Δεν υπάρχουν «'Αλλοι» πια

Εικόνα ligeri
Δεν υπάρχουν «Άλλοι» πια. Η ύπαρξη των "άλλων" είναι πλέον δεδομένη. Δεν είναι ένα κατ' εξαίρεση φαινόμενο που ενίοτε συναντούσαμε και αποφεύγαμε να διασταυρωθούν τα βλέμματα μας όταν συναντούσαμε έναν άνθρωπο με Αναπηρία οποιασδήποτε φύσεως. Η κοινότητα των ΑμεΑ άνοιξε πλέον τας θύρας. Οι Ανάπηροι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Δημοσιοποιούν τα προβλήματά τους, διεκδικούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και προβάλλουν τις ικανότητές τους, τα ταλέντα τους, τις Αξίες τους. Εν ολίγοις . Τα «Κωσταλέξι» δεν υπάρχουν πια στην Ελληνική επικράτεια. Αυτό είναι μια πρόοδος που σηματοδοτεί την υπερδύναμη του ανθρώπου να ξεπερνά τις αδυναμίες του ,να συμφιλιώνεται με την ζωή και να αγωνίζεται για την ποιότητά της. Που σημαίνει ότι : Δεν υπάρχουν ΑΛΛΟΙ πια. Όλοι ΕΜΕΙΣ είμαστε ! Άνθρωποι, πολίτες με δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στη ζωή. Αυτό είναι το συγκλονιστικό μήνυμα που εκπέμπεται σήμερα από το μαζικό συλλαλητήριο του αναπηρικού κινήματος στις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις δεν διαφέρουν, επί της ουσίας, από εκείνες των υπολοίπων πολιτών που βλέπουν την ζωή τους να υποβαθμίζεται σε βαθμό ανεπίτρεπτο. Επ’ ευκαιρία διαβάσετε ένα αξιόλογο κείμενο σχετικό ,επίκαιρο αλλά και διαχρονικό. http://ligery.pblogs.gr/2012/09/den-yparhoyn-alloi-pia.html

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.