Απαλλαγή από την πάνα

Εικόνα Angela Papastavrou
Καλοκαίριασε και είναι εποχή να ξανακάνουμε την προσπάθειά μας για να βγάλουμε τις πάνες!!! Θέλω τα φώτα σας, τις εμπειρίες σας και τι κάνατε όσοι τα καταφέρατε σε αυτό το δύσκολο και λεπτό θέμα. Ειμαστε όλοι αφτιά και ανοιχτοι σε ιδέες , και πιστέψτε με "είμαστε πολλοί" οι γονείς που έχουμε αυτή την αγωνία αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή!!! Σας ευχαριστούμε, Αγγελική

Σχόλια

Θα ηθελα να βοηθήσω

Εικόνα m-a-ma
Ελπιζω να μπορω να σε βοηθήσω. Τωρα ο γιος μου ειναι 10 ετων, αλλα οταν ήταν 3,5 επρεπε να πάει προνηπιο αλλα δεν παίρνανε παιδια με παμπερς, παρολο που ηταν ειδικο σχολιο για παιδια με αυτισμο. Ευτυχώς ηταν καλος ο καιρος, αλλα και παλι ο Χρηστος ειναι ενα πολύ αντιδραστικο παιδι. Εγω πείσμωσα, του ξεκαθαρισα απο την αρχη οτι θα κλειστουμε στην τουαλετα για οσο καιρο και αν χρειαστεί, μέχρι να τα κανει εκει. Μας πηρε 3 μερες, αυτο το πραγμα, να μπαίνουμε πεντε εξι φορες για καμια ωρα, και αυτο ήταν. Και το βραδυ του εβαζα νάυλον, από αυτα που αγοραζουμε στα μαγαζια με λευκα ειδη που ειναι για να προστατευεις το στρομα. Ειναι σαν σεντονι με μαλακο πλαστικο απο κατω, με λαστιχο για να μη ζαρωνει. Για τυχον ατυχηματα. Δοκίμασέ το θα σου αρέσει πολύ. Ακόμα και για το δικό σας κρεββάτι. Εγω εχω ακομα και σημερα, γιατι κοιμάται ακόμα μαζί μας ο Χρήστος, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Σας ευχομαι καλη επιτυχία.
like2

Χωρίς πάνα

Εικόνα Marian
Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να τον παίρνουμε μαζί μας στην τουαλέτα για να βλέπει και να συνηθίζει την διαδικασία. Χρησιμοποιήσαμε και κλασσικές μεθόδους όπως να του δίνουμε πολλά υγρά, να τον βάζουμε στο γιογιό και να αδειάζουμε ποτήρια με νερό σε μία λεκάνη. Τις πρώτες φορές η διαδικασία κράτησε μισή ώρα. ια τα υπόλοιπα κατάφερε να πάει στην τουαλέτα πολύ αργότερα (πριν λίγο καιρό που έγινε έξι)και μόνο αφού εξοικειώθηκε με την διαδικασία βλεποντάς μας.
like0

Περισσότερα

Εικόνα m-a-ma
Το καλό με εμάς ήταν ότι ήταν εξοικειωμένος ήδη με την τουαλέτα γιατί κάθε φορά έμπαινε μαζί μας και έβλεπε. Ήξερε τι πρέπει να κάνει.
like0

Angela θα εστιάσω

Εικόνα χρηστος ρ.
σε δύο πράγματα: 1) Υπομονή, γιατί θα πρέπει να τον πηγαίνεις ξανά και ξανά στην τουαλέτα, να έχεις το νού σου ώστε να μην βρέχει όπου νάναι και να μην στεναχωριέσαι οταν δεν βλέπεις ανταπόκριση. 2) Επιμονή, για να καταλάβει το παιδί σου οτι ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ και θα πρέπει να φτιάξει μια καινούργια ρουτίνα για αυτό. Εμείς του δώσαμε τη δυνατότητα επιλογής τουαλέτας με καπάκι ή γιογιό και διάλεξε την τουαλέτα. Εχει κάνει όμως τσίσα και στο γιογιό και σε κουβά(!!!). Οποτε πάει στην τουαλέτα κουβαλάει και παιχνίδια, έτσι το θέλει. Τα κακά του δεν θέλει να τα κάνει ακόμα στην τουαλέτα αλλά συχαίνεται να τα κάνει και εκτός σπιτιού και έτσι δεν έχουμε πρόβλημα. Το βράδυ του φοράμε πάμπερ γιατί κοιμάται τόσο βαθιά που δεν πρόκειται να ξυπνήσει για να μας φωνάξει. Εν ολίγοις,μάλλον περίπλοκη κατάσταση. Φιλικά, Χρήστος
like1

Ο Ιπποκράτης

Εικόνα Atsival
Ο Ιπποκράτης μας (5,5 ετών σήμερα), πέρσι το καλοκαίρι κατάφερε να βγάλει τις πάνες για την διάρκεια της ημέρας μόνο, γιατί ακόμα και μέχρι σήμερα το βράδυ την φοράμε. Εδώ και μία εβδομάδα αρχίσαμε την διαδικασία ώστε να απαλλαγούμε και τα βράδια από αυτήν. Αυτό που έκανα για 2 μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι να τον έχω με το βρακάκι μόνο, μέσα στο σπίτι (χωρίς χαλιά στρωμένα) έξω στο μπαλκόνι και στην αυλή πηγαίνοντας τον ανά μία ώρα στην τουαλέτα και ρυθμίζοντας τα υγρά που του έδινα ώστε περίπου να ξέρω πότε θα πρέπει να πάει να ουρήσει. Καθόμουν μαζί του στην τουαλέτα όσο πιο πολύ μπορούσα με παιχνίδια, καραμέλες ώσπου μία μέρα κατούρησε στην τουαλέτα και τότε ξέσπασα σε μεγάλες χαρές, μπράβο και επιβραβεύσεις. Αυτό κράτησε για αρκετό καιρό με πάρα πολλά ατυχήματα μέχρι που ταύτισε την τουαλέτα με τις ανάγκες του. Απ΄ ότι θυμάμαι του άρεζε πάρα πολύ να πατάει το καζανάκι και να βλέπει πως στροβιλίζεται το νερό. Αυτό επιτρεπόταν να το κάνει μόνο εάν έκανε την ανάγκη του στην τουαλέτα, αλλιώς έβγαινε από το μπάνιο χωρίς να το πατήσει. Υπήρχαν βέβαια στιγμές που τον μάλωνα έντονα όπως όταν πασάλειβε τα κόπρανα του στον τοίχο του μπαλκονιού σε φάσεις που δεν τον έβλεπα και είχα φτάσει στο σημείο να πω ότι δεν πρόκειτε ποτέ να τα καταφέρει. Όλα όμως θέλουν τον καιρό τους έτσι και η εκμάθηση της τουαλέτας. Ήμουν βέβαια και αρκετά τυχερή γιατί συχαίνεται πολύ και δεν θέλει να είναι λερωμένος. Αυτό λειτούργησε υπέρ μας. Τώρα τον ξυπνάμε το βράδυ ανά δίωρο και τον πάμε στην τουαλέτα. Λόγο της ζέστης έχει ανακουφιστεί που δεν φοράει το βράδυ πάνα και του αρέσει που μπορεί να κοιμάται μόνο με το σλιπάκι. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού την πάνα θα την βλέπουμε μόνο στα σούπερ μάρκετ και το ίδιο εύχομαι και σε εσάς. Αναστασία
like0

Παλιά - μεγαλεία

Εικόνα Ginka
Μπράβο αναστασία. Κάπως ετσι και εγω λειτουργησα. Διαπίστωσα ομως οτι την βραδυνή πάνα την εκοψε οταν ηταν ετοιμη . Θα έλεγα λίγο πιο ώριμη. Μου θυμίζεις "παιχνίδια" του παρελθόντος. Θυμάμαι οταν βράχηκε το στρώμα πανικοβλήθηκε. Αυτό λειτουργησε καταλυτικά στο να κόψει την βραδυνή πάνα. Ακόμα και τώρα εχω το φως της τουαλέτας πάντα ανοιχτο. Ετσι αρχισε σιγά σιγα να πηγαίνει μόνη της χωρίς την βοήθεια κανενός. Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον ειναι θεμα να αντιληφθεί το παιδι οτι δεν φοράει την πάνα "ασφάλεια - επανάπαυση". Ισως θα βοηθουσε αν του ελεγες "Απόψε δεν θα κανεις τσίσάκια στο κρεβάτι. Θα έρθω να σε πάω τουαλέτα . Δεν φοράς πάνα και θα λερωθείς. Εισαι μεγάλο παιδι και μπορείς και εσύ να το κάνεις οπως και εμάς" Δηλαδη μια μορφή διαλόγου που να μπορεί να κατανοήσει το παιδι την νυχτερινή διαδικασία της τουαλέτας. πχ. "Οταν νιώσεις οτι θελεις τσισάκια φώναξε μαμα " Απλό που ίσως θα μπορούσε να λειτουργήσει. Αν δεν μιλάει να χτυπήσει κάτι. Πρέπει να ειμαστε ετοιμοι ανα πάσα στιγμή να χειριστουμε εναλλακτικά κάθε μη επιτρεπτή συμπεριφορα των παιδιών μας. Δοκιμάζουμε διάφορες τακτικές, αν πιάσει μια απο αυτες προχωράμε αν οχι προχωράμε σε κατι άλλο. ginka
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.