Αγοράκι 3,5 ετών με ΔΑΔ

Εικόνα Chrys

Καλησπέρα σας, χαίρομαι που μπόρεσα να βρω αυτή την πολύτιμη σελίδα, που από το λίγο που έχω ψάξει, κατάλαβα πως έχει πολλές πληροφορίες και υλικό που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερα πράγματα για τον μικρό μας γιο, που έχει ΔΑΔ / στοιχεία φάσματος.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: 

Πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι, ως γονέας με παιδί με ΔΑΔ, δικαιούμαι κάποια σχετική άδεια στον ιδιωτικό τομέα. Πριν από μερικούς μήνες άλλαξα εργασία και στην ερώτησή μου αν όντως δικαιούμαι κάτι τέτοιο, μου απάντησαν ότι θα πρέπει να προσκομίσω απόφαση από το ΚΕΠΑ.

Να ενημερώσω ότι, ο γιος μας κάνει εργοθεραπείες από 22 μηνών και από πέρσυ τον Απρίλιο και λογοθεραπείες. Η εξέλιξή του είναι πάρα πολύ καλή! Καθώς ο μικρός του χρόνου θα πάει στο προνήπιο, κάναμε αίτηση στο ΚΕΣΥ και πριν δυο μέρες περάσαμε την πρώτη αξιολόγηση (οι γονείς). Μετά το Πάσχα θα περάσει κι ο μικρός από αξιολόγηση.

Όλες αυτές τις διαδικασίες τις μάθαμε τελευταία και το "ΚΕΠΑ" είναι κάτι εντελώς νέο για εμάς. Κι επειδή λόγω Πάσχα το Κέντρο, όπου ο μικρός μας κάνει τις θεραπείες του, έχει κλείσει, θα ήθελα να με κατατοπίσει κάποιος σχετικά με το ΚΕΠΑ. 

Είδα ότι μπορώ να κάνω ηλεκτρονικά αίτηση αξιολόγησης στο ΚΕΠΑ. Ένα παιδί 3,5 ετών (θα γίνει τέλη Μαΐου) μπορεί / χρειάζεται να πάρει βεβαίωση για ΔΑΔ από το ΚΕΠΑ, όταν ετήσια (2 φορές ως τώρα) έχει περάσει από αξιολόγηση από κρατικό φορέα και έχει πάρει εγκρίσεις για τις εργοθεραπείες και τις λογοθεραπείες που κάνει; Δηλαδή, ο ιδιωτικός τομέας εργασίας πρέπει να έχει απόφαση από το ΚΕΠΑ για να δικαιολογήσει την όποια άδεια;

Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Διάγνωση

Εικόνα Θάνος

Έχω δει το νόμο στον οποίο αναφέρεσαι (10 ημέρες ετησίως αν θυμάμαι καλά;) και δεν αναφέρει κάτι για δημόσια δομή... Εμείς με διάγνωση από ιδιώτη την παίρνουμε.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.