Δελτία Μετακίνησης ΑμεΑ 2014

Εικόνα NOESI.gr

Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας τής 11ης Μαρτίου 2014 Αριθ. Δ29/Φ.11/Γ.Π.οικ. 7837/302), σχετικά με τη χορήγηση δελτίου μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρία για το έτος 2014.

Έκκληση βοήθειας... από Ελένη Ζερβού "Αυτισμός μετά τα 3,5 έτη;"

Εικόνα Ελένη Ζερβού

Γεια σε όλους σας. Σας παρακαλώ δείτε το βιολόγιό μου "Αυτισμός μετά τα 3,5 έτη;" αν έχετε χρόνο να θυμηθείτε την περίπτωσή μας... κάνω έκκληση για βοήθεια αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει.. το παιδί κάνει λόγο έργο και ψυχοθεραπεία και δοκίμασε ομοιοπαθητικά σχεδόν 2 μήνες (καμία βελτίωση αντίθετα χειροτέρεψε) η εικόνα του είναι...

Έχει ένταση και ενέργεια, χτυπάει πράγματα και πετάει, βάζει στο στόμα διάφορα, παίζει μόνο με το τρεχούμενο νερό της βρύσης (καθόλου με παιχνίδια). Λόγος εξακολουθεί να μην υπάρχει (μόνο μπαμπά μαμά και φωνήματα..). Ευτυχώς εξακολουθεί να παίζει νορμάλ στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους.. Μέσα στο σπίτι η κατάσταση δεν παλεύεται μόνο με το νερό αλλά γίνεται μούσκεμα και βρέχει και γύρω...

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που σας βοήθησε με ανάλογες συμπεριφορές με αποτέλεσμα;;;;;;

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Αυτισμό από το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας

Εικόνα NOESI.gr
Τρί, 01/04/2014 - 08:30

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων με Αυτισμό Μεσσηνίας και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού διοργανώνουν σχετική ενημερωτική εκδήλωση, την Τρίτη 1 Απριλίου 2010, ώρες 08.30 - 14.00 & 18.00-21.00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας πάνω στο θέμα του Αυτισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

2 Απριλίου: Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στον Πλανήτη της Φανής

Εικόνα Ο πλανήτης της Φανής
Γνωριμία και ενημέρωση για όλους από τον Πλανήτη
Σάβ, 29/03/2014 - 13:45

Ο πλανήτης μας, ανοίγει Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου 2014 για τις οικογένειες με παιδιά με αυτισμό και αναπτυξιακές διαταραχές.

Ελάτε να παίξουμε μαζί με εσάς και τα παιδιά, να συζητήσουμε τρόπους διαχείρισης συμπεριφορών στο σπίτι και στο σχολείο, να σας δείξουμε τρόπους και ευκαιρίες επικοινωνίας επί το έργον!

Η εμφάνιση αυτισμού κορυφώνεται!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

1 ανά 68 παιδιά στην Αμερική έχει αυτισμό. Τα νέα δεδομένα που δημοσίευσε στις 27/04/2014 το Κέντρο Ελέγχου Διαταραχών στην Ουάσιγκτον (Center for Disease Control - CDC) ανεβάζουν τον αριθμό των ατόμων που ζουν με κάποια διαταραχή του αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα σε 1 ανά 42 αγόρια και 1 ανά 189 κορίτσια.

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr παρουσίασε το Κέντρο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ πρώτη φορά το 2014. Το NOESI.gr επισκέφτηκε το Κέντρο στις 14/03/2014.

Σεμινάριο ΑΒΑ

Εικόνα ΕΝΑΥΣΜΑ
Σάβ, 03/05/2014 - 18:45

Η προσέγγιση της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και της Λεκτικής Συμπεριφοράς (Verbal Behavior) την εκπαίδευση ατόμων με ΔΑΦ: 3-4 & 10/05/2014 στο ΕΝΑΥΣΜΑ.

Έρευνα: Ο αυτισμός ξεκινά από τη μήτρα της μητέρας (!)

Εικόνα NOESI.gr

Νέα στοιχεία που ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο αυτισμός του παιδιού έχει βιολογική βάση, και μάλιστα ξεκινά από την μήτρα της εγκύου μητέρας του, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες. Οι ερευνητές εντόπισαν αλλαγές στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο των εμβρύων, οι οποίες μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση της διαταραχής του αυτισμού μετά τη γέννα.

Ώρες - ώρες με πιάνει ένα παράπονο...

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου

Είναι 21.14μμ... τα παιδιά κοιμήθηκαν και κάθομαι με τις σκέψεις μου για την μέρα που μας πέρασε... κάτι τέτοιες ώρες είναι που με πιάνει το παράπονο και λέω "γιατί εγώ οφείλω να είμαι δίπλα σε αυτούς που το ζητάνε κι εγώ τις περισσότερες φορές να είμαι μόνη μου?"... Μετά σκέφτομαι "καλύτερα ρε Κατερινιώ να μην έχεις και υποχρέωση"... Προσπαθώ να κάνω κάθε μέρα κάτι για το όποιο στο τέλος της ημέρας θα είμαι περήφανη ...και μετά σκέφτομαι "γιατί να μη είμαι περήφανη? Έχω 3 άντρες (άντε μαζί με τον σκύλο 4) και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα καταφέρνω μια χαρά"... οπότε well done Kathrin... καληνύχτα φίλοι μου... 

Πότε ακριβώς ξυπνάμε και σταματάμε να μοιρολογάμε?

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου

Αναρωτιέμαι μερικές φορές...

Οδυσσέας Ελύτης
1911 - 1996

Είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά, πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν Ν' αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις. Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.