Βιοσυντονισμός στα τελευταία τεύχη περιοδικών

Εικόνα Μαργαρίτα
Πρόσφατα διάβασα τα τελευταία τεύχη των περιοδικών "Τρίτο Μάτι" και "Hellenic Nexus", όπου υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με το βιοσυντονισμό και τον τρόπο θεραπείας μέσω ειδικών συσκευών. Οι συσκευές αυτές βοηθούν στην διάγνωση και θεραπεία παθογόνων παραγόντων και δίνουν απαντήσεις σχετικά με τα βαρέα μέταλλα, τα εμβόλια και τη διατροφή. Η Κατερίνα Ζαρίφη στο βιολόγιο της με τίτλο: "Ειρήνη και Βαρέα μέταλλα" αναφέρεται σε μια γιατρό, η οποία πραγματικά είναι αξιόλογη, που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη συσκευή. Στο άρθρο του περιοδικού "Τρίτο Μάτι" του τεύχους 149 (Φεβρουάριος 2007) με τίτλο: "Βιοσυντονισμός: Η Μυστική Ιατρική" ο ένας εκ των δύο συγγραφέων είναι ιατρός ο οποίος βοήθησε το γιο μου να θεραπευτεί από τις συχνές ωτίτιδες που είχε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί η ακοή του και να αρχίσει σταδιακά να αναπτύσσει λόγο. Μέσα στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει αναλυτική αναφορά στα μέρη και στο τρόπο λειτουργίας της συσκευής. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή το άρθρο και μια δική μου περιγραφή σαφώς θα μειονεκτούσε λόγω έλλειψης ιατρικών γνώσεων. Το άρθρο του περιοδικού HELLENIC NEXUS του τεύχους 18 (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2007) με τίτλο: «Βιοσυντονισμός, θεραπεύοντας με την τεχνολογία EDS» βρίσκεται σε αυτή την ιστοσελίδα.

Σχόλια

Βιοσυντονισμός

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Αγαπητή μου Μαργαρίτα, Εγώ δεν θα αναφερθώ καθόλου σε όλα αυτά που υπάρχουν σε αυτά τα τεύχη, αφού τα ακολουθούμε με την Ρηνούλα σημαίνει ότι τα πιστεύουμε. Θα αναφερθώ μόνο σε ένα σημείο του τεύχους που λέει τα εξής:
    Μια ομάδα 200 Ελλήνων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, σε ένα ταξίδι με τα πάντα πληρωμένα στην αραβική Ανατολή, κάτω από τη λάγνα ατμόσφαιρα εδεσμάτων κ.λπ.. δηλώνουν πλήρη υποταγή στην φαρμακευτική εταιρεία - όμιλο - χορηγό των απολαύσεών τους. (Δημοσίευμα στη διεθνούς κύρους ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal, νούμερο 7276 του τεύχους 23-30 - Δεκέμβριος 2000).
Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα που έχει εμπεδωθεί με απίστευτες διαπλοκές μεταξύ φαρμακευτικών εταιριών, ιατροφαρμακευτικών συλλόγων, οργανισμών, ασφαλιστικών εταιρειών και νομοθετικών σωμάτων. Τόσο τοπικά όσο και διεθνώς. Δυστυχώς... Τα συμπεράσματα δικά σας! Φιλικά, Κατερίνα Ζαρίφη
like4

Δεν θέλω να σας θυμώσω, αλλά...

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Διαβασα το άρθρο του Godfrey. Πολλά τα απαράδεκτα σημεία, "αόρατα" για τον αμύητο πελάτη (τονίζω το "πελάτη")! Πράγματα που δεν στέκουν, και αφορούν τη φυσική και τη χημεία ή τη γενετική. Κρίμα. Χρησιμοποιεί και την υπερβολή, για να δημιουργήσει την εντύπωση πως πλήθος επιστημόνων στον κοσμο ασχολούνται με τις θεωρίες του Benveniste κ.λπ., αποσιωπώντας ότι μόνο σε ορισμένα κέντρα ορισμένων χωρών ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ μεν, δεν έχουν βρει κάτι δε. Οι συσκευές που ονομάζει είναι αρκετά απλές στην κατασκευή τους και στη λειτουργία τους [τόσο προηγμένες, που ένας μαθητής Λυκείου εύκολα θα τις κατανοούσε, κοιτάξτε όμως πόσο περίπλοκα περιγράφονται], αλλά κι εδώ γίνεται εκμετάλλευση του δέους καθενός μας μπροστά στο "θαυματουργό μηχάνημα"... Ξέρω από πρώτο χέρι για παρόμοιες συσκευές στην Αθήνα και την κοσμοσυρροή σε ορισμένα "ιατρεία", θεραπευμένους δεν έχω ακούσει να έχουμε... Άλλωστε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα επιχειρήματα του συγγραφέα εναντίον του! Αν λ.χ. είχαμε υποστεί μια λοίμωξη από μικρόβιο, οι τοξίνες του θα είχαν αφήσει το "βιοσυντονιστικό" ίχνος τους στα νερά του οργανισμού μας και θα συνεχίζαμε να είμαστε άρρωστοι και μετά την αντιβίωση! Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Για περισσή βαρύτητα, έχει και βιβλιογραφία στο τέλος. Μόνο που η μισή δεν είναι ιατρική, και η άλλη μισή δεν έχει σχέση με το θέμα. Ο ίδιος παρουσιάζεται στο βιογραφικό του σαν διατροφολόγος-τοξικολόγος και σαν ειδικός επί της ιατρικής τεχνολογίας. Τέλος, η κλινική στην οποία εργάζεται δεν αναφέρεται πουθενά στους επίσημους καταλόγους νοσοκομείων της Νέας Ζηλανδίας διότι είναι ένα ιδιωτικό κέντρο "ολιστικών υπηρεσιών", που διαφημίζει την μαστογραφία δια θερμογραφίας (πράγμα απολύτως θεμιτό, αλλά τι σχέση έχει με αυτά που μας απασχολούν;). Μπορώ άνετα να δεχθώ ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα αποδειχθούν όσα διατείνεται - και ίσως ορισμένα να βγουν σωστά αύριο. Αλλά η τρέχουσα επιχειρηματολογία είναι για γέλια, και πιστέψτε με, δεν είναι επιστημονικά σωστή, όσο κι αν πλασάρεται σαν τέτοια στο γενικό κοινό. Ένας φοιτητής θετικών επιστημών στο Πολυτεχνείο δεν θα δυσκολευόταν να δει τα κενά και τα σφάλματα. Όσο για τα ταξιδάκια των φαρμακευτικών εταιρειών για γιατρούς, ας τα χαίρονται κι ας εκτίθενται. Είναι όμως αυτό επιστημονικό επιχείρημα για όλα τα παραπάνω; Δεν αρκεί να συνωμοσιολογούμε! Ιγνάτιος Καφαντάρης-Ζεϊμπέγλου Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Επιστημονικός συνεργάτης NOESI.gr
like4

Απάντηση

Εικόνα Μαργαρίτα
Παρόλο που θα προτιμούσα να μη σας απαντήσω, γιατί θεωρώ ότι είναι άσκοπο να προσπαθείς να εξηγήσεις πράγματα οφθαλμοφανή σε άτομα που φορούν παρωπίδες επειδή τους συμφέρει για προσωπικούς ή και για οικονομικούς λόγους, όμως είμαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να σχολιάσω την απάντηση σας γιατί θεωρώ απαράδεκτο ορισμένοι άνθρωποι που θεωρούνται επιστήμονες να κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους προς ένα φαύλο κύκλο χωρίς πολλές φορές ουσιαστικό αποτέλεσμα: ιατρικές εξετάσεις και γνωματεύσεις, συνεδρίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, συνεδρίες ειδικής αγωγής, επανάληψη ιατρικών εξετάσεων & γνωματεύσεων, κ.λπ.. Καταρχήν, να σας πληροφορήσω ότι δεν θυμώνω με ανθρώπους που προσωπικά δεν γνωρίζω και δεν θεωρώ σημαντικούς. Όσο αφορά τον αριθμό των θεραπευμένων από ιατρούς ολιστικής ιατρικής είναι πολλοί και από προσωπική πείρα γνωρίζω αρκετούς. Για παράδειγμα, ο γιος μου Γιάννης βοηθήθηκε από γιατρό της ολιστικής ιατρικής. Υπέφερε από ωτίτιδες σε μηνιαία βάση από 3 χρονών έως 6 χρονών και είχε πολλές ρίξεις τυμπάνου και στα δύο αυτιά. Ο παιδίατρος και ο ωτορινολαρυγγολόγος θεωρούσαν ως θεραπευτική λύση τη χορήγηση γνωστού φαρμάκου. Σε τελική όμως ανάλυση, η θεραπεία τους ανακούφιζε το παιδί μου μόνο προσωρινά και η επόμενη πρόταση τους ήταν να τοποθετηθούν σωληνάκια στα αυτιά του Γιάννη. Αναφορικά με την ακοή του υπήρχε σημαντική απώλεια. Τότε ένας οικογενειακός μας φίλος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πολυτεχνιακής σχολής μας πρότεινε να επισκεφτούμε ένα γιατρό ολιστικής ιατρικής ο οποίος θα μπορούσε να μας βοηθήσει σημαντικά. Πραγματικά, ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι οι ωτίτιδες θα σταματήσουν με τη δική του αγωγή και ότι το παιδί μετά την αποκατάσταση των αυτιών του θα μιλούσε. Η αγωγή κράτησε τρεις μήνες και από τότε (Ιανουάριος 2006) δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ξανά με τα αυτιά του. Από τον Ιανουάριο του 2006 ο Γιάννης άρχισε σταδιακά να μιλάει και σήμερα η ομιλία του έχει αποκατασταθεί σημαντικά. Επιπλέον, η συνεχής χορήγηση αντιβιοτικών δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα στην υγεία του παιδιού μου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η υγιής χλωρίδα του εντέρου. Όσο για το μηχάνημα που χρησιμοποιούν οι γιατροί της ολιστικής ιατρικής θεωρώ ότι η λειτουργία του στηρίζεται σε απλές παραδοχές γι' αυτό και είναι αξιόπιστο. Επιπλέον, πολλοί γνωστοί μου μηχανολόγοι μηχανικοί και πολιτικοί μηχανικοί θεωρούν ότι η συσκευή αυτή που στηρίζεται στο βιοσυντονισμό είναι αξιόπιστη. Τελειώνοντας, θα αναφέρω τα λόγια ενός παιδίατρου που επισκέφθηκα πρόσφατα σε ταξίδι μου στην Αθήνα, ο οποίος μου ανέφερε ότι οτιδήποτε είχε να προσφέρει η κλασσική ιατρική στο Γιάννη το πρόσφερε και ότι πρέπει να στραφούμε προς άλλες μεθόδους με άξονα πάντα τη λογική. Και άλλωστε εάν τα περισσότερα παιδιά που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα πάνε πολύ καλά και ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύστημα η δουλειά κάποιων ειδικών θα μειωθεί σημαντικά.
like1

'Oλα μέσα στο πρόγραμμα

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Ας μη το συνεχίσουμε Μαργαρίτα. Οταν κάποιος αμφισβητεί όχι μόνο μεθόδους αλλά και εσένα τον ίδιο που του λες ότι βλέπεις πρόοδο με τα ίδια τα μάτια σου, είναι νομίζω ανώφελο να συνεχίζεις. Τον αράπη και αν τον πλένεις... Φιλιά, Κατερίνα
like1

Συμφωνώ μαζί σου

Εικόνα Μαργαρίτα
Αγαπητή Κατερίνα, Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θεωρώ από τώρα και στο εξής περιττό να απαντώ στα σχόλια του κυρίου Ιγνάτιου Καφαντάρη-Ζεϊμπέγλου. Ο καθένας μας έχει τις απόψεις του και κανείς δεν θα μπορέσει να πείσει τον άλλο για την ορθότητα των απόψεων του.
like6

Πολύ άσχημο

Εικόνα agaph
...Αυτο που εγραψες τελειωνοντας το κειμενο σου "Και άλλωστε εάν τα περισσότερα παιδιά που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα πάνε πολύ καλά και ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύστημα η δουλειά κάποιων ειδικών θα μειωθεί σημαντικά." Eχεις επιγνωση ποσο αδικο και ποσο - δεν βρισκω λεξη - ειναι;;; Αυτο το ειπες εσυ ή ο παιδιατρος σας; Εαν το πιστευεις εσυ, τοτε κακως απευθυνθηκες σε ανθρωπους που "παρακαλουν" και "ευχονται" σε αναπηρα παιδια για να εχουν εργασια... Εαν το πιστευει ο παιδιατρος σας, τοτε αυτο σημαινει πως και ο ιδιος ελπιζει σε ασθενειες του παιδιου σου, για να μη μειωθει αναλογα και η δικη του δουλεια... Εννοεις οτι καποιοι ειδικοι, επιμελως καθυστερουν την εξελιξη, ιαση των παιδιων μας; Χμ... Ακομη και αυτο να εννοεις, ειναι πολυ ασχημο το να το παραθετεις κατω απο συγκεκριμενη απαντηση, γιατι ειναι σαν να επιτιθεσαι προσωπικα... Με ποιο δικαιωμα αραγε; Οσο για την παροιμια που διαβασα... κι αυτη πολυ ασχημη και καμια θεση δεν ειχε εδω... ΥΓ. Ποτε δεν θελησα να με αντιμετωπιζουν - δικαιολογουν οι ανθρωποι, βασει του πονου που νιωθω, βασει των ασχημων καταστασεων που εχω περασει και αυτο κανω και για σενα. ;-)
like1

Πολεμική

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Κι εγώ συμφωνώ ότι γίνεται μια άγονη πολεμική, που ούτε όμορφη είναι ούτε σκόπιμη. Πάντως προσπάθησα να εκθέσω συγκεκριμένα τη θέση μου, χωρίς γενικόλογους αφορισμούς. Με κεντρικό άξονα την αιτιολογημένη ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, και όχι τη συνωμοσιολογία για φρικτά παγκόσμια συμφέροντα κ.τ.τ. που συστηματικά καπελώνουν τις προσπάθειες των εναλλακτικών. Ιγνάτιος Καφαντάρης-Ζεϊμπέγλου Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Επιστημονικός συνεργάτης NOESI.gr
like1

Απάντηση σχολίου

Εικόνα Μαργαρίτα
Διάβασα το σχόλιο σου και με λύπη μου διαπιστώνω ότι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξες δεν έχουν καμία σχέση με τα γραφόμενα. Άραγε γιατί το κείμενο σου είναι γραμμένο με ένα τόσο επιθετικό ύφος; Πως μπορείς να είσαι σίγουρη για το τι νοιώθω εγώ; Όσο αφορά τον κο Καφαντάρη-Ζεϊμπέγλου δεν τον γνωρίζω, δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη και νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα στην απάντηση μου. Απλά δεν μου αρέσει ο απαξιωτικός τρόπος που απαντά σε οποιοδήποτε δεν είναι σύμφωνος με τις απόψεις του. Μάλιστα θα σε εκπλήξω αναφέροντας ότι συμφωνώ μαζί του στο ότι το θεραπευτικό σύστημα που εφαρμόζεται στη χώρα μας είναι ελλιπές. Όμως γιατί κανένας ειδικός δεν ενημερώνει τους γονείς ότι τα παιδιά τους χρειάζονται περισσότερες λογοθεραπείες και εργοθεραπείες από αυτές που τους προτείνουν; Δεν συμβάλουν λοιπόν σ’ ένα φαύλο κύκλο; Γιατί είναι τόσο δύσπιστοι απέναντι σε ορισμένες εναλλακτικές θεραπείες όταν η κλασσική ιατρική δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα από αυτά που ήδη προσφέρει; Όσο αφορά το σχόλιο σου σχετικά με τα ανάπηρα παιδιά θέλω να σε πληροφορήσω ότι ουδέποτε θεώρησα ότι το δικό μου παιδί είναι ανάπηρο. Απλώς είναι ανώριμο σε κάποιους τομείς, όμως θεωρώ βλέποντας την εξέλιξη του παιδιού μου ότι με περισσότερη προσπάθεια από τα υπόλοιπα παιδιά θα μπορέσει να πετύχει τα πάντα. Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι αρχικά διαβάζοντας το σχόλιο σου δεν είχα σκοπό να σου απαντήσω. Δεν μου άρεσε το ύφος του κειμένου σου και το γεγονός ότι ούτε το όνομα σου δεν έχει δηλώσει στο ΝΟΕΣΙ. Γιατί άραγε; Θεώρησα όμως ότι όφειλα να απαντήσω σε όλα τα μέλη και τους επισκέπτες του ΝΟΕΣΙ.
like1

Κάπου τα έχω ξανακούσει αυτά

Εικόνα dimitra
πρίν ένα χρόνο , όταν το παιδάκι μου ήταν 4 ετών,ένα συγγενικό μου πρόσωπο μου μίλησε για το βιοσυντονισμό. Καθώς δεν είμαι αρνητική σε νέες εμπειρίες,και με γνώμονα την σοβαρότητα τηας ξαδέρφης μου , είπα να περάσω κι απ αυτό το "μαγαζί". Ενα βροχερό πρωινό του Φλεβάρη λοιπον ξεκινήσαμε για τη Ερέτρια!Περάσαμε δρόμους και δρομάκια,σε μένα η περιοχή ήταν γνωστή καθώς η Ευβοια είναι το μέρος καταγωγής μου....οι άλλοι σκιάχτηκαν... Αφού βγήκαμε απο τον κεντρικό δρόμο , ανεβήκαμε ένα χωματόδρομο σε ένα βουνό,άκρα Θεού ,στην άκρη ενός γκρεμού,απέναντι έβοσκαν πρόβατα.. Απέξω παρκαριμένα καμιά δεκαριά αυτοκίνητα,σε μια μεγάλη αυλή.Το οίκημα ήταν ....χμ....παράξενο...έμοιαζε με στάβλο που στη συνέχεια μετατράπηκε σε ξενώνα.Γύρω γύρω μικρά δωμάτια,κακόγουστο... Μπήκαμε στο χώρο υποδοχής...εξίσου κακόγουστος και πρόχειρος,έίχε και κουζίνα για να φτιάξεις καφέ! Η μικρή άρχισε να δυσανασχετεί,αφού περιμέναμε αρκετή ώρα....εν πάσει περιπτώσει κάποια στιγμή μας δέχτηκε ο "θεραπευτής".Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα οτι ο κύριος στην προηγούμενη ζωή του είχε ως απασχόληση το συνεργείο αυτοκινήτων,αφού ήταν πελάτης μας σε κατάστημα στο οποίο δούλευα προς δεκαετίας! Το παρέβλεψα....λέω , δεν πειράζει,μπορεί ο άνθρωπος να θέλησε να αλλάξει καριέρα... Το δωμάτιο που θα έκανε τις μετρήσεις ήταν σαν να λέμε μια μεγάλη τουαλέτα...επάνω στο γραφείο του είχε ένα μηχάνημα που μου θύμισε κάτι σχετικές συσκευές που είχαμε στα εργαστήρια όταν πήγαινα στο σχολείο.Εμφανίζει ένα ηλεκτρόδιο,κοινό ηλεκτρόδιο,κοινότατο,καθώς γνωρίζω απο πρώτο χέρι τι εστί ηλεκτρόδιο και τα πουλάγαμε με το κιλό όταν δούλευα στο παραπάνω αναφερόμενο κατάστημα.Μου ζητά να το ακουμπήσω στο κορμί του παιδιού,ποιό συγκεκριμένα στην κοιλιά... Αμ δε!Η μικρή να ουρλιάζει και να χτυπιέται,με καμία δύναμε δεν το δεχόταν!Μετά κόπων και βασάνων πέρασαν δέκα λεπτά όπου το παιδί είχε πλαντάξει στο κλάμα...η εξέταση κανονικά διαρκούσε μια ώρα.Κατά τη διάρκεια του δεκάλεπτου,η ξαδέλφη μου , η οποία εκτελούσε και χρέη βοηθού,είχε έναν πίνακα όπου σημείωνε κάποιες τιμές που διαπίστωνε αυτός .Αφού αγανακτήσαμε όλοι απο το κλάμα της μικρής,είπαμε να σταματήσουμε να τη βασανίζουμε πια.Ο κύριος είπε οτι δεν ήταν σε θέση να βγάλει συμπέρασμα διότι έπρεπε να ολοκληρώσει όλες τις μετρήσεις και ειδικά αυτές που αφορούσαν τον εγκέφαλο.Σημειωτέον οτι για την εν λόγω εξέταση ήθελε και 100 ευρωπουλάκια...τα οποία δεν πλήρωσα αφού δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η θεραπεία του λοιπόν ήταν συγκεκριμένα κύματα τα οποία 'αμολούσε" στο χώρο του κτιρίου και ο κόσμος θεραπευόταν.Κάθε σαββατοκύριακο το κέντρο ήταν γεμάτο κόσμο,εννοείτε ότι ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟ,καθώς μου ζητήθηκε να μην αναφέρω τίποτα και πουθενά,μην τυχόν και διαρεύσει η γνώση,ή κατά τη δική μου ερμηνεία , μη τυχόν και τους τσακώσει καμιά εφορία,κανένας εισαγγελές και γίνει το έλα να δεις! Εννοείτε επίσης οτι δεν είμαι κλειστή στις ενναλακτικές θεραπείες,αρκεί να γίνονται με τρόπο νόμιμο,να πληρώνουν και την εφορία τους όπως όλες οι επιχειρήσεις και όχι να τα τσεπώνουν παρανόμως.Στην προκειμένη περίπτωση που σας περιγράφω το πράγμα βρωμούσε απο μακριά οτι ήταν απάτη,και η πλάκα ήταν οτι έγινα και ρεζίλι στην πεθερά μου,αφού την είχα πάρει μαζί μου κι εκείνη,"ελάτε μητέρα να δούμε μήπως μπορούμε να θεραπεύσουμε το παιδί"χαχαχα Αχ το θυμαμαι και γελάω!Είχε φοβερή πλάκα... Τέλος πάντων,επαναλαμβάνω είμαι ανοιχτή στην εναλλακτική θεραπεία αλλά υπο προυποθέσεις.Μην τρελαινόμαστε κιόλας με οτι μπαρούφα κυκλοφορεί... Νομίζω οτι το ένστικτο της κάθε μητέρας είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να ακολουθήσει την εναλλακτική ιατρική,αν αισθάνεται οτι οι προυποθέσεις είναι οι σωστές...γιατί όχι?Αν δεν έχει καμία υποψία απάτης τότε ναι,όλα είναι πιθανά,απλά προσοχή γιατί κυκλοφορούν ένα σύμπαν κομπογιαννίτες. φιλικά Δήμητρα
like3

Με γνώμονα τη λογική

Εικόνα Μαργαρίτα
Αγαπητή Δήμητρα, διαβάζοντας το σχόλιο σου μου έκανε εντύπωση ότι επισκέφθηκες αυτό το "μαγαζί" όπως το αναφέρεις. Θα ήθελα να επισημάνω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει ένα μηχάνημα βιοσυντονισμού ή κάποιο άλλο το οποίο να βαφτίσει μηχάνημα βιοσυντονισμού και να προσελκύσει είτε ανθρώπους που βρίσκονται σε σύγχυση είτε άτομα απελπισμένα που να περιμένουν ένα θαύμα για να γίνει καλά ένας δικός τους άνθρωπος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που αναφέρεις προφανώς προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο αφού η θεραπεία του βασιζόταν σε «συγκεκριμένα κύματα τα οποία "αμολούσε" στο χώρο του κτιρίου και ο κόσμος θεραπευόταν». Είναι δυνατόν μια τέτοιου είδους θεραπεία να βοηθάει; Αλήθεια υπάρχει;... Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε ακούσει από τη τηλεόραση για άτομα που γίνονται θύματα τέτοιων τσαρλατάνων. Για να στραφούμε προς άλλες εναλλακτικές μεθόδους θα πρέπει πάντα να βαδίζουμε με γνώμονα τη κοινή λογική. Η οποιαδήποτε θεραπεία δίδεται από άτομο που δεν κατέχει νόμιμο ιατρείο, άρα δεν κατέχει είτε πτυχίο ιατρικής είτε άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, είναι σίγουρο ότι δεν συμβάλει στην αποκατάσταση της ανθρώπινης υγείας. Αντίθετα μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωση της υγείας των ασθενών. Επιπλέον, το μηχάνημα του βιοσυντονισμού για να δώσει σωστά αποτελέσματα πρέπει: 1. ο χειριστής του να είναι γιατρός για να μπορέσει να ερμηνεύσει σωστά τα αποτελέσματα και να δώσει την αντίστοιχη θεραπεία. 2. οι μετρήσεις γίνονται στα σημεία βελονισμού και όχι στην κοιλιά. 3. να είναι μηχάνημα βιοσυντονισμού. Όσο αφορά τη διάρκεια της εξέτασης απαιτούνται τουλάχιστον δυόμιση ώρες. Από προσωπική μου εμπειρία μπορώ να αναφέρω ότι έχω επισκεφθεί δύο γιατρούς της ολιστικής ιατρικής με νόμιμα ιατρεία (έχω απόδειξη πληρωμής) και οι δύο μου έδωσαν φάρμακα για την θεραπεία του γιου μου (για τις ωτίτιδες ο πρώτος και για προβλήματα με το έντερο του η δεύτερη). Με εκτίμηση, Μαργαρίτα ΥΓ. Δήμητρα η καταγωγή της μητέρας μου είναι από την Εύβοια.
like1

Είναι φανερό

Εικόνα dimitra
...οτι ο συγκεκριμένος "θεραπευτής"-να τον πω?-ουδεμία σχέση είχε με το βιοσυντινισμό και με την ολιστική ιατρική,αλλά τελικά φαίνεται πως είχε καλή σχέση με την τσέπη του.. Χαίρομαι που τελικά μια στάλα μυαλό που διαθέτω , με προφυλλάσει απο κάτι τέτοια "φαινόμενα".. Ο γνώμονας όπως το λες είναι πάντα η λογική,αλλά πολλές φορές η αγωνία μας τυφλώνει. χαίρομαι που βρίσκω μια συντοπιτισα !
like8

Αγάπη...

Εικόνα Μαργαρίτα
Δήμητρα, Ξέχασα να σου αναφέρω ότι ο γιατρός που θα επιλέγουμε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη για τα παιδιά μας. Όσο καλός επαγγελματίας και αν είναι ένας γιατρός, κατά την άποψη μου, θα πρέπει πάνω από όλα να είναι άνθρωπος και να μπορεί να καταλάβει το πόνο που αισθάνονται οι γονείς για τα παιδιά τους. Δεν πρέπει να τους μιλάει απαξιωτικά ούτε να γκρεμίζει τα όνειρα τους. Μαργαρίτα
like0

Αγάπη και γνώσεις

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αγαπητή Μαργσρίτα καλημέρα, να προσθέσω στο σχόλιο σου όσο και στης αγαπητής Δήμητρας ότι τελικά ΝΑΙ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ είναι το βασικό προσόν ενός γιατρού και γενικά ενός θεραπευτή αλλά πολλές φορές εκμεταλευόμενοι την λαχτάρα του γονέα και την έλλειψη ειδικής γνώσης ΜΑΣ " ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ " κανονικά! Αγάπη εξάλου δεν σημάινει και κομπογιαννιτισμός έτσι; Ο καλός γιατρός και θεραπευτής πρέπει να είναι πρώτα άνθρωπος και μετά ανήσυχος γνώστης του αντικειμένου του, ΟΧΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΣ. Να ψάχνει και να αναζητάει τις παγκόσμια αποδεκτές θεωρίες και πρακτικές. Επιμένω και επισημαίνω, γιατί την μέθοδο Doman-Delacato δεν την νωρίζουν οι παιδονευρολόγοι και οι θεραπευτές (κατά πληοψηφία) στην Ελλάδα; Γιατί πρέπει να ταξιδέψω στην Ευρώπη ή στην Αμερική για να βρω λύση? Πολλά κέντρα αποκατάστασης δεν ξέρουν καν τις νέες μεθόδους. Αραγε στα Πανεπιστήμια, στα αντίστοιχα τμήματα, δεν κάνουν αναφορά σ΄αυτές? Τι μαθαίνουν μόνο? Σε χτεσινό "βιολόγιο" γαι την αισθητηριακή ολοκλήρωση [ διαβάστε: "Ερωτηματολόγιο για την αισθησιοκινητικότητα" ], ο εξαίρετος θεραπευτής Κυριάκος [ δείτε προφίλ: Karakyri ] αναφέρθηκε στην αισθητηριακή ολοκλήρωση (ΑΟ). Γιατί έπρεπε να μάθω από το "Νόηση" γι΄αυτήν; Οι θεραπευτές μας των ειδικών κέντρων είτε σε Νοσοκομεία είτε ιδιωτικά γιατί δεν κυκλοφορούν μία λίστα με το τι είναι και το τι δεν είναι έλλειψη ΑΟ. Όπως επίσης και μια λίστα των ασκήσεων που προτείνονται για θεραπεία!! Βλέπεις λοιπόν Μαργαρίτα μου, ότι πράγματι αν όλοι αυτοί που εμπλέκονται ΚΥΡΙΩΣ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ, τότε ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΡΙΖΙΚΑ!! Με αγάπη, Μαίρη
like3

Καλή συμπεριφορά

Εικόνα Μαργαρίτα
Μαίρη μου, Οι περισσότεροι γονείς παιδιών με προβλήματα έχουν επισκεφτεί γιατρούς οι οποίοι χωρίς να συμβάλουν ουσιαστικά στην βελτίωση των παιδιών, αφού ως συνήθως συστήνουν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία, δημιουργούν με την απότομη και απαισιόδοξη συμπεριφορά τους ψυχολογικά προβλήματα στους γονείς. Φυσικά χωρίς να μπορούν να προβλέψουν την εξέλιξη των παιδιών αναφέρουν στους γονείς τα πιο απαισιόδοξα σενάρια χωρίς ουσιαστικά να τους ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των όσων αναφέρουν. Οι γιατροί αυτοί δεν ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για διαφορετικές μεθόδους. Όμως θέλω να πιστεύω ότι αποτελούν τη μειοψηφία. Επίσης, επειδή αναφέρθηκες στο μέλος karakyri σε πληροφορώ ότι διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τα βιολόγια του. Φιλικά, Μαργαρίτα
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.