Αγαπητοί γονείς

Εικόνα Nonota21
Κάναμε χθες αίτηση στο ΚΔΑΥ για να περάσει η κόρη μας από αξιολόγηση. Είναι στα πλαίσια της ΔΑΔ, για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε παραπάνω στο "βιολόγιο". Μας είπαν ότι δεν ξέρουν αν θα προλάβουν να την περάσουν και μέσα στο καλοκαίρι ακόμα! Είναι ήδη 6,5 ετών και χρειάζεται να ξέρουμε ως την άνοιξη τί θα κάνουμε. Όσο για την παράλληλη στήριξη, είπε η προισταμένη ότι ένα παιδί πρέπει να μιλάει κανονικά, να μπορεί να αφηγείται, κτλ. για να μπορεί να λάβει παράλληλη στήριξη. Μα τότε θα πήγαινε κανονικά στο σχολείο, λέω εγώ τώρα! Αλήθεια τις πάνες τις έχει κόψει; Αυτό μας ρώτησε και είπε ότι το ειδικό σχολείο είναι κατάλληλο, αλλά παραδέχτηκε και η ίδια ότι στο ειδικό τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολλά διαφορετικά προβλήματα και είναι και σε διαφορετικά επιπεδα μεταξύ τους. Υπέρχει, λέει, ένα για αυτιστικά , έτσι μας το είπε, στο Αιγάλεω, αλλά δεν παίρνουν παιδιά λόγω έλλειψης χώρου και εκπαιδευτικών.Το συμπέρασμα ποιο είναι; Δεν υπάρχει κατάλληλο σχολείο για εκείνη, δηλαδή να μην πάει πουθενά. Όλα αυτά τα περιμέναμε, απλά τα περιγράφω για να επιβεβαιώσω τον κανόνα. Μια ερώτηση, αν δεν είναι έτοιμη η γνωμάτευση από το ΚΔΑΥ μπορεί να γραφτεί σε ειδικό σχολείο; Και ακόμα, γνωρίζει κανείς για την Παμμακάριστο στη Νέα Μάκρη; ΑΝ πραγματικά κάνουν σωστή δουλειά; Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να μπει ένα παιδί εκεί, αλλά θα ήθελα πληροφορίες για το συγκεκριμένο σχολείο. Ευχαριστώ.

Σχόλια

Αν δεν προλάβει να περάσει

Εικόνα Κική Ξ.
Αν δεν προλάβει να περάσει από αξιολόγηση των ΚΔΑΥ -νυν ΚΕΔΔΥ-υπάρχει και η εναλλακτική των Ιατροπαιδαγωγικών κέντρων. (αν θέλετε κατάσταση με τις διευθύνσεις τους, μπορείτε να τη βρείτε στο διαδίκτυο). Η γνωμάτευσή τους είναι ισοδύναμη με αυτή των ΚΔΑΥ. Η Παμμακάριστος είναι ένα αρκετά καλό σχολείο, με αρκετή κινητικότητα επί παντών των θεμάτων που αφορούν στην Ειδ. Αγωγή από το Σύλλογο γονέων του σχολείου.
like1

Προς Νonota

Εικόνα -Aναστασία
Καλημερα!Καταρχην,το παιδι μπορει να παει με μια απλη εγγραφη σε οποιο σχολειο της περιοχης σου θελεις.ουτε ειδικο,ουτε ενταξη κτλ.εχεις το δικαιωμα.το θεμα ομως ειναι οτι θελεις εκπαιδευση για το παιδι,οχι φυλαξη...οπως ολοι μας.κανενας δεν το εχει για "παρκαρισμα".οποτε περναμε στις επιλογες.τμημα ενταξης,παραλληλη στηριξη,ειδικο σχολειο.για ολα αυτα χρειαζεσαι γνωματευση απο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΔΔΥ η ιατροπαιδαγωγικο νοσοκομειου.μην χανεις χρονο.πηγαινε κ σε αλλο κεδδυ,με μικροτερη λιστα αναμονης κ σε καποιο νοσοκομειο να παρεις το χαρτι απο ιατροπαιδαγωγικο τμημα.μεσα εδω υπαρχει λιστα με τους φορεις που δινουν γνωματευση.Για το τμημα ενταξης χρειαζεσαι τη γνωματευση κ εγγραφη σε σχολειο με τμημα ενταξης.η αυτοεξυπηρετηση δεν ειναι προβλημα.βαση νομου(Γ6/252/15.03.01)(ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ANGELA)το ειδικο βοηθητικο προσωπικο αναλαμβανει την αυτοεξυπηρετηση κ ο ειδικος δασκαλος κανει την εκπαιδευση της(toilet training).αν δεν υπαρχει βοηθητικο προσωπικο, τοτε ειναι υποχρεωμενος ο δασκαλος ειδικης αγωγης να το αναλαβει εξ ολοκληρου μεχρι να ερθει ΕΒΠ.για την παραλληλη στηριξη πρεπει να εχεις την γνωματευση κ μεσω τησ πρωτοβαθμιας της περιοχης σου να κανεις τη διαδικασια με το υπουργειο.δλδ θα πρεπει στην γνωματευση να σου γραφουν στις προτασεις τους,παραλληλη στηριξη.αυτα πρεπει να ξεκινησεις απο το μαιο για να τα στειλεις νωρις,αν θες να υπαρξει πιθανοτητα απο σεπτεμβρη να ξεκινησει το παιδι.κ εμεις αντιμετωπιζουμε τα ιδια προβληματα..δε μιλαμε,φοραμε πανα,αλλα αυτο δεν μας εμποδισε στο να κανουμε τη διαδικασια για παραλληλη στηριξη.αλλο το αν ακομα περιμενουμε..1ο αιτημα:παραλληλη στηριξη με γνωματευση απο ιατροπαιδαγωγικο,περιμενουμε δασκαλο ειδικης αγωγης για τη φοιτηση σε κανονικο νηπιαγωγειο που ειχε εγγραφει το παιδι απο σεπτεμβρη.2ο αιτημα:ειδικο νηπιαγωγειο με γνωματευση απο κεδδυ.φαινεται στα χαρτια οτι λειτουργει στην περιοχη μας αλλα δεν υπαρχει δασκαλος.να φερουν δασκαλο ειδικης αγωγης.3ο αιτημα:τμημα ενταξης με απαραιτητη προυποθεση το ΕΒΠ.υπαρχει το τμημα αλλα χωρις το ΕΒΠ.περιμενουμε να στειλουν.ολο αυτο το διαστημα το παιδι θα μπορουσε να πηγαινει πχ στο τμημα ενταξης αλλα μετα απο μια συναντηση εκει δεν ειδα μεγαλη προθυμια οποτε ειπαμε να περιμενουμε.συνεχιζουμε το προγραμμα μας στο σπιτι κ τις θεραπειες μας κ ελπιζουμε κ αναζητουμε το καλυτερο εκπαιδευτικο πλαισιο για το παιδι.που στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ενα εξατομικευμενο προγραμμα εκπαιδευσης με δασκαλο ειδικης αγωγης.προσπαθησε για το καλυτερο..για την παμμακαριστο δε γνωριζω,ειμαι επαρχια,ελπιζω να σε βοηθησα.για ο,τι θες επικοινωνησε κ μπορουμε να τα πουμε κ απο το τηλ καλυτερα.ειμαι στη διαθεση σου.καλη συνεχεια!
like1

Προς Αναστασία.....

Εικόνα Anonymous
Διαβαζωντας Αναστασια μου το σχολιο σου παραπανω διαπιστωσα οτι δεν ειχα ιδεα για το ειδικο βοηθητικο προσωπικο. Ο γιος μου του χρονου ειναι για πρωτη δημοτικου βεβαια δεν μιλαει ακομα αλλα εχει καθαρισει. Σκεφτομαι για παραλληλη αλλα σκεφτομαι και το τμημα ενταξης ουτε λογος φυσικα για ειδικο. Την πεμπτη εχουμε ραντεβου στα κεδδυ για επιτροπη και θα ηθελα να μου πεις αν δικαιουται το παιδι ΕΒΠ στο δημοτικο και αν ειναι αποκλειστικα για το παιδι που το ζητα.
like1

Παμμακάριστος

Εικόνα Paletacat
Εχω ακούσει καλά σχόλια. Απ΄ότι θυμάμαι κλείνουν ραντεβού κάθε Ιανουάριο για τον επόμενο χρόνο. Αν πιστεύεις ότι το παιδί πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο εγώ θα σου πρότεινα να το δείς. Πάρε ένα τηλέφωνο και κλείσε ραντεβού για να έχεις μια πρώτη άποψη.
like1

Νonota θα σου πρότεινα

Εικόνα annag
Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια κρούση στο νηπιαγωγείο ή δημοτικό του Αιγάλεω. Δεν ξέρω αν έχουν καλυφθεί οι θέσεις, αλλά το συγκεκριμένο σχολείο είναι μόνο για παιδιά με ΔΑΔ και έχουν πρόγραμμα λογοθεραπείας και εργοθεραπείας. Το τηλ. είναι 210-5621237. Υπεύθυνη είναι η κα Πατσουλέα (η διεύθυνση Οριζομύλων και Ιασίου) κοντά στο SPRIDER. Φιλικά
like1

Ετοιμο για το σχολείο

Εικόνα μαμά
Διαβάζοντας για το σχολείο αναρρωτιέμαι ποιά προσόντα είναι απαραίτητα για να φοιτήσει ένα παιδί σε γενικό σχολείο; Δηλαδή ένα παιδί με παράλληλη στήριξη και χωρίς ή λίγη ομιλία θα οφεληθεί από το σχολείο και υπάρχει περίπτωση να μπορέσει στοιχειωδώς να παρακολουθεί τί γίνεται στο σχολείο; Πώς θα περνάει την μέρα του μέσα στην τάξη με τόση ύλη που καλύπτουν; Τί ακριβώς μπορεί να διδάξει ο ειδικός της παράλληλης στήριξης σε ένα παιδί; Θα του κάνει ιδαίτερο μάθημα όλο το χρόνο; Ποιά είναι τα καθηκοντά του και μετά όταν ένα παιδί απασχολείται μόνο του πως θα ελέγχει κάποιος εάν απλώς δεν το κλείνουν σε ένα δωμάτιο, ιδαίτερα όταν δεν είναι σε θέση να πει στους γονείς του τι κάνει στο σχολείο. Κάθε φορά που λείπει ο ειδικός δάσκαλος τι θα γίνεται; Θα παρακαλούσα πολύ γονείς που έχουν εμπειρία ή δασκάλους να μας ενημερώσουν ποιες είναι οι ελάχιστες ικανότητες που πιστεύουν ότι πρέπει να έχει ένα παιδί για να φοιτήσει σε γενικό σχολείο. Πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αποφασίσει σωστά για το παιδί του.
like0

Προς ανώνυμο, για την παράλληλη στήριξη

Εικόνα -Aναστασία
Καλησπερα!Αν θες τη γνωμη μου κοιτα την παραλληλη στηριξη.το ΕΒΠ το προσλαμβανουν στα ΤΕ κ εξυπηρετει τις αναγκες των παιδιων του τμηματος(3 το λιγοτερο παιδια)βαση του νεου νομου ειδικης αγωγης 3699/2008, αρθρο 7, παραγραφος 2 : " Μαθητές που δεν αυτοεξυπηρετούνται φοιτούν ή σε αυτοτελείς ΣΜΕΑΕ ή σε σχολεία της γενικής εκπαίδευ− σης ή σε ΤΕ με την ανάλογη στήριξη και την παρουσία Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), ανάλογα με το είδος της αναπηρίας τους και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που απορρέουν από αυτή." Δηλαδή διαλεγεις,η παραλληλη ή τμημα ενταξης με ΕΒΠ. Στο ραντεβού με το κεδδυ εξεφρασε κ την επιθυμια σου για το τι πιστεύεις οτι ειναι πιο χρησιμο..αυτοι θα αξιολογησουν κ λογικα θα σου κανουν 2 προτασεις βαση των δεδομενων της περιοχής σου.οποτε καλο θα ηταν πρωτη προταση η παραλληλη στήριξή που μπορει να υλοποιηθει σε οποιοδηποτε σχολειο (αρκει να μη λειτουργει στο ιδιο σχολειο ΤΕ γιατι τοτε δυσκολα την υπογραφουν στο ΥΠΕΠΘ) κ 2η ΤΕ (με η χωρις εβπ απο τη στιγμη που το παιδι εχει καθαρισει δεν ειναι αναγκαιο)σιγουρα παντως ενα ατομο βοηθητικο με το δασκαλο ειδικης αγωγης θα διευκολυνε,αναλογα κ με το ποσα παιδια θα εχει το ΤΕ.Επιμενω παντως για παραλληλη στηριξη κ με την ελπιδα οτι θα στειλουν κ "αξιολογο" δασκαλο ΕΑ. Για ο,τι αλλο στη διαθεση σας!
like1

Αναστασια ευχαριστω....

Εικόνα ανώνυμο
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου εδωσες αλλα θα ηθελα να μαθω και κατι παραπανω σχετικα με το θεμα του ΕΒΠ-ΤΕ πχ η διαδικασια για να ζητησω ΕΒΠ ειναι οπως και για την παραλληλη στηριξη;ειναι αποκλειστικα υπευθηνο το EBΠ μονο για το θεμα τουαλετα;ποσες ωρες βρισκονται στο σχολειο ;κλπ. Υπαρχει ΤΕ στο σχολειο του παιδιου και αυτο το κανει δυσκολοτερο το πραγμα δηλ να εγκριθει η προταση για την παραλληλη.Τα παιδια του δημοτικου που παρακολουθουν ΤΕ μπαινουν και στη κανονικη ταξη με τον δασκαλο της ειδικης;δεν τα γνωριζω πολυ καλα ολα αυτα και ρωταω να μαθω για να παρω την σωστη αποφαση η μαλον αυτη που ειναι η καλυτερη για το παιδι. αα!και τ'ονομα μου ειναι Κατια.
like0

Κάντε αίτηση στο Ιατροπαιδαγωγικό

Εικόνα ανώνυμο
ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΑ ΚΔΑΥ ΕΧΟΥΝ 1-2ΕΤΗ ΑΝΑΜΟΝΗ.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.