Εκδηλώσεις για επιμόρφωση και εκπαίδευση #tonousou

Εικόνα NOESI.gr
Τι κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο; Σας ετοιμάσαμε ένα μικροοοοοοό πρόγραμμα από βορρά ως νότο!
Ο Φιλίπ Λακαντέ στην Αθήνα
Ο Philippe Lacadée έρχεται στην Αθήνα ως καλεσμένος του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής την Παρασκευή 09/052014, διάλεξη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31) με θέμα "H αληθινή ζωή στο σχολείο: Η συνάντηση της ψυχανάλυσης με τους καθηγητές και το σχολείο" (που είναι και ο τίτλος του τελευταίου του βιβλίου: La vraie vie à l’école) και το Σάββατο 10/05/2014, ημερίδα εργασίας με θέμα "Τι βασανίζει τους εφήβους σήμερα" το ανατολικό αμφιθέατρο του ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς". Η είσοδος είναι δωρεάν, θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
NEO! Εκλογές της Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.)
Το Σάββατο 10/04/2014 και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στη "Χαρά", Πατησίων 339 (στον ηλεκτρικό σταθμό "Άνω Πατήσια") συνάντηση του παραρτήματος της Αθήνας της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών και εκλογές του Συλλόγου για το παράρτημα Αθηνών. Καλούνται να παρευρεθούν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί που απασχολούνται σε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ. Τα θέματα που θα συζητηθούν θα αφορούν στο νέο νομοσχέδιο και στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Ειδικού Παιδαγωγού. Δείτε την εκδήλωση στο Facebook.
 
2η Επιστημονική Ημερίδα Ιπποθεραπείας στη Σύγχρονη Αποκατάσταση
Το Σάββατο 10/05/2014, σας προσκαλούμε στη 2η Επιστημονική Ημερίδα σχετικά με την Ιπποθεραπεία στη Σύγχρονη Αποκατάσταση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου. Η συμμετοχή σας είναι εντελώς δωρεάν, με δήλωση συμμετοχής μέσω E-mail.

Καμπάνια ενημέρωσης με δράσεις ανά την Ελλάδα και δωρεάν ατομικές συναντήσεις με λογοθεραπευτές
Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) διοργανώνει, το Σάββατο 10/05/2014, στο Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα (Δ. Αρεοπαγίτου 45, Σταθμός μετρό Ακρόπολη), ομιλίες ενημέρωσης και Ημερήσιο Συμβουλευτικό Σταθμό για δωρεάν ατομικές συναντήσεις με επαγγελματίες λογοθεραπευτές, κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 2103848362.

Επίσης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας, ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης του κοινού ανά την Ελλάδα: Αττική, Ξυλόκαστρο, Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Καλαμάτα, Λάρισα, Ιωάννινα, Καρπενήσι, Αγρίνιο, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Σιδηρόκαστρο Σερρών, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Χανιά Κρήτης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα εδώ: http://ow.ly/wEm9Q

Η τέχνη της διερεύνησης και αποκατάστασης της παραβατικής συμπεριφοράς: η συμβολή της Δικαστικής Ψυχολογίας
Το Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 14) διοργανώνει το Σάββατο, 10/05/2014, Ημερίδα με θέμα: «Η τέχνη της διερεύνησης και αποκατάστασης της παραβατικής συμπεριφοράς: η συμβολή της Δικαστικής Ψυχολογίας».

Ο ρόλος της συνεργασίας γονέα και ειδικού στη θεραπευτική διαδικασία ατόμων με αυτισμό
Η ομάδα Anti - P.O.P. και το Κοινωνικό Σωματείο Συνεργασίας, αλληλεγγύης και τεχνών "Το Γρανάζι" εγκαινιάζουν μία σειρά εκδηλώσεων - ομιλιών με θέματα ειδικής αγωγής. Το Σάββατο 10/05/2014, στο χώρο του Γραναζιού, στην Βικέλα 35 στο Ηράκλειο Κρήτης και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα "Ο ρόλος της συνεργασίας γονέα και ειδικού στη θεραπευτική διαδικασία ατόμων με αυτισμό". Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών πάνω στο θέμα. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή
Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί από την Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.) στις 10-11/05/2014 στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Σχολείου του Α.Π.Θ.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.