Editorial: Αναζητούμε έναν μικρό με νοητική υστέρηση για μία ταινία μικρού μήκους

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Στηρίζουμε μία ωραία προσπάθεια! Το NOESI.gr στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο (χο χο χο!). Ακούσαμε ένα ωραίο σενάριο, μιλήσαμε από κοντά σε ωραίους ανθρώπους και στηρίζουμε μία ωραία πρωτοβουλία!

Οι δοκιμές για την επιλογή του μικρού θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου 2015 στον χώρο της εταιρείας παραγωγής, Authorware, στο Παγκράτι.

Ενημέρωση [Update]:

Ολοκληρώσαμε επιτυχώς το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου 2015 τον 1ο κύκλο casting, δηλ. την αξιολόγηση υποψηφίων για τον ρόλο στην ταινία "Πυρετός" της Ν. Σπετσιώτη! Ευχαριστούμε θερμά όσα παιδιά ήρθαν και μαζί τους γονείς, γιαγιάδες, φίλους τους, που τα υποστήριξαν! Οργανώνουμε έναν ακόμη γύρω casting! Αν το σκέφτεστε ακόμη, επικοινωνήστε για να δηλώσετε συμμετοχή για τον 2ο γύρο casting που θα οργανωθεί σύντομα, σε κάποιο από τα επόμενα Σαββατοκύριακα. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Στα πλαίσια δημιουργίας της ταινίας μικρού μήκους “ΠΥΡΕΤΟΣ” της Νάνσυ Σπετσιώτη αναζητείται αγόρι 8-14 ετών το οποίο να έχει κάποια μορφή ήπιας νοητικής καθηστέρησης ώστε να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας. Η ταινία θα γυριστεί με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια και με κάθε υποστήριξη στο παιδί που θα συμμετάσχει.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Ο μικρός Λευτέρης που έχει νοητική καθυστέρηση μένει με τη μητέρα του Παρασκευή. Η μητέρα του, λόγω της αναπηρίας του, είναι υπερπροστατευτική απέναντί του. Δεν τον αφήνει να κάνει κάποιες δραστηριότητες που θέλει, να βγει μόνος από το σπίτι, από φόβο για το πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρει. Ένα βράδυ, ο Λευτέρης τη βρίσκει στο σπίτι λιπόθυμη. Της έχουν τελειώσει τα χάπια για την καρδιά της. Έτσι βγαίνει μόνος του από το σπίτι, με στόχο να περάσει πολλά εμπόδια που θα βρει στο δρόμο του προς το φαρμακείο και να φέρει τα χάπια στη μητέρα του.

Θα θέλαμε λοιπόν να βρούμε ένα αγόρι που να είναι 8-14 ετών, με ήπιας μορφή νοητική καθυστέρηση. Ιδανικά θα πρέπει να ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε ταινία, να μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες της σκηνοθέτιδος και τους κανόνες του γυρίσματος. Αναζητούμε ένα παιδί κοινωνικό και αν είναι δυνατόν να αθλείται.

Θα θέλαμε να γνωρίσουμε από κοντά τα παιδια που ενδιαφέρονται να παίξουν στην ταινία και το casting (επιλογή του παιδιού). Οι πρώτες δοκιμές για την επιλογή του μικρού έγιναν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου 2015 στον χώρο της εταιρείας παραγωγής στο ΠαγκράτιTo NOESI.gr πλαισιώνει το casting προσφέροντας τη θετική ενέργεια που χρειάζεται για το όλο εγχείρημα :)

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα την εβδομάδα διακοπών του Πάσχα (Απρίλιος 2015) αμέσα μετά την Μεγάλη Εβδομάδα και θα διαρκέσουν 5 ημέρες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑΣ

Η Νάνσυ Σπετσιώτη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1981. Απόφοιτη του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και της σχολής Διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους: «Αποχαιρετισμός στα όπλα…», «Τιμωρία»,  «Σ’ ένα συνοριακό σταθμό», «Τζαφάρ», «Ουκ αν λάβοις», «Αντιπαροχή», και «Λεωφόρος». Οι οποίες έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ, στις κινηματογραφικές αίθουσες κι έχουν αποσπάσει βραβεία.  Παράλληλα έχει γράψει θεατρικά έργα, σενάρια για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές. Το 2008 απέσπασε το 3ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σαν θεατρικά αναλόγια και  ολοκληρωμένες παραστάσεις από το Εθνικό θέατρο,  το Θεσσαλικό θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το Θέατρο Φούρνος και το Θέατρο Σοφούλη. Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της Εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής για την ακρόαση επικοινωνήστε με τη σκηνοθέτιδα Νάνσυ Σπετσιώτη:

Τηλ: 6977887213
E-mail: nancyspe81@hotmail.com

Επιπλέον, εάν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το NOESI.gr από τη σελίδα www.noesi.gr/contact.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.