Απίστευτα νέα απο τον Δήμο Κορωπίου

Εικόνα Angela Papastavrou
Και εκεί που έχω απογοητευτεί απο την κοινωνία για την αντιμετώπισή της απέναντι στα παιδιά μας αλλά και σε μένα ειδικά στο θέμα του νηπιαγωγείου, μια περίεργη για τα Ελληνικά δεδομένα είδηση έρχεται να αναπληρώσει τις ελπίδες μου, οτι κάπου μας πήραν είδηση και μας εκτίμησαν ή τουλάχιστον προσπαθούν. Στην Σαββατιάτικη τοπική μας εφημερίδα τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" στο φύλλο της 18/10/2008 διαβάζω με συγκρατημένη πάντα χαρά οτι: "ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΤΑ 50% ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κορωπίου ύστερα απο πρόταση του δημ.συμβούλου Κ. Δήμου και σχετική εισήγηση του δημάρχου Θ. Αθανασόπουλου"!!! Διαβάζω για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, ευτυχώς τα έχουμε άρα πληρούμε τις προυποθέσεις. Βάζουμε με τον σύζυγο στο προγραμμα άμεσα ένα ρεπό για να πάμε στο Δημαρχείο. Κάνω τον σταυρό μου και ευχαριστώ τον Θεό και μετά ευχαριστώ τον δημ.σύμβουλο και τον Δήμαρχο για την κοινωνική τους ευαισθησία (που θα έπρεπε να είχε ολο το Ελληνικό κράτος σε όλες του τις υπηρεσίες, άλλα άντε να μην το θίξω αυτό το θέμα πάλι...)και ελπίζω πραγματικά σε ένα καλύτερο μέλλον πια!!! Ευχαριστούμε πολύ Κύριοι Κ.Δήμου και Θ.Αθανασόπουλε να είσαστε πάντα καλά Αγγελική Δ. Παπασταύρου μαμά του Νεκτάριου

Σχόλια

Μπράβο και πάλι μπράβο!

Εικόνα AMELIA
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.
like2

Ετσι πρέπει γιαυτό...

Εικόνα Angela Papastavrou
Για ψάξτε και ρωτήστε και στους δικού σας δήμους μήπως ισχύει κάτι ανάλογο...ποτέ δεν ξέρεις ποιους έχει αγγίξει η "κοινωνική ευαισθησία"!!!
like3

Τα δικαιολογητικά είναι:

Εικόνα Angela Papastavrou
Να αναφέρω εδώ και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται να υποβάλλουμε στον Δήμο. Επίσης άκουσα οτι το εφαρμόζουν και άλλοι δήμοι άρα ρωτήστε και στον δικό σας, που ξέρετε!!!! Λοιπόν έχουμε και λέμε: Πιστοποιητικό της αρμόδιας υγιειονομικής επιτροπής που βεβαιώνει το ποσοστό της αναπηρίας του ενδιαφερομένου που πρέπει να είναι πάνω απο 67%. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης απο τον εκάστοτε Δήμο που ανήκει ο ενδιαφερόμενος. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού της ΔΕΗ. Συμβόλαιο ή κτηματολογικό αποσπασμα του ακινήτου στο οποιο διαμένει ο ενδιαφερόμενος. Αντίγραφο καταχωρημένου απο ΔΟΥ μισθωτηρίου ακινήτου σε περίπτωση που η κατοικία είναι μισθωμένη (δηλ μένει με ενοίκιο). Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1 απο την οποία θα προκύπτει ο τόπος κατοικίας του ενδιαφερομένου. Φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας. Υπεύθυνη δήλωση με την οποια θα αναλαμβάνει την υποχρέωση ο αιτών να ενημερώσει τον δήμο σε περίπτωση αλλάγής της μόνιμης κατοικίας του ή μεταβολή των τετραγωνικώνς της.(Σε περίπτωση ενοικίου θα πρέπει την δήλωση αυτή να υποβάλει και ο ιδιοκτήτης) Αγγελική
like1

Η ευαισθητοποίηση των δήμων συνεχίζεται!!!

Εικόνα Angela Papastavrou
Ευγε και στον δήμο του Αγίου Στεφάνου. "Μείωση Δημοτικών Τελών στον Δήμο Αγ. Στεφάνου Ο Δήμος Αγ. Στεφάνου αποφάσισε να μειώσει για το 2010 τα δημοτικά τέλη και τα τέλη κατανάλωσης ύδρευσης για τους ανθρώπους με αναπηρία, καθώς επίσης και για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους. Για τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) ή τις οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία, εφόσον αποδεικνύουν ότι κατοικούν στο ακίνητο που έχει την παροχή ύδρευσης, παρέχεται έκπτωση επί του τιμολογίου ύδρευσης 50%. Αντίστοιχα, στα Δημοτικά Τέλη (καθαριότητας, φωτισμού, δημοτικού φόρου) η έκπτωση επί του τιμολογίου είναι 30%. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου. Σημείωση του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ: Η έκπτωση στα δημοτικά τέλη για τους ανθρώπους με αναπηρία αποφασίζεται κατά την διακριτική ευχέρεια των Δήμων. Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για ενδεχόμενη έκπτωση ή απαλλαγή στα Δημοτικά Τέλη, θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Δημοτική αρχή της περιοχής σας. Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο disabled.gr"
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.