Πώς ένα χαρτόκουτο σώζει τις ζωές βρεφών στη Φινλανδία

Εικόνα GlobedNews

75 χρόνια τώρα, οι μέλλουσες μαμάδες στη Φινλανδία παίρνουν από το κράτος ένα κουτί. Είναι ένα αρχικό σετ από ρούχα, σεντόνια και παιχνίδια που μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως κρεβάτι. Και ορισμένοι λένε πως έχει βοηθήσει τη Φινλανδία να επιτύχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας στον κόσμο. Το κουτί αυτό αποτελεί παράδοση από τη δεκαετία του 1930 και έχει σχεδιαστεί για να δώσει σε όλα τα παιδιά στη Φινλανδία, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, μία ίση ευκαιρία στο ξεκίνημα της ζωής τους.

Πώς ένα χαρτόκουτο σώζει τις ζωές βρεφών στη Φινλανδία Το κουτί χρησιμεύει και ως κρεβάτι.

Πώς ένα χαρτόκουτο σώζει τις ζωές βρεφών στη Φινλανδία Δείτε τι περιλαμβάνει το κουτί με τα δώρα.

  • Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ στα αγγλικά από το bbc.co.uk

Σχόλια

Όλες οι μέλλουσες μητέρες παίρνουν το κουτί: 95% για ακρίβεια!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αρχικά, λέει το άρθρο του BBC, ότι μόνο οι μητέρες με χαμηλό εισόδημα έπαιρναν το κουτί. Το 1949 ο νόμος συμπεριέλαβε όλες ανεξαιρέτως τις μέλλουσες μητέρες, αρκεί... να επισκεφτούν γιατρό - μαιευτήρα πριν τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης τους. Σκοπός του μέτρου είναι να βοηθήσει τις μέλλουσες μητέρες να αναπτύξουν από νωρίς το αίσθημα φροντίδας του βρέφους και βεβαίως να τις φέρει σε επαφή με κάποιον ιατρό.

Σήμερα, οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να επιλέξουν να πάρουν το κουτί και τα δώρα του ή 140€ ως επίδομα. Το 95% επιλέγουν το κουτί., καθώς έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.

Δείτε και τα στατιστικά στην πτώση της βρεφικής θνησιμότητας στη Φινλανδία (ανά 1.000 γεννήσεις)

like1

"Είμαι κι εγώ παιδί του χαρτόκουτου"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

...μας γράφει μία φίλη! 

Στο Facebook: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151638603294161&set=a.11286657...

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.