Απραξία λόγου, μεταβολικός έλεγχος, ομοιοπαθητική, Ξωφύλλης, Παπαγεωργίου

Εικόνα Ειρήνη

Ο μικρός μου είναι 33 μηνών και πρόσφατα έχει αρχίσει να ψευτο-λεει λεξούλες / ήχους με "μπ" και "β". Κάποιες φορές λέει και λέξεις (πχ "νεγό", "πιπί") αλλά δεν τις επαναλαμβάνει έκτοτε.

Ούτε ως μωρό μπαμπάλιζε.. 

Ωστόσο αντιλαμβάνεται σχεδόν τα πάντα. 

Παιδοψυχίατροι και αναπτυξιολόγος που τον είχαν δει, μας έχουν κάνει λόγο για αυτιστικό φάσμα (γιατί δεν έχει καλή βλεμματική επαφή με ξένους, δηλαδή τους γιατρούς), ενώ οι διάφοροι παιδίατροι που τον έχουν δει, όπως και ο κ. Ντινόπουλος (παιδονευρολόγος στο "Αττικό") δεν συμφωνουν.

Διαβάζοντας διάφορα σκέφτηκα να τον ψάξω για απραξία λόγου.

Έχει κάποιος σχετική εμπειρία? Πώς μπορεί να γίνει η διάγνωση (ειδικότητα)?

Σκέφτηκα επίσης να του κάνουμε μεταβολικό έλεγχο, αλλα ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιος μπορεί να μας κατατοπίσει σχετικά (ο παιδίατρος μας παρέπεμψε σε αναπτυξιολόγο).

Επιπλέον, αν κάποιος μπορεί να με πληροφορήσει για το αν η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση λόγου και να μου συστήσει κάποιους ομοιοπαθητικούς.

Τελος, θα ήθελα πληροφορίες για την κ. Παπαγεωργίου (παιδοψυχίατρο) και τον κ. Ξωφύλλη (λογοπαθολόγο) στη Θεσ/νικη.

Ευχαριστώ θερμά!

Σχόλια

Εάν το ένστικτο σου λέει...

Εικόνα Mom33

Αγαπητη ειρηνη, εαν το ενστικτο σου σου λεει οτι το παιδι σου εχει σημαδια του φασματος τοτε η κα Παπαγεωργιου ειναι κορυφη στο ειδος της. Διαφορετικα καλυτερα να επισκεφθεις εναν παιδοψυχιατρο που δεν ειδικευεται στο φασμα του αυτισμου. Απο το κεντρο του κυριου Ξωφυλλη προσωπικα δεν εμεινα ευχαριστημενη κυριως απο θεματα συμπεριφορας παρα διαγνωσης. Σου μιλαω εμπειρικα διοτι εχω επισκεφθει και τους δυο επαγγελματιες. Καλη τυχη..

like2

Aγαπητή mom33 μήπως έχετε να μου σύστησετε κάποιο παιδοψυχίατρο

Εικόνα didyma1103

Aγαπητή mom33 μήπως έχετε να μου σύστησετε κάποιο παιδοψυχίατρο που  ειδικεύεται να μην ειδικεύεται στο φάσμα αλλά να είναι σε δημόσιο νοσοκομείο για να μπορέσει να με εξυπηρετήσει και με θεραπείες κλπ?????? Ανήκουμε κι εμείς στη περίπτωση που οι απόψεις λίγο διίστανται, κλείνουμε βέβαια περισσότερο προς φάσμα. 

like2

Ειρήνη και στην περίπτωση των μικρών μου

Εικόνα didyma1103

Ειρήνη και στην περίπτωση των μικρών μου ο κος Ντινόπουλος υποστηρίζει ότι δεν είναι στο φάσμα (έκανε αναφορά σε λεκτική αφασία του γουέρνικ) αλλά αναπτυξιολόγος και παιδοψυχίατρος που μας είχε δει μας είπε για φάσμα. Εμένα τώρα οι μικροί ειναι σχεδόν πέντε!!! Παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία στο λόγο (εκφορά) και την κατανόηση σε σχέση με την ηλικία τους. Στο μεγαλύτερο βαθμό όμως ο λόγος τους είναι επικοινωνιακός,  εξακολουθούν όμως να έχουν χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο φάσμα. 

like0

Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάποιον

Εικόνα Mom33

Δυστυχως δεν εχω να σου προτεινω καποιον. Αν θελεις μπορει να ερθεις σε επαφη με τον αναπτυξιολογο Σαμαρα, ομως εχει ραντεβου σε εναμισυ χρονο απο τωρα... Γι' αυτον τον λογο δεν πηγαμε κι εμεις εκει. Αφου ομως πιστευεις οτι κλινετε πρρισσοτρτο προς το φασμα καλυτερα να πατε στην Παπαγεωργιου.

like0

Σε ευχαριστώ πολύ!

Εικόνα didyma1103

Σε ευχαριστώ πολύ! Θα προτιμούσα Αθήνα, Θεσ/νικη μας πέφτει πολύ μακρυά. Έχω ακουστά για την κυρία Παπαγεωργίου αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ένα τέτοιο ταξίδι με δυο μικρά παιδιά. Έχω ξαναγράψει ότι αναζητώ κάποιον παιδοψυχίατρο, αν κάποιος άλλος γνωρίζει ας μου γράψει, είμαστε από Βοιωτία. Αναπτυξιολόγο δεν θα ήθελα να δω, θεωρώ ότι τα παιδιά στην ηλικία που είναι θα ήταν προτιμότερο να δουν κάποιον παιδοψυχίατρο. 

Δήμητρα 

like0

Ειρηνη, η περίπτωση του γιου μου θυμίζει τη δική σου

Εικόνα Στελλα

Ειρηνη, η περίπτωση του γιου μου, ου τώρα είναι 3ων χρονών ακριβώς, θυμίζει τη δική σου.

Μικρός δεν μπαμπάλιζε καθόλου. Μαμά είπε στον 1μιση χρόνο. Ως τα δυόμιση είπε πολύ λίγες λεξούλες, αλλά καταλάβαινε τα πάντα. Στα δυόμιση κάναμε αξιολόγηση με την κα Κωνσταντίνα Γκόλτσιου στην Αθήνα. Τη συνιστώ, μου φάνηκε πολύ καλή στη δουλειά της. Δεν μας έκανε διάγνωση. Σύστησε να πάει παιδικό σταθμό για να πιεστεί να προσπαθήσει να μιλήσει και επανεξέταση μαζί της μετά από 6 μήνες. Επειδή δεν θα τον πήγαινα τότε παιδικό, μας είπε να κάνουμε λογοθεραπεία. Ξεκινήσαμε λογοθεραπείες και μέσα σε 4 μήνες η πρόοδος είναι τεράστια. Ταυτόχρονα με την λογοθεραπεία ξεκινήσαμε ομοιοπαθητική με τον Σπυρο Κυβέλλο, καναμε και μια συνεδρία κρανιοιερής θεραπείας (με τον Boulanger). Σε λίγο θα ξεκινήσω να του δίνω μουρουνέλαιο, δίνω ανθοιάματα, τώρα ξεκινώ και άλατα επσομ και άλλα τέτοια ματζούνια. Η λογοθεραπεία βοηθά σίγουρα, για τα άλλα δεν ξέρω, πάντως τα δοκιμάζω όλα -εφ' όσον δεν είναι κάτι βλαβερό ή τραυματικό, φυσικά.  Κρίνοντας από τον δικό μου και απ' αυτά που διαβάζω, υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης με τη δυσπραξία, γι' αυτό να είσαι αισιόδοξη.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.