Αγωνία για ματάκια βρέφους

Εικόνα Φάντια Αποστόλου

Γλυκές μου μανούλες αν τυχόν κάποια από εσάς ξέρει για  κάτι παρόμοιο παρακαλώ ας μου απαντήσει. Νιώθω μεγάλη αγωνία. Το αγοράκι μου είναι 2 μηνών. Δεν μου ανέφεραν κάτι στο μαιευτήριο ούτε η παιδίατρός του 15 ημερών στην πρώτη του εξέταση. Εγώ το παρατήρησα ενώ όλοι οι άλλοι με έλεγαν υπερβολική και πως είναι βρέφος κι είναι κάτι που δε σημαίνει κάτι, θα φτιάξει. Το πρόβλημα είναι στα ματάκια του.

Για να αντιληφθείτε πώς είναι σκεφτείτε την υποτροπία στον στραβισμό, δηλαδή το ματάκι κοιτάζει προς τα κάτω αλλά να συμβαίνει το ίδιο και στα δύο μάτια.

Για να το εξηγήσω, η ίριδα των ματιών είναι σε χαμηλότερη θέση από το φυσιολογικό με συνέπεια το λευκό του ματιού να φαίνεται κάτω από το άνω βλέφαρο κι η κόρη σαν να εφάπτεται στο κάτω βλέφαρο. Τα ματάκια του τα κινεί συγχρόνως προς την ίδια κατεύθυνση, δεν είναι στραβισμός. Μέχρι πριν λίγες μέρες θέλαμε να πιστεύουμε ότι είναι ανώριμοι οι μύες και με τον καιρό θα διορθωθεί. Μια εισαγωγή τριήμερη στο νοσοκομείο όταν ήταν 40 ημερών για ένα βράχνιασμα στη φωνούλα του που ποτέ δε βρέθηκε η αιτία ήταν η αιτία να ρωτήσουμε για τα ματάκια.

Η παιδίατρος μας είπε ότι το οπτικό σύστημα συνδέεται με τον εγκέφαλο κι υπάρχει μια υποψία πολύ κακή για αυξημένη αρτηριακή πίεση στον εγκέφαλο, αν και δεν βλέπει το χαρακτηριστικό εξόγκωμα στο κεφαλάκι του και μάλλον δε συμβαίνει αυτό. Η παιδίατρός του χθες που πήγαμε για εμβόλιο είπε πως δεν έχει δει τέτοια περίπτωση, θα ρωτήσει γνωστό της οφθαλμίατρο κι ίσως χρειαστεί υπέρηχο εγκεφάλου.

Από τότε περιμένοντας να μας πει δε με χωράει ο τόπος. Διαβάζω για διάφορα σύνδρομα και τρελαίνομαι. Αν τυχόν ξέρετε για κάτι παρόμοιο ή είναι παιδοφθαλμίατρος στην παρέα μας ας απαντήσει.

Να είστε καλά!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.