Απορίες - αγωνίες

Εικόνα miky
Τι ρόλο μπορεί να παίξει η οικογένεια; Αναρωτιέμαι, οι "ειδικοι" που τους εμπιστευόμαστε το παιδάκι μας, κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Kαι αν κάνουν λάθη ποιος τα διορθώνει; Πόσο μόνοι μας είμαστε σ'αυτό τον αγώνα χωρίς τέλος; Mου λένε "είναι μικρός ακόμα, έχει περιθώρια να βελτιωθεί". Aλλά ο χρόνος περνάει, και παύει να είναι μικρός ...κι εγώ πως θα ξέρω αν κάνω το καλύτερο γι αυτόν; Έναν χρόνο κάνει ο μικρούλης μου εργοθεραπεία, σ' έναν ιδιώτη που με εστειλε ο παιδίατρος "για να μη χάνουμε χρόνο". Τώρα έχουμε και την "ταμπέλα". Βαριά σαν ταφόπλακα. Μπορώ εγώ, ακόμα κι αν αρνηθώ τον εαυτό μου και τις ανάγκες μου να προσφέρω στο παιδάκι μου αυτό που πραγματικά το βοηθά; Να σηκωθώ να φύγω; Να μετακομίσουμε να βρούμε τους σωστούς ειδικούς; Με ποιο κριτήριο; Και πόσο χρόνο θα μου πάρει το ψάξιμο; Πώς μπορώ να κάνω το χρόνο σύμμαχό μου;

Σχόλια

Θα σου δώσω μία συμβουλή

Εικόνα σούλα
Καταρχας θα σου δωσω την συμβουλη που μου εδωσαν και μενα καποτε ΥΠΟΜΟΝΗ. Δν πρεπει να βιαζομαστε η βελτιωση ερχεται αλλα θελει τον χρονο της. Οσο για τους ειδικους ... διαβαζεις, βλεπεις ,κρινεις. αν ειναι επικοινωνιακοι μαζι σου, σου δινουν αυτο που θες και πιστευεις οτι ειναι το σωστο συνεχιζεις. Πώς θα κρινεις αν ειναι το σωστο;; Περιμενεις και βλεπεις βελτιωσεις πανω στο παιδι σου. εγω ημουν τυχερη και μετα το απαραδεκτο 1ο κεντρο που πηγα ευτυχως το δευτερο ηταν ο θησαυρος. Καλο κουραγιο Σουλα
like0

Δυστυχώς δε μπορείς να ξέρεις

Εικόνα mk
Δυστυχώς δε μπορείς να ξέρεις. Θεωρώ ότι ούτε η ίδια η αντίδραση του παιδιού δε μπορεί να είναι διαφωτιστική. Υπομονή, ψάξιμο και επικοινωνία με άλλους γονείς οι οποίοι πηγαίνουν τα παιδιά τους στον ίδιο ειδικό...ίσως είναι η λύση.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.