Υποψία αυτισμού σε αγοράκι 20 μηνών

Εικόνα Eleni

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τον γιο μου ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει κάποιες περίεργες συμπεριφορές που με ανησυχούν. Δυστυχώς μένω σε μικρό μέρος στο οποίο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ειδικότητες για να απευθυνθώ. Ο μικρός είναι 20 μηνών, πηγαίνει παιδικό κανονικά και προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα. Είναι ένα ευχάριστο παιδί παίζει και γελάει μαζί μας.

Αυτά τα οποία παρατηρώ τον τελευταίο καιρό είναι η συμπεριφορά του ως προς τους ξένους και γενικά προς τα τρίτα άτομα πέρα από εμένα και τον μπαμπά του. Ενώ ξέρει να χαιρετάει να στέλνει φιλί όταν του το πούμε θα το κάνει, αλλιώς από μόνος του όχι. Εάν τον πλησιάσει κάποιος δεν τον αφήνει να τον ακουμπήσει και έρχεται σε εμένα κλαίγοντας.

Επίσης όταν θα μπούμε σε ένα κλειστό χώρο είτε είναι σπίτι είτε μαγαζί  θέλει να φύγει έξω και κλαίει.

Επίσης θέλει να παίζει πολύ με τις πόρτες και με τα συρτάρια.

Να συμπληρώσω πως εντολές εκτελεί κανονικά, μιλάει με κάποιες λέξεις, όπως επίσης και δείχνει κάποια μέρη του σώματος. 

Στο συμβολικό παιχνίδι το εκτελεί κανονικά.

Τέλος, είναι πολύ προσκολλημένος πάνω μου σε σημείο να μη δέχεται άλλον, όταν θα τον αφήσω από το περιβάλλον του και να κλαίει πέρα από τον παιδικό. 

Η παιδίατρος μου λέει να μην ανησυχώ και πως τα αγοράκια έχουν πιο αργό ρυθμό και πως μόλις γίνει 2 και ξεκινάει να μιλάει θα ηρεμήσει.

  • Τι έχετε να μου προτείνετε εσείς;

Ευχαριστώ πολύ!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.