingdao στην Κίνα... κατσαμε 28 ημέρες και κάναμε 8 εκχυσεις... το κόστος για 6 εκχυσεις ειναι περίπου 26.000 δολλαρια... ότι θέλετε είμαι στην διάθεση σας στο email.... melli1703@gmail.com. Απο εκει μπορώ να σας δώσω το τηλέφωνο μου να μιλήσουμε και να σας πω και περισσότερες λεπτομέρειες!! Μακράκη Έλλη
like2

Melli, πες μας νέα από τη μικρή σου

Εικόνα Ιωάννα
Καλη χρόνια να έχετε...πες μας νέα απο την μικρή σου....περιμένουμε με αγωνία!!!!!!!
like0

Η μικρή μου έχει νυσταγμό

Εικόνα fotine tsoka

Η μικρή μου έχει νυσταγμό. Λέτε να θεραπεύεται?? Είναι δυο ετών!!!! Δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα... και όσο περνάει ο καιρός το κάνει και πιο λίγο!!! Υπάρχει περίπτωση να γίνει καλά με τα βλαστοκύτταρα?

like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.