Αισθητηριακή ολοκλήρωση, δώστε μου πληροφορίες

Εικόνα Asterias 2001
Αγαπητοί νέοι φίλοι, σας διαβάζω εδώ και κάποιες εβδομάδες, όταν ψάχνοντας για τα θέματα που αφορούν το αγοράκι μου "έπεσα" πάνω σας. Και πριν το ξεχάσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους συντελεστές του NOESI.gr.. Ίσως κάποιος από εσάς να γνωρίζει περισσότερα από όσα πρόλαβα να μάθω σε ένα μήνα για την διαταραχή της αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Και θα μου ήταν πολύτιμη κάθε νέα πληροφορία και συμβουλή. Ο γιος μου είναι σχεδόν 6 ετών με συμπτώματα υπερκινητικότας, παρόρμησης και αρκετές φορές επιθετικότητας. Θα ξεκινήσουμε εργοθεραπείες και συνεδρίες με παιδοψυχολόγο. Είναι ιδιαίτερα ευφιής και δεν είναι φυσικά στις προθέσεις μου να τον παραπλανήσω για αυτές τις επισκέψεις.. Είπα πως θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα, να ξεπερνάμε τις δυσκολίες μας και να βρίσκουμε λύσεις σε όσα μας απασχολούν! Και είναι εν μέρει η αλήθεια. Στη δουλειά είμαι όλη μέρα πλέον στο Internet κυρίως σε Site του εξωτερικού γιατί στην Ελλάδα, η μελέτη και αντιμετώπιση της συγκεκριμένης διαταραχής βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα.. Και φαντάζεστε τι συμβαίνει στο σχολείο, που το μόνο που γνωρίζουν είναι το ΔΕΠ-Υ. Έχω ήδη κατεβάσει πάρα πολλές πληροφορίες και προσπαθώ να φτιάξω κάρτες ελέγχου (report cards) για το σχολείο και το σπίτι. Μα βρίσκω κυρίως προτάσεις για ΔΕΠ-Υ. Με μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω σε ότι έχω μάθει ως τώρα, με links και φόρμες επιβράβευσης κ.λπ. που έχω φτιάξει (αν δεν απολυθώ στο μεταξύ!). Διάβασα για την Λωρεττα Θωμαϊδου από κάποιους από εσάς. Ξέρω πως πρόσφατα μεταφέρθηκε στο Αγλαία Κυριακού. Μπορώ να την δω ιδιωτικά; Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε θα με βοηθούσε. Να είστε όλοι καλά!!

Σχόλια

Πληροφορίες για την ΑΟ

Εικόνα yiota25@msn.com
ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ SITE:www.sensory-processing-disorder.com ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ GOOGLE ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩς: SENSORY INTEGRATION, SENSORY INTEGRATION DYSFUNCTION, SENSORY PROCESSING PROBLEMS,SENSORY MODULATION Κ.Α. . ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝΙΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ Η ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ Η ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΕ ΟΠΤΙΚΟ-ΧΩΡΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, Κ.Α. . ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ Α.Ο. . ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΜΙΑ "ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ", Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ Α.Ο. ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΚΟΥΝΙΕΣ, ΑΙΩΡΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ,Κ.Α.)ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΤΕ ΔΙΕΘΕΤΕΙ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΕΙΤΕ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΚΑ ΓΙΩΤΑ S.I. & NDT PR. ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.