Απευθύνθηκα στα ΚΕΔΔΥ

Εικόνα vaso1
Πριν λιγο καιρο μετακομισαμε στην επαρχια (σ'ενα χωριο της Πρεβεζας). Ζουσαμε Αθηνα οπου το παιδι 18 χρονων με βαρεια νοητικη υστερηση πηγαινε σε κεντρο ημερας. Πριν φυγουμε ειχαμε σταματησει το Κεντρο Ημερας και τον ειχα παει σε οικοτροφειο στο Λουτρακι (πονεμενη ιστορια) για 25 μερες. Οταν τον πηρα ειχαμε χασει πια τη θεση στην Αθηνα. Ηρθαμε λοιπον στο χωριο και τωρα ψαχνω καπου να παει. Μου ειπαν για ενα Κεντρο Δημιουργικης Απασχολησης στην Αρτα (ειμαστε κοντα), εκανα αιτηση και με πηραν μετα τηλ. και μου ειπαν οτι επειδη ειμαστε εκτος Νομού δεν μπορουν να τον δεχτουν. Οχι οτι θα τον πηγαινα δηλαδη, γιατι οταν το επισκεφτηκα για να κανω την αιτηση μου ειπαν οτι εχει εργαστηρια για καποια παιδια που μπορουν να κανουν πραγματα και τα υπολοιπα (τα ειδα) ηταν σε μια αδεια αιθουσα μ' ενα τραπεζι και καρεκλες, καθοντουσαν τα παιδια χωρις να κανουν τιποτα και μια κυρια που τα προσεχε... δεν εχουν προσωπικο ειπαν. Απο κει πηγα στα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πρεβεζας. Ειμαι τωρα εντος Νομού. (Αληθεια οι Νομοί δεν καταργηθηκαν με τον Καλλικρατη?). Εκει μου ειπαν οτι δεν εχουν προσωπικο. Μεχρι περυσι λειτουργουσε με ημερησιο προγραμμα, τωρα σταματησε.... Αν θελω μου ειπαν να πηγαινω καθε Τεταρτη για μια ωρα οταν πηγαινουν εθελοντες. (30 χλμ αποσταση). Μου προτειναν να απευθυνθω στο ειδικο σχολειο που υπαρχει αλλα πρωτα θα εκαναν μια επαφη με το σχολειο. ειχαν διαδεση να βοηθησουν. Απο κει τους ειπαν οτι θελουν γνωματευση απο τα ΚΕΔΔΥ πρωτον και δευτερο δεν υπαρχει αυτοκινητο για τη μεταφορα. Βαζουν ενα ταξι αλλα οι θεσεις ειναι πιασμενες. Να τον πηγαινω εγω ειναι 50 χλμ πηγαινε-ελα.. Πες οτι και αυτο το ξεπερναμε. Απο τα ΚΕΔΔΥ μου ειπαν επισης οτι θα με ειδοποιησουν ποτε θα κανουν αξιολογηση γιατι πρεπει να ειναι ολη η ομαδα, περιμενουν κοινωνικη λειτουργο και ψυχολογο να στειλουν απο τα Γιαννενα. Περιμενω αλλα τιποτα ακομα.

Τι κανω? Ουτε ιδιωτικα κεντρα υπαρχουν. Δεν γινετε να κρατησω αλλο το παιδι στο σπιτι...

Παμε βολτες αλλα αυτο δεν φτανει. Καπου πρεπει να πηγαινει γιατι και γω θα τρελαθω!!! Τι μου απομενει?

Να ψαξω παλι για Oικοτροφειο ή να μου ερθει καμια τρελα και τον αφησω εξω απο τον Υπουργείο Υγειας; Ειμαι σε απογνωση.

Αν γνωριζει καποιος κατι ας μου απαντησει. Σασ ευχαριστω εκ των προτερων

Σχόλια

Κουράγιο!!!

Εικόνα Roula K
Καλή μου Βάσω, σίγουρα δεν μπορώ να σου προσφέρω την λύση που ψάχνεις μέσω κάποιου φορέα, αλλά η μόνη σκέψη που έκανα διαβάζοντας το κείμενό σου είναι μήπως μπορούσες να βρεις σε ατομικό επίπεδο κάποιον θεραπευτή ή ειδικό παιδαγωγό που θα μπορούσε να κάνει παρέα και ταυτόχρονα να βοηθήσει και τον γιο σου. Σίγουρα δεν γνωρίζω αν αυτή η λύση μπορεί να δοθεί, σου υπόσχομαι πάντως να ψάξω να βρω ότι μπορώ. Σου εύχομαι μέσα από την ψυχή μου καλή δύναμη και να έχεις την ευλογία της Παναγίας κορίτσι μου. Ρούλα
like1

Θα γυρίσουμε Αθήνα...

Εικόνα vaso1
Ρουλα δεν εχουμε καμμια επιλογη στην επαρχια. Δυστυχως μονο στην Αθηνα μπορουμε να βρουμε καποιο πλαισιο για το παιδι. Καθε μερα μου λεει....στην Αφήνα.... στο σχολειο...Θελει να βρεθει με αλλα παιδια.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.