Έρευνα για τον ρόλο του διαδικτύου σε παιδιά με αναπηρία ηλικίας 13-18 ετών

Εικόνα NOESI.gr

Ονομάζομαι Παναγιώτα Νεοκοσμίδου, και στο πλαίσιο της εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής μου στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Παν/μίου Αιγαίου, θα επιχειρηθεί μια πολυμεθοδική έρευνα διαδικτυακή και παραδοσιακή (ποσοτική και ποιοτική) με θέμα: "Ο Ρόλος του Διαδικτύου στην Άρση του Κοινωνικού Αποκλεισμού σε Παιδιά με Αναπηρία ηλικίας 13-18 ετών. Με εμπειρική διαδικτυακή έρευνα- Περιορισμοί και προοπτικές"

Ο χρόνος απασχόλησης θα είναι η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου ο οποίος δεν ξεπερνά τα είκοσι λεπτά και συνεντεύξεις σε εστιασμένες ομάδες (focus group) που δεν θα ξεπερνούν την μια ώρα.

Στη παρούσα φάση της έρευνας η οποία είναι πιλοτική, είναι σημαντική η διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής αλλά και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) σχετικά με το ρόλο του διαδικτύου σε βασικούς τομείς της ζωής των παιδιών με αναπηρία ηλικίας 13-18 ετών. Οι απαντήσεις είναι σημαντικές, καθώς αυτές θα συμβάλλουν στην βελτίωση ή και τροποποίηση του ερωτηματολόγιου. 

Παρακαλούμε δείτε σε αυτή τη σελίδα το ερωτηματολόγιο της έρευνας.

Τα στοιχεία της ερευνητικής ομάδας και του εποπτεύοντος Καθηγητή στο Παν/μιο Αιγαίου είναι στη διάθεση του NOESI.gr.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.