Ειδικά σχολεια 2009 = χαος!!!

Εικόνα Angela Papastavrou
Καλή σας μέρα και καλή αρχή στα παιδακια που πηγαν σημερα σχολειο. Καλή χρονια για τα παιδάκια τα τυχερά!!! Για τα άτυχα σαν και εμάς, μενει μόνο να προσευχόμαστε και να περιμένουμε!!! "Κανα ταξιτζή γνωστό ξερετε να μας συστήσετε;;;" Πού κολλάει αυτό;;; Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε... Πήγαμε και εμείς σήμερα στο αγιασμό, στο ειδικό νηπιαγωγείο/δημοτικό Νταού Πεντέλης στην Ραφήνα, όπου καταφέραμε να γραφτούμε μετά απο μια μεγάλη "οδυσεια" τον Ιούνιο, αλλά αυτό δεν θα το σχολιάσω τώρα μιας και πάει πέρασε!!! Η μέρα μας ξεκίνησε άσχημα απο την στιγμή που φτάσαμε. Πρώτα γιατί μας έπιασε η μπόρα, απο την στιγμή που πατήσαμε το ποδι μας μεχρι την ώρα που φύγαμε οπου και βγήκε ενας τεράστιος ήλιος και το ουράνιο τόξο(!) και δεύτερον η άσχημη μέρα συνεχίστηκε μετά τον αγιασμό όπου μαθάμε τα άσχημα νέα , τα οποια δυστυχώς ... υποπτευόμουνα!!! Δεν έχει ακόμη διοριστεί νηπιαγωγός,και ουτε γνωριζουν το ποτε θα διοριστεί μιας και ολα πήγαν πίσω λογω των εκλογών, άρα το νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει ακόμη!!! Αγνωστο το πότε θα ερθει η νηπιαγωγός η οποία θα ειναι και αναπληρωτρια, άρα μπορει να φυγει ανα πασα στιγμή και να μείνουν τα παιδιά στην μεση της χρονιάς παλι ξεκρέμαστα!!! Για την μεταφορά μας είχαν υποσχεθεί ταξί, το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί και ειναι φυσης αδυνατον να τον πηγαινοφέρνω αφου μένουμε 35 χιλιομετρα μακριά (που χρήματα για βεζίνες κλπ)!!! Για το ταξί μαλιστα με ενημέρωσαν οτι η νομαρχία θα το πληρώνει 160,00 ευρώ την ημέρα(!) για την διαδρομή, αλλά δεν δέχονται οι ταξιτζήδες γιατί τους πληρώνουν τα χρήματα ολα μαζί στο τελος του σχολικού έτους και δεν τους συμφέρει!!! Μάλιστα καλούμαστε εμείς οι γονείς να βρούμε λύση ψαχνοντας εμείς για κανα γνωστό ταξιτζή, φιλοτιμο και φιλέσπλαχνο να μας εξυπηρετήσει, αλλιως τα παιδιά θα μείνουν σπίτι!!! Ευτυχώς για μας, έχω μια εναλλακτική λύση, το κέντρο ημέρας στο Κορωπί, που φοιτά το παιδί μου τα 3 τελευταία χρόνια (όμως για πόσο ακόμη;;;) και έτσι το παιδί δεν θα μείνει ξεκρέμμαστο όλο αυτό το διάστημα αν και ποτέ λυθούν τα προβλήματά μας, όμως υπάρχουν πολλά παιδάκια που θα βιώσουν την αποξένωση και την αδιαφορία του κράτους όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο και θα μείνουν και φέτος στο σπίτι !!! Εδώ κολλάει το (μακροσκελές) εύλογο ερώτημά μου : "Γιατι λέτε κύριοι υπουργοί της εκάστοτης κυβέρνησης, (γιατι αυτή η κολώνια κρατάει χρονια τώρα), οτι η εκπαιδευση ειναι δωρεάν και υποχρεωτική για ολα τα παιδιά;;;; Για ποια παιδιά μιλάμε;;; Γιατί αφού ολα τα παιδιά είναι ίσα απέναντι στο νόμο, τελικά καθε χρονο φαινεται, οτι δεν ειναι και οτι τα παιδάκια που θα έπρεπε το κρατος να φροντίσει με περίσια αγάπη και φροντίδα, κανει πως δεν τα βλέπει και τους φέρεται σαν να είναι αόρατα;;; Γιατί άραγε ποτέ κανένας υπουργός ή πρωθυπουργός δεν πηγε να κανει αγιασμό ή να επισκεφτει στα μέσα της χρονιάς εστω ένα ειδικό σχολείο;;; Ξέρετε κύριοι, δυστυχώς για σας υπάρχουμε και εμείς!!!!" Αγγελική Παπασταύρου

Διαφημιστικό μήνυμα

Σχόλια

Άντζελα, και για εμάς ειναι Γολγοθάς

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Άντζελα, και για εμάς ειναι ακομη Γολγοθας.Εμας μας δωσανε τμημα ενταξης με δικη του συνοδο στο νηπιαγωγειο της γειτονιας που ομως δεν εχει τμημα ενταξης και αν και το ειχε ζητησει η νηπιαγωγος απο περυσι γιατι ηξερε την περιπτωση δεν της το δωσανε.Επειδη λοιπον τα κεεδυ δεν δωσανε παραλληλη στηριξη γιατι ο Οδυσσεας δεν εχει αυτισμο η νηπιαγωγος δεν νομιμοποιειται να εχει το παιδι και την συνοδο στην ταξη αν και η ιδια καταβαλει υπερ του δεοντος μεγαλη προσπαθεια και ειναι απο τις λιγες νηπιαγωγους που το κανουν αυτο.Τρεχουμε να λοιπον να βρουμε ακρη με τους συμβουλους και προισταμενους γιατι εμας δεν λειτουργουν τμηματα ενταξης στην περιοχη και οσα λειτουργουν ειναι κλεισμενες οι θεσεις .Εγω το χαρτι απο τα κεεδυ το πηρα 3 ιουλιου.Ειναι λοιπον δικο μου το λαθος;Εφοσον το νηπιαγωγειο το εχουν κανει υποχρεωτικο απαιτω να βρουν αυτοι την λυση και οχι να γινομαι το παιδι και εγω μπαλακι.Η νηπιαγωγος μου ειπε οτι οι περισσοτερες πιθανοτητες ειναι το παιδι να παραμεινει στο κανονικο νηπιαγωγειο με την συνοδο του .Ιδωμεν.Εγω παντως ενιωσα οτι το παιδι μου δεν ανηκει πουθενα ,δεν χωραει σε κανενα εκπαιδευτικο πλαισιο και απορρω πως αυτο το παιδι περιμενουν να ενσωματωθει στην κοινωνια και να αφυπνιστουν οι συνειδησεις γιατι το ηθος και το μελλον της καθε κοινωνιας διαγραφεται απο το πως προνοει και στηριζει τα αδυναμα μελη της.Φευγοντας απο το νηπιαγωγειο μπο ηρθε στο μυαλο ενα βιβλιο που εχω διαβασει ΄΄κανεις στο πουθενα΄΄και βουρκωσα γιατι για μενα το παιδι μου βρισκεται παντου.
like1

Αγγελική μην εγκαταλειπεις

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Αγγελική μου, στεναχωρήθηκα πολύ για τον Νεκτάριο, με όλα αυτά που έγραψες. Μακάρι τα πράγματα να ήταν ευκολότερα! Μην εγκαταλείπεις το κουράγιο σου! Εύχομαι ολόψυχα το καλύτερο!
like1

Ελπίζω ...

Εικόνα Angela Papastavrou
Οχι δεν εγκαταλείπω την μάχη !!! Ηδη εχω βρει ταξιτζή, οπότε περιμένω να λυθεί το θέμα της μεταφοράς. Όσο αφορά την δασκάλα, εμαθα οτι σε πολλά σχολεία υπάρχει έλειψη και ελπίζω να διοριστούν όλες σύντομα. Γενικώς ελπίζω (ακόμη) για λύσεις... Αγγελική
like1

Tα νέα μας

Εικόνα Angela Papastavrou
Τελικά ήρθε η νηπιαγωγός. Σήμερα την γνωρίσαμε για πρώτη φορά και ομολογουμένος έμεινα κατάπληκτη. Είναι γνώστης του αυτισμού, με πείρα και πολυ γλυκειά με τα παιδιά. Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη απο την πρώτη κιόλας στιγμή. Σε αυτό το θέμα τουλάχιστον σταθήκαμε πολυ τυχεροί και αξιζε η αναμονή!!! Στο άλλο ομως μεγάλο μας πρόβλημα δεν έχουμε την ιδια καλή τύχη. Ταξί ακόμη να βρεθεί και οι αποστάσεις με εχουν σκοτώσει, σωματικά και κυρίως οικονομικά. Μήπως ξέρετε κανέναν να μας εξυπηρετήσει;;;
like1

Προβλήματα επιτέλους - τέλος!!!

Εικόνα Angela Papastavrou
Λοιπόν τα προβλήματά μας λύθηκαν. Αν και αργήσαμε και έχουμε σχεδόν τέλη Οκτωβρίου, βρέθηκε οριστική λύση και έχουμε πλεον καθημερινά λεωφορείο για την μεταφορά μας, απο κοντά στο σπιτι μας μεχρι το σχολείο και βρήκα και συνοδό απο την γειτονιά μας. Εδώ θα πρεπει να ευχαριστήσω τον διευθυντή του σχολειου μας, τον κυριο Μπαρούτα που είναι και νομαρχιακός σύμβουλος, που μας το κανόνισε, γιατί ακόμη θα περιμέναμε να βρούμε λύση με το ταξί. Καθώς και να ευχαριστήσω το σιτε του NOESI.gr το τμήμα με τις αγγελίες που τοσο μας βοήθησε για να βρουμε την συνοδό μας. Επιτέλους είμαι σε θέση να πω "καλή σχολική χρονιά". :) Και κάτι ακόμη, προχτές στο λεωφορείο ο Νεκτάριος είπε με καμάρι και δειχνοντάς με στην συνοδό του, "ατιναι η μαμά μου" (αυτή είναι η μαμά μου)!!! Τέτοια ευτυχία δεν εχω ξανανοιώσει... Λέτε τελικά να μιλήσει;;; ;)
like0

Εύχομαι ολόψυχα να τον ακούσεις

Εικόνα Γιάννης_1970
Ευχομαι ολοψυχα να τον ακουσεις οπως επιθυμεις!!
like1

Λέμε ναι! Λέμε ναι!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ειδικός δεν είμαι, αλλά λέω ότι τελικά θα μιλήσει! Βήμα - βήμα κάνει τόσα πολλά ο Νεκτάριος (μαζί σας), γιατί να μη κάνει και αυτό; Εδώ θα είμαστε να νιώσουμε χαρά μαζί σας! :)
like0

Μπράβο Νεκτάριε!

Εικόνα Paletacat
Καλή Χρονιά λοιπόν! Καλή Πρόοδο νάχεις και πάντα τέτοια!
like1

Αγγελική θα μιλήσει..

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Πολύ συγκινήθηκα με τον Νεκτάριο!! Θα μιλήσει. Ο Σαββούλης μου ήδη κάνει φράσεις με τρεις λέξεις. Και πέρσι δεν έλεγε κουβέντα.Υπομονή και αγάπη. Πολύ με συγκίνησες!!!!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.