Ασφαλιστικά ταμεία

Εικόνα Ginka
Πέρα απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα παιδιά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την χαοτική κατάσταση των Ασφαλιστικών ταμείων. Η δικιά μου εμπειρία έχει να κάνει με το ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών). Όσες φορές θέλησα να πάρω μια σοβαρή απάντηση σε ότι αφορά τις λογοθεραπείες και εργοθεραπείες, οι απαντήσεις ήταν ελειπείς. Στα περιφερειακά καταστήματα του ΤΣΜΕΔΕ και συγκεκριμένα της Κρήτης πρωτοστατεί η έκφραση "Δεν γνωρίζω". Όταν ζήτησα την έγκριση περισότερων παροχών για την κόρη μου, η οποία έχει αυτισμό και επιληψία, η απάντηση ήταν ότι πολλοι γονείς επιθυμούν παροχές ενώ τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα σε ένα σύμφωνο. Δεν έγινε ποτέ αξιολόγιση για το παιδί απο τον ιατρό υπηρεσίας. Απο την άλλη, δεν μπορεί να μου δικαιολογήσει αντιεπιληπτικό φάρμακο που φέρνω απο την Γερμανία και κοστίζει 80 ευρώ, την στιγμή που ο νόμος λέει ότι όλα τα αντιεπιληπτικά φάρμακα παρέχονται δωρεαν ενώ παράλληλα το συγκεκριμένο φαρμάκο (Οspolot) των 100mg υπάρχει στην Ελλάδα, των 50 mg που χρειάζεται η κόρη μου είναι εκτός νόμου! Το πιο απίστευτο είναι όταν έκανα έλεχγο για τα λιγοστά χρήματα που μας επιστρέφουν απο το ίδιο ταμείο, διαπίστωσα έλλειμα, όταν τους ρώτησα η απαντηση ήταν "ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ". ΜΗΠΩΣ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΧΩΡΑ;

Σχόλια

Σχετικά με τα Ταμεία

Εικόνα mageandi
Σχετικά με τα ταμεία υπάρχει επίσης από την κοινωνική πρόνοια κάποιο επίδομα - εμείς το παραλαμβάνουμε από την Πρόνοια Ελευσίνας, μπορώ να σου δώσω τηλέφωνα για συνεννόηση. Ακόμα υπάρχει και η Σύνταξη Αναπηρίας που δίνει το ΙΚΑ όπου πρέπει να καταθέσεις κάποια δικαιολογητικά στο ΙΚΑ - μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ΤΣΜΕΔΕ?
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.