3 Δεκεμβρίου: Με νόηση

Εικόνα ligeri
3η Δεκέμβρη, ειδικά αφιερωμένη, κάτι σαν ονομαστική εορτή των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Κάθε χρόνο, πανηγυρικές εκδηλώσεις, διαγγέλματα, αφιερώματα στα Ηρωικά Ειδικά Άτομα, παρουσιάσεις life style, εξαγγελίες, σχεδιασμοί του μέλλοντός μας και σε συσκευασία δώρου με φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κάποιες φοροεκπτώσεις, δωρεάν εισιτήρια, κάποιο χαρτζιλικάκι, διάφορα μικροδωράκια, έτσι για το καλό, χρονιάρες μέρες έρχονται... ΟΧΙ, κύριοι διαχειριστές της εξουσίας και εξουσιαστές της τύχης των ΑμεΑ της Ελλάδας και των οικογενειών τους. Εμείς διεκδικούμε την ασφαλή και δια βίου αξιοπρεπή προσβασιμότητα στην Ελληνική κοινωνία. Μπορείτε να μας την εγγυηθείτε; Εάν ναι, γιατί δεν το κάνετε; Εάν όχι, μη μας διαπομπεύετε μέσα από γιορτές και πανηγύρια. Έχουμε αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και πλήρη γνώση των αναγκών και των προτεραιοτήτων της ζωής των παιδιών μας. Με νομοσχέδια επί νομοσχεδίων που δεν υλοποιούνται και δεν εφαρμόζονται ισότιμα σε όλα τα ΑμεΑ, δεν εφαρμόζεται κοινωνική πολιτική. Δεν εφαρμόζεται το Ελληνικό Σύνταγμα... Όλες αυτές οι φιέστες για την 3η Δεκέμβρη εξυπηρετούν μόνο την επικοινωνιακή πολιτική σας. Εμάς η επόμενη μέρα θα μας βρει αγκαλιά με το ανάπηρο παιδί μας, την ανασφάλεια μας, την αγωνία μας, την πίστη μας και την ελπίδα... Λυγερή Βασιλείου

Σχόλια

Χρόνια πολλά

Εικόνα Soula
Χρονια πολλα λοιπον σε οσους ειναι στην εξουσια γιατι αυτοι ειναι οι πραγματικα αναπηροι. Στην ψυχη. Με πολλή αγαπη τους αφιερωνω το τραγουδι των going through "Καλημερα Ελλαδα".
like11

Καλημέρα Ελλάδα

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
...σου μιλάνε τα παιδιά σου, άκουσε για μια φορά μόνο και απάντησε ουσιαστικά όχι με λόγια. Και προς Θεού, μην παίζεις με τα ιδιαίτερα παιδιά σου, πολλά μπορούν να γίνουν και καλά. Δεν έχουν χαλάσει όλοι οι άνθρωποι, γι αυτούς τους λίγους αξίζει να γίνουν έργα. Κα Λυγερή μου, αυτή η επόμενη μέρα είναι που μας φοβίζει όλους εμάς. Πόσο μάλλον όταν ζούμε σε μια αδιάφορη κοινωνία σαν την ελληνική. Ας ελπίσουμε στο καλύτερο και στην αλλαγή των πραγμάτων. Μαίρη Βελλή
like11

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.