Ζητώ βοήθεια για ένα παιδί με εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα Anonymous
Ειμαι γονεας με ενα παιδι δυο ετων με εγκεφαλικη παραλυση. Ζω στην επαρχια και δεν ξερω αν του προσφερω αρκετα. Δεν υπαρχει φυσικοθεραπευτης που να εχει ξανα-ασχοληθει με παιδια. Σκεφτομαι να βγω και στο εξωτερικο. Αν γνωριζει καποιος κατι ας βοηθησει. Το προσωπικό μου E-mail είναι livesakis@yahoo.gr.

Σχόλια

Οι φυσιοθεραπευτες για παιδια

Εικόνα Γιάννης_1970
Οι φυσιοθεραπευτες για παιδια δεν νομιζω να ειναι παρα πολλοι, στην Αθηνα που ειμαι ειναι φυσικα πιο ευκολα τα πραγματα. Τι ειδουε εγκεφαλικη παραλυση εχει το παιδι, ημιπληγια/παραπληγια/τετραπληγια ? Μιλαει, κινει τα ακρα του, στεκεται καθιστο? Πατε σε φυσιοθεραπευτη για ενηλικες? Πες μας καποια στοιχεία.... Παντως δεν νομιζω να ειναι η λυση να πατε εξωτερικο για φυσιοθεραπειες, αν μπορειτε μετακομιστε στην Αθηνα ή σε μεγαλο αστικο κεντρο αφου πρωτα ψαξετε και ρωτησετε για αναλογο κεντρο φυσιοθεραπειας παιδιών.
like1

προς ανωνυμο γονεα με παιδι 2 ετων με εγκεφαλικη παραλυση

Εικόνα Ιωάννα
το καλυτερο θα ηταν να μπορεσεις να πας το παιδι σου στο κοντινοτερο μερος που εχει φυσιοθεραπευτη για παιδια κ μαλιστα που να ξερει την μεθοδο bobath η αλλιως ndt. θα χρειαστεις χωρις να γνωριζω ακριβως το προβλημα κ την κατασταση του παιδιου σου κ εργοθεραπευτη απο δω κ στο εξης αναλογα με την κατασταση του παιδιου...γιατι δεν εγγραφεσαι ως μελος εδω μεσα για να επικοινωνεις με ολους τους γονεις ετσι ωστε να σε βοηθησουν κ να σε κατατοπησουν σχετικα;; εδω μεσα θα μπορεσουμε να σε κατευθυνουμε πιστευω λογω προσωπικης μας εμπειριας κιολας. αντε καντο σε περιμενουμε με το καλο! οσο για αυτο που ρωτας για επεμβαση δεν ξερω να σου απαντησω διοτι δεν γνωριζω απο τι προηλθε η εγκεφαλικη παραλυση...παντως γενικα να ερεις οτι για λιγες καταστασεις επεμβαινουν χειρουργικα στον εγκεφαλο και παρα μονο οταν η βλαβη προερχεται απο καποιο ειδος ογκου...σε διαφορετικη περιπτωση μην περιμενεις οτι αν εδω σου το απεκλεισαν εξω σιγουρα θα το κανουν..μπορει κ εξω να σου πουν τα ιδια αλλα δεν χανεις κ τιποτα να το τολμισεις κ το εξωτερικο...παντως πιστευω οτι το μελλον ειναι τα βλαστικα κυτταρα κ μαλιστα το εγγυς μελλον...κ εγω εχω απευθυνθει για αυτο εξω κ περιμενω απαντηση εδω κ ενα μηνα κ ακμα τιποτα... φιλικα dany d
like0

προς gilda

Εικόνα Ιωάννα
καλως ηλθατε, ελπιζω να ενημερωθειτε κ να ενημερωσετε με την σειρα σας οσο μπορειτε...εχω διδυμα κοριτσακια, 2 χρονων σημερα η μια απο τις δυο με εγκεφαλικη παραλυση, κινητικα κυριως προβληματα εχει,,,εχει κ ψυχοκινητικη καθυστερηση αλλα ηδη μας μιλαει αλλα οχι οπως η αλλη, γενικα εχουμε πολυ καλη επικοινωνια...τα αγχη μου ειναι οτι μεγαλωνουν και αρχιζουν εδω κ πολυ καιρο να αντιλαμβανονται την διαφορα τους..την εκφραζουν με τον τροπο τους...π.χ η μια λεει στην αλλη..αντε ελα σηκω ..κ η μικρη μου δεν μπορει φυσικα αφου ακομα δεν περπαταει ουτε στηριζεται μονη της ( εγκεφαλικη παραλυση) ουτε κ μπορει να καθεται κατω στο χαλακι που ειναι τα παιχνιδια τους χωρις καποιος να την προσεχει να μη πεσει αφου ακομα δεν εχει κατακτησει απο μονη της την καθηστη θεση...απο την αλλη η μικρη μου με το προβλημα ζοριζεται γιατι θελει να κανει πραγματα κ δεν μπορει κ θυμωνει νευριαζει κ ζοριζεται...εχει ικανοποιητικη αντιληπτικοτητα κ οσο παει κ γινεται πιο ευστροφη... ηδη μας λεει πολλες κουβεντες ,τα ονματα μας κ καποιες φρασεις καθως επισης απανταει σε οτι της αρσει με ναι κ σε οτι δεν της αρεσει με οχι...εχει πλεον πως να το πω...εχει αποψη κ την εκφραζει...αυτο φυσικα μου ειναι πολυ ευχαριστο γιατι εχει να κανει με την αντιλειπτηκοτητα της αλλα απο την αλλη δεν ξερω πως να χειριστω καποια πραγματα..σημερα με πηραν τα κλαμματα ( ενω γενικα το εχω ξεπερασει αυτο το σταδιο) οταν ακουσα την μια να λεει στην αλλη..ελα σηκω να παιτσουμε...αντε σηκω..ελα μεσα στο ζωματιο...εκει με επιασε το παραπονο...ειχα καιρο να κλαψω για την μικρη μου...αλλα ε μερικες φορες καταπινεις καταπινεις...μου εφυγαν τα δακρυα ( οπως κ τωρα)που γυριζει στο μυαλο ου συνεχεια αυτη η φραση της μικρης μου..φυσικα κ την πηρα στην αγκαλια μου κ την πηγα εγω μεσα κ παιξανε...η μια ζητα την αλλη πολυ...ολο λεω θα παω σε μια παιδοψυχολογο να με συμβουλεψει...δεν θελω να γινει η μια κακομαθημενη κ η αλλη επιθετικη...νιωθω οτι η μια κατανοει οτι εχω την αλλη συνεχως στα χερια κ ισως αισθανεται ζηλια που την εκφραζει με διαφορους τροπους...ενας απο αυτους ειναι οτι τωρα τελευται 3 μηνες ξυπναει τα βραδια κ μου ζηταει γαλα...αρκει κ μονο να την ταισω να την παρω αγκαλιτσα κ αμεσως πεφτει ξανα κ κοιμαται στο κρεβατακι της...δεν ξερω πως να συμπεριφερθω ..νιωθω τυψεις κ για τις δυο..για διαφορετικους λογους..τις λατρευω κ τις 2 ..ειναι ολη μου η ζωη...τις εκανα με κοπο...ειναι οτι πολυτιμοτερο εχω κανει ποτε στην ζωη μου οτι πιο σημαντικο...τιποτα δεν εχει για μενα σημασια αν αυτες δεν ειναι καλα...φροντιζω τον εαυτο μου για να ειναι εκεινες καλα...φροντιζω την οικογενεια μου για να ειμαστε οσο πιο δεμενη οικογενεια γινεται..φοβαμαι μηπως αυτη η υπερπροστατευτικοτητα τους κανει κακο τελικα...
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.