Λίστα 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων (Υπουργική Απόφαση)

Εικόνα NOESI.gr

Οδηγίες για οικογένειες που πήραν γνωμάτευση μετά και την 31.10.2013 Υπουργική απόφαση και το ΦΕΚ στις 18.11.2013 για γνωματεύσεις από τα ΚΕ.Π.Α. με χρονική επανεξέταση (5ετή) κι όχι επ’ αόριστον. Διευκρινήσεις για τις ενέργειες που θα κάνουν οι οικογένειες που έχουν λάβει περιοσμένου χρόνου γνωμάτευση ώστε να μετατραπούν σε επ’ αόριστον. Δείτε τα συνημμένα αρχεία (παρακάτω).

Ψάχνετε πλαίσιο ή φορέα; Τους καταγράφουμε, σας τους παρουσιάζουμε πανελλαδικά!

Μάθετε περισσότερα για τον χάρτη υπηρεσιών εδώ www.noesi.gr/map.

 

ΝΕΟ! Καταγράφηκε η 1η περίπτωση στο NOESI.gr παιδιού με διάγνωση ΔΑΔ, 6 ετών, που έλαβε γνωμάτευση ποσοστού αναπηρίας έφ' όρου ζωής. Δείτε την ανάρτηση εδώ.

Αυτισμός, ένα παιδί γεννιέται με αυτισμό;

Εικόνα Konstantina Kapalou

Έχω ένα παιδάκι 2,5 ετών... και ρωτώ ένα παιδί γενιέται με αυτισμο; Ή είναι ψυχολογικό; Μπορεί να ξεπεραστεί αυτό κάποια στιγμή; Κάνω τα πάντα και είμαι πολύ λυπημένη..

Μαθησιακές Δυσκολίες: Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Εικόνα NOESI.gr
Ομιλία για γονείς
Κυρ, 10/11/2013 - 11:30

Σας προσκαλούμε στην ομιλία με θέμα “Μαθησιακές Δυσκολίες: Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;” την Κυριακή 10/11/2013 και ώρα 11:30 - 13:30. Οι γονείς θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες καθημερινά στο σχολείο τους. Επίσης, θα συμμετέχετε σε βιωματικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τα συναισθήματα που βιώνουν μέσα στην τάξη.

EIO Grand Prix 2013

Εικόνα NOESI.gr
Διοργανωτές: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - HELLENIC RIDING CLUB
Σάβ, 02/11/2013 - 10:00

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στον καθιερωμένο ετήσιο αγώνα υπερπήδησης εμποδίων. Στη λαμπρή αυτή διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών θα συμμετάσχουν οι καλύτεροι ιππείς και ίπποι στην Ελλάδα, οι οποίοι θα διεκδικήσουν έπαθλα συνολικού ύψους 12.000€! Εκτός από τα αγωνίσματα υπερπήδησης εμποδίων, η διοργάνωση περιλαμβάνει καθημερινά και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Στο χώρο των αγώνων επίσης θα λειτουργούν όλη την ημέρα εστιατόριο και μπαρ, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω wi-fi.

Το Σάββατο 11.30 με 12.30 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνισμα των αθλητών της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ιππασίας!!!

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δραστηριότητα για παιδιά: "Ανάγνωση και... έμπνευση"

Εικόνα Χριστίνα
Ψυχοπαιδαγωγική δραστηριότητα για παιδιά
Σάβ, 09/11/2013 - 11:30

Ελάτε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Ψυχικού στις 11.30 το πρωί να διαβάσουμε μια όμορφη ιστορία.  ...Σκέψεις, συναισθήματα, χρώματα, εικόνες ίσως και κάτι ακόμα μπορούν να μας μεταμορφώσουν σε καλλιτέχνες! Θα διαβάσουμε μια ιστορία. Οι μικροί μας φίλοι θα εμπνευστούν και θα φιλοτεχνήσουν τα δικά τους έργα τέχνης. Θα χρησιμοποιήσουμε μπογιές, φύλλα, κουμπιά, υφάσματα και άλλα πολλά για να δημιουργήσουμε μοναδικά καλλιτεχνήματα!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κεφάλαιο 1ο: Ξεκινήσαμε με σκοπό την ενημέρωση

Εικόνα NOESI.gr

Το 2004, ο ιστότοπος www.noesi.gr ξεκίνησε με έναν σκοπό, να καταγράψει επιστημονικές πληροφορίες με επίκεντρο τη νοητική υστέρηση. Τότε, οι περισσότεροι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου με δυσκολία έβρισκαν σχετικές πληροφορίες και συνήθως χρειάζονταν να ανατρέξουν σε ιστοσελίδες που δεν παρείχαν κείμενα σε ελληνική γλώσσα.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από τον Σύλλογο "Νοσηλεία"

Εικόνα NOESI.gr
Πέμ, 28/11/2013 - 09:30
Το φετινό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας θα γίνει στις 28 & 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα του σταθμού ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα. 
 
Μπορείτε να βοηθήσετε με διάφορους τρόπους, όπως:
  1. Με προσφορά ειδών που εμπορεύεστε, παράγετε ή δε χρησιμοποιείτε
  2. Με προώθηση της εν λόγω εκδήλωσης σε γνωστούς και φίλους σας
  3. Με εθελοντική παρουσία στην προετοιμασία και στις ημέρες του παζαριού
  4. Να προωθήσετε την επαφή με γνωστούς σας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν (π.χ. εταιρίες, καταστήματα, συλλόγους, εργαζόμενους σε ΜΜΕ κτλ.)

Ζητείται ειδική παιδαγωγός για παράλληλη στήριξη σε παιδάκι 3,5 ετών

Εικόνα NOESI.gr

Ζητείται ειδική παιδαγωγός για παράλληλη στήριξη σε παιδάκι 3,5 ετών με κινητικά προβλήματα (σπαστική διπληγία) προκειμένου να το συνοδεύει στο παιδικό σταθμό. Ωρες από 9.30 - 13.30, περιοχή : *.

④ Αξιοποιούμε επιταχυντές γνώσης, ενημέρωσης, επικοινωνίας, συλλογικής δράσης

Εικόνα NOESI.gr

Χρησιμοποιούμε μία ευρεία δέσμη εργαλείων για να φτάσουμε στα μέλη μας και να αξιοποιήσουμε την κοινότητα των μελών με γνόμωνα τους σκοπούς του NOESI.gr.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.